Dané regulátory jsou dobrá volba. Ovšem výhledově bych popřemýšlel v nich přehrát firmware (pomocí stejného programátoru jako pro řídící desku) - podrobnosti i samotny firmware najdes na rcgroups.com. Rozdíl ve stabilitě s novým firmare regulátorů byl, alespoň u mně, docela propastný.
"Stejně tak přistání jsou drsná. Když uberu plyn, hned začne padat dolů, takže tak metr od země dám plyn na max, aby se zbrzdil pád. Výsledek je, že to skáče jako zajíc a nebo narazí jedou stranou a překlopí se."
Asi nejdýl na řízení tricoptéry mi zabralo zvyknout si právě na práci s plynem. Hodně pomůže nastavit menší citlivost plynu v oblasti visu. Ovšem záleží na vysílači jestli takovou věc umožňuje.
– Tady předpokládám myslíš výchylky (EPA). Sám je mám v podstatě stejné - 50%, 50%, 70%."Trimry mám na 50%, 50%, 60% (yaw)"
– Pravděpodobně to je vlastnost desky. Použitá piezogyra mají velký teplotní drift, takže stroj perfektne vyladěný jeden den bude druhý den zase utíkat protože teplota je o pár stupňů jiná. Pokud však necháš teplotu desky srovnat s okolním vzduchem mělo by to po úvodním vytrimování v rámci jednoho letu běhat podle předpokladů."Štve mě, že nemůžu čistě nahoru a dolů. Vždy se někde rozletí, většinou doprava. Je to vlastnost nebo chyba?"
– Tady ti na dálku asi neporadím, snad zkusit ubrat zisk na potencimetru YAW."Zadní servo při vzletu lítá ze strany na stranu, když tricoptér vzletí, tak se mi zdá, že je to klidnější. Ale nezdá se mi, že by to bylo ok."
– Pokud to neuvidim, tak taktéž neporadím. Může to být jak technikou tak rukama"Zdá se mi nestabilní a těžkopádný. Taky pravá páka je příliš citlivá."
Lítání mě jen tak nikdo nenaučí. Beru to tak, že se musím snažit sám. Jsou to přece jenom moje gumové ruce.
Proto mě zde zajímá především ta technická stránka - třeba co se nastavuje před lítáním (vůbec nikdo nepíše co znamená trimování, ale na to už jsem přišel), na kolik voltů nastavujete alarm baterky (mám něco kolem 3.2-3.4, když mně to začne řvát), nebo třeba jak nastavujete trimry a jestli jen jednou nebo před každým letem.
Na rcgroups.com se podívám...
Proto je vhodné si vyrazit s někým zkušenějším - alespoň se tak dá určit jestli je problém v technice nebo v rukách