Pay Pal

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: PAy Pal

#91 Příspěvek od Drondys »

špunt píše:a ještě se zeptám, když už paypal založim na jeho jméno a chci objednávat z hobbykingu, tak asi bude lepší registrovat se i na hk s jeho jménem, že?

Ano.
špunt

#92 Příspěvek od špunt »

dobře, tak díky moc
ze všeho může být házedlo, vždy to můžete vzít (zlomit) a zahodit :D
von boberov

#93 Příspěvek od von boberov »

Ahoj, podělím se o příběh:

16. července si můj kamarád zakoupil přes můj PayPal na německém obchodě(fabial.de) boty na kolo. U nákupu jsem byl, na obchodě byl přihlášen jako host. Platba proběhla normálně, z PayPalu přišel výpis platba complete, bohužel obchod objednávku nepotvrdil. Asi po týdnu jsme poslali mail s prosbou o prověření platby IDxxxxxxxxxx-obchodník bohužel neodpovídá ani na další dva podobné maily :cry:

Tak od pondělka komunikuji přes PayPal resolut center-také bez odezvy.

Ještě jsem pokusně z jiného mailu poslal dotaz do obchodu na jiné zboží(rukavice), psal jsem, jestli je možné zboží doručit do ČR. Odpověď přišla brzo- ano, zasíláme i do ČR. Na to jsem reagoval odpovědí zda můžou prověřit transakci IDxxxxxxxx-no a zase mlčení.

Co s ním prevítem :?: Má se něco oznámit u PayPalu? nebo jak dál postupovat. Dík M.
mamoulian

#94 Příspěvek od mamoulian »

na paypalu stahni platbu zpět.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
Jim

#95 Příspěvek od Jim »

Zdravím, nemá někdo zkušenosti s dobitím paypal účtu příkazem k úhradě přes Komerční banku? Nechci svou kartu propojovat s pp účtem, internet. bankovnictví nemám, takže služba okamžité dobití pro mě není... A na příkazu není kolonka ´´Zpráva pro příjemce´´ k uvedení id.
Drondys

#96 Příspěvek od Drondys »

Jim píše:Zdravím, nemá někdo zkušenosti s dobitím paypal účtu příkazem k úhradě přes Komerční banku? Nechci svou kartu propojovat s pp účtem, internet. bankovnictví nemám, takže služba okamžité dobití pro mě není... A na příkazu není kolonka ´´Zpráva pro příjemce´´ k uvedení id.

Přímo s převodem z pobočky Komerční banky zkušenost nemám.

Pokud nemáte bankovnictví tak se zkuste domluvit na přepážce v pobočce Komerční banky ohledně toho zadání zprávy pro příjemce platby. Na pobočce by měli mít možnost to tam z jejich terminálu na ústní požádání explicitně k příslušnému příkazu k úhradě zapsat i když třeba kolonka "Zpráva pro příjemce" na papírovém formuláři nemusí být uvedena. Takže o to požádejte ústně při podávání příkazu k platbě na přepážce v pobočce Komerční banky kde to budete podávat a příslušný popis vašeho ID určeného PayPalem k provádění bankovních převodů na váš PayPal účet si napište na ten formulář do volného místa třeba někam na okraj formuláře apod., aby to z něj mohla obsluha u přepážky v Komerční bance opsat.

Jen pro jistotu upozorňuji na to, že pro úspěšné provedení převodu na Paypal účet je podmínkou to, že účet u Komerční banky, ze kterého platba půjde musí být vedený na stejné jméno a adresu jako účet u PayPalu.
Jim

#97 Příspěvek od Jim »

Drondys píše:
Jim píše:Zdravím, nemá někdo zkušenosti s dobitím paypal účtu příkazem k úhradě přes Komerční banku? Nechci svou kartu propojovat s pp účtem, internet. bankovnictví nemám, takže služba okamžité dobití pro mě není... A na příkazu není kolonka ´´Zpráva pro příjemce´´ k uvedení id.

Přímo s převodem z pobočky Komerční banky zkušenost nemám.

Pokud nemáte bankovnictví tak se zkuste domluvit na přepážce v pobočce Komerční banky ohledně toho zadání zprávy pro příjemce platby. Na pobočce by měli mít možnost to tam z jejich terminálu na ústní požádání explicitně k příslušnému příkazu k úhradě zapsat i když třeba kolonka "Zpráva pro příjemce" na papírovém formuláři nemusí být uvedena. Takže o to požádejte ústně při podávání příkazu k platbě na přepážce v pobočce Komerční banky kde to budete podávat a příslušný popis vašeho ID určeného PayPalem k provádění bankovních převodů na váš PayPal účet si napište na ten formulář do volného místa třeba někam na okraj formuláře apod., aby to z něj mohla obsluha u přepážky v Komerční bance opsat.

Jen pro jistotu upozorňuji na to, že pro úspěšné provedení převodu na Paypal účet je podmínkou to, že účet u Komerční banky, ze kterého platba půjde musí být vedený na stejné jméno a adresu jako účet u PayPalu.

Ok,díky
Azy
Kontaktovat uživatele:

Maestro - Paypal

#98 Příspěvek od Azy »

No dostal jsem v bance kartu maestro a dneska jsem zjistil že asi nejde propojit s paypal ...neví někdo jak by to šlo udělat nebo to nejde vůbec :-(
MK Katoda Sokolov :-)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Maestro - Paypal

#99 Příspěvek od koulinek »

Jaký s tim máš konkrétně problém? dle helpu by měla být také podporována viz: https://www.paypal.com/helpcenter/main. ... tance=9012
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Azy
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Azy »

no dám přidat kartu a není tam možnost maestro
corsair
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od corsair »

Holt asi proto, že PP zná jen klasiku visa,Mc,Wu a ne Maestro, já ho měl a vyměnil ze mezinár. MC
Drondys

#102 Příspěvek od Drondys »

Azy píše:No dostal jsem v bance kartu maestro a dneska jsem zjistil že asi nejde propojit s paypal ...neví někdo jak by to šlo udělat nebo to nejde vůbec :-(

PayPal sice podporuje i karty Maestro viz tento odkaz a viz citace:

PayPal píše:What type of credit or debit cards can I use with PayPal?

PayPal accepts the following cards:

- Visa / Delta / Electron
- MasterCard / Eurocard

- Maestro
- American Express.

Debit cards (also known as bank cards) are accepted if they have a Visa or MasterCard logo.

Problém však je v tom, že podpora karet se liší podle země, ve které žije majitel PayPal účtu viz tento odkaz. Ze seznamu zemí je tam potřeba zvolit Czech Republic a pak se teprve zobrazí karty podporované Paypalem pro tento region a Maestro karta mezi nimi není a pro ČR ani nikdy nebyla.

Maestro karta by byla použitelná pokud bys žil např. v Anglii a měl ji od některé tamní banky. V ČR ovšem není pro Paypal použitelná. V ČR jsou použitelné mimo jiné zejména karty MasterCard a Visa.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od koulinek »

Azy píše:no dám přidat kartu a není tam možnost maestro

Tak možná máš smůlu, ještě před chvílí na tom helpu byla v seznamu i Maestro a není tam píší že updatují informace tak možná ze seznamu možných karet vypadne...
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Azy
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Azy »

no hlavně že mi paní na pobočce říkala že to je mezinárodní karta a všude jí berou :lol: :lol: :lol:
Drondys

#105 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:Tak možná máš smůlu, ještě před chvílí na tom helpu byla v seznamu i Maestro a není tam píší že updatují informace tak možná ze seznamu možných karet vypadne...

Ne. Maestro karty PayPal pro ČR neuměl nikdy. V nápovědě to mají uvedeno obecně bez rozlišení zemí, ale problém je právě v tom že podpora karet se liší podle země, ve které žije majitel PayPal účtu jak už jsem uvedl výše a pro ČR nikdy nebyla podpora Paypalu pro Maestro karty.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“