MODEL HOBBY

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kocour
Kontaktovat uživatele:

Re: MODEL HOBBY

#76 Příspěvek od kocour »

prochel: Je to tak. Dnes určitě bude lepší se sebrat, naplnit auto spřízněnými dušemi, složit se na benzin (naftu) a vyrazit do Německa. Nebo trpělivě bloumat po Internetu.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
MaxKin

#77 Příspěvek od MaxKin »

Dobří obchodníci se stahují (asi se to opravdu nevyplatí ) a koukat na vrtulníčky z číny které mají s modelařinou jen velmi málo společného je opravdu smutné :lol:

mnohé burzy na akcích jsou lepší , tedy co se týká modelařiny
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Zwobot »

A kam tedy jít za kvalitní modelařinou když nechci jet do německa. Tady podle mne nic jiného než MHM není.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od chastra »

Tak sem se vrátil. Pocity smíšené jak říkáte přejmenoval bych to na TOYHOBBY. Příští rok už nepujdu. Navštívil jsem již zmiňované stánky a RCF nezklamala :wink: . MSC byl sdílený a neprodával B kvalitu takže smolec. Chtěl bych, aby tahle akce byla přemístěna někam, kde to bude mnohem levnější a dodavatelé a výrobci nebudou pllatit pěknou pálku za nájem a přijde jich kupa :? Takle sem z té modelařiny viděl prdec !!!! (Katalog pelikána znám pomalu nazpaměť)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od prochel »

chastra píše:Tak sem se vrátil. Pocity smíšené jak říkáte přejmenoval bych to na TOYHOBBY. Příští rok už nepujdu. Navštívil jsem již zmiňované stánky a RCF nezklamala :wink: . MSC byl sdílený a neprodával B kvalitu takže smolec. Chtěl bych, aby tahle akce byla přemístěna někam, kde to bude mnohem levnější a dodavatelé a výrobci nebudou pllatit pěknou pálku za nájem a přijde jich kupa :? Takle sem z té modelařiny viděl prdec !!!! (Katalog pelikána znám pomalu nazpaměť)
a je to velká škoda že to takle dopadlo když se člověk pohlédne tak o 3 roky zpět tak to byl ještě veletrch modelařiny a jako doplněk byly hračky pro děti
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

a je to velká škoda že to takle dopadlo když se člověk pohlédne tak o 3 roky zpět tak to byl ještě veletrch modelařiny a jako doplněk byly hračky pro děti

Tedka je to na opak......veletrh hraček a doplněk je modelařina
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
SuperMUF

#82 Příspěvek od SuperMUF »

Zwobot píše:A kam tedy jít za kvalitní modelařinou když nechci jet do německa. Tady podle mne nic jiného než MHM není.

Koukám, že jsi Pražák ... tak asi ano, MH je jistou volbou ... ale pro nás "přespolní" už to takový zázrak není - půl den strávit na cestě, za kterou dáš taky ranec ...

byl jsem 2x v Norimberku - abych se porozhlédl po novinkách ( a dostat se tam není vůbec problém, stačí registrace ) ... ale uvažuji že bych jel někam na prodejní výstavu ... a ta je třeba prý i ve Vídni, což pro mne z Moravy je celkem zajímavé ...

jinak mám 8 týdenní miminko tak asi za 1-2 roky, tedy pokud to nezruší, tak bych snad s manželkou na MODEL HOBBY jel ... s tím že asi primární bude TOY a nakouknu do MODEL sekce ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od jyrry »

ExperimentatorPetr píše:..........veletrh hraček a doplněk je modelařina

Ono to nechce posuzovat jako celek, ale jen jako konkretni dilci vystavu ModelHobby konanou (jakoby nahodou) ve stejnem terminu a ve stejne lokalite jako dalsi konkretni dilci vystavy ForToys, ForBabies a ForPlay. Podvedome (a uplne blbe) to bereme jako "ModelHobby a v ramci toho dalsi vystavy". To uz tak davno neni (asi tak co se to odstehovalo z veletrzniho palace).
Tedy napresrok nepojedu "do Letnan na modylky", ale na konkretni akci = tech zbylych nekolik desitek metru ctverecnich, ktere se mozna budou jmenovat ModelHobby2013. Nakonec i letos se ten prostor dal jmenovat ModelHobby2012, kdyz si odmyslim ty lidi co tam jen prekazeli = prochazeli na "sve" vystavy.
Nevzal jsem si zadny casopis ani katalog, vsechno aktualni je prece na netu. Koupil jsem nahradni list do pilky OLFA, lehka kola 80mm, trdelnik, asijske nudle, Gambrinus Citron. Pokecal jsem s radou znamych, pohledem ohodnotil slecnu s trikem "Podivat se muzete hned" (rozdavala upoutavky na nejake www), sverepe odmital lidicky rozdavajici v davu cokoli. Asi nejvetsi sok jsem absolvoval pri pruchodu z prostoru ModelHobby do prostoru ForPlay, to jsem nejak necekal a leknul se (interier ladeny do cerna a radny hluk). Asi pro priste by bylo vhodne zamenit umisteni MH2013 - navazat tesne na "zadni" halu s predvadeckami, vchod E by byl tedy predevsim pro modelare; masy by pak skrz MH2013 nemusely tahnout pri migraci z ruznych ForXXX do jinych ForYYY ... Kafovary a dalsi kraviny by pak mohly zustat presne tam kde letos (zabiraji tak asi 15% z prostoru pro MH2012...).
Synek (15 let) se potesil na MH i na ForPlay, ale kolem 15:00 (puvodne chtel do zaviracky...) prohlasil ze uz pujdem, ze se mu zajidaji ty davy a hukot a ze uz tam nic noveho neni... Zklamal ho take pocet leteckych simulatoru s obrtelevizi (letos jeden). Tak si ho poridil nakonec i domu (Phoenix).
Suma - rekl bych ze jsem relativne spokojeny s tim co jsem videl i koupil, vubec nic jsem totiz od MH2012 necekal, naopak negativni jevy jsem dopredu znal a byl na ne pripraveny, tedy jsem nebyl ani nejak zklamany (vyhoda pesimistickeho pristupu k dane veci). Parkovani jsem poresil asi o 500m dal v postranni ulicce (mam prece nohy a nemusim si vezt pr.el az pred vchody), vstup jsme absolvovali (diky konexim) s kartickami (text na nich neuvedu, ale byly naprosto prave a oficialni *) na kosili. Ani benzin jsem neprolil zbytecne - po zazitcich v Letnanech jsme popojeli jen 16km pro pul auta topolovky (predem planovana doprovodna akce pro zduvodneni cesty autem)...
Takze na zaver - ano, MH2012 se mi tak uplne nezhnusilo a priste se pojedu podivat zase, opet o neco pesimisticteji pripraveny :-)

* edit: to kdyby s tim mel nekdo problem a hloupe reci...
jyrry.webnode.cz
kocour
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od kocour »

Jyrry: S tím hodnocením naprosto souhlasím. Základní problém akcí jako MH je, zda se uživí, nebo zda to někdo zasponzoruje. Ta druhá možnost asi není. Aby se výstava uživila, musí mít (můj odhad) 50 - 100 tisíc návštěvníků. Kolik je asi v ČR náročných modelářů, kterým se současný stav nelíbí a příště už nepřijdou ? Počet členů SMČR je (někde jsem pochytil) asi 6000. Když jsem na letišti, všímám si, s čím se lítá. Pokud to není třeba sraz historiků, opět většina jsou pěnové modely. Tak kolik je opradu vyspělých a náročných modelářů ? Podobnou otázku jsem si položil na Lipeneckém Obrovi. Kolk je stavitelů obřích modelů ? Přihlášených bylo asi 100 a odhaduji, že to bylo aspoň 50% všech modelářů z ČR, kteří se obrům věnují. Těch s modely nad 20 kg by byl zase jen zlomek. Ať počítám jak počítám, počet vyspělých modelářů věnujících se modelům soutěžně i nesoutěžně max. na několik tisíc. Další, možná desetitisíce, lítají se sŕanda modely. Tedy pokud by bylo MH zaměřené jen na vyspělé modeláře, asi příští ročník se pro finanční kolaps konat nebude. Buďme tedy rádi, že existuje Internet, webové stránky výrobců atd.
Naposledy upravil(a) kocour dne sob 29.09.2012 9:21, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Hanyk »

Slava MODEL HOBBY! Nejel jsem,ušetřil jsem 700kč! za dopravu,vstup a občerstveni. A tak jsem u Kotkamodelcentum objednal serva ve slevě!! Manželka ma radost že jsem koupil ve slevě a ja jsem taky spokojenej. Jenom to kluci Pražsky nezrušte!!!! A to jsem tam před tim jezdil 13 let!
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Libor
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Libor »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ejWPSW5wX9I[/youtube]
prochel
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od prochel »

Hezky jsi to zdokumentoval
Ja prostě nechápu proč modeláře rozdělily do dvou hal a ještě aby se člověk musel prodírat mezi hračkama proč do té spodní haly nenacpali ty videohry a hračky a modeláře nechaly v jedný tak jako vždycky
wolf
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od wolf »

Tak za mne, jasně nejhorší ročník za celou dobu existence a to jsem nevynechal ani jeden a pamatuji i začátky u Hybernů.
Pokud by se to mělo opět stát výstavou pro modeláře, muselo by se začít úplně od začátku, ale hlavně by to musel pořádat někdo jiný. Teď už je na tom nalepeno tolik balastu, že o modelářské výstavě nemá cenu vůbec mluvit. Pro přespolní jsou to opravdu vyhozené peníze za cestu. Místní těch stopade ještě zkousnou, ale dát ještě kilčo za parking , prašule za benzín
a pak tam čumět na poloprázdné haly a zakopávat o vagóny kočárků
to fakt za to nestojí. :(
MaxKin

#89 Příspěvek od MaxKin »

wolf píše:Tak za mne, jasně nejhorší ročník za celou dobu existence a to jsem nevynechal ani jeden a pamatuji i začátky u Hybernů.
Pokud by se to mělo opět stát výstavou pro modeláře, muselo by se začít úplně od začátku, ale hlavně by to musel pořádat někdo jiný. Teď už je na tom nalepeno tolik balastu, že o modelářské výstavě nemá cenu vůbec mluvit. Pro přespolní jsou to opravdu vyhozené peníze za cestu. Místní těch stopade ještě zkousnou, ale dát ještě kilčo za parking , prašule za benzín
a pak tam čumět na poloprázdné haly a zakopávat o vagóny kočárků
to fakt za to nestojí. :(

Jedine souhlas!
tomasv

#90 Příspěvek od tomasv »

Zdravím,
dá se koupit na Modelhobby Helicommand HC3-SX za nějakou zajímavou cenu?

Díky, zvažuji zda tam mám jít.
Nikdo není poražený, my všichni jsme vítězné spermie.

Asperatus, Robin, Nimbus, Extra, F3K aj.
Odpovědět

Zpět na „Minulé“