MODEL HOBBY

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět
Zpráva
Autor
iampucmeloud

Re: MODEL HOBBY

#107 Příspěvek od iampucmeloud »

A kdyby to mělo byt tak jak říkáš,JYRRY, tak by jsi si koupil vstupenku, nebo by jsi si zase tisknul doma visačku? :mrgreen: Ale ano, byla to pouhá tržnice ne
veletrh.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od jyrry »

iampucmeloud píše:.... by jsi si koupil vstupenku, nebo by jsi si zase tisknul doma visačku? .....

chlapce, pozor na slova, visacka byla naprosto legalni a prava. Tak opatrne.
jyrry.webnode.cz
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Kuba78 »

iampucmeloud píše:Je to naprostá tragédie. Koupíš tak kytky, přístroje na kafe a klobásu. Když se zeptáš na krystal, tak
na tebe koukají jak na v**a a v lepším případě ti dají na pult nějakou 2,4.

tak to teda nevim kde si byl, mozna si se ptal vedle v hale u prodejce kocarku? pac hnedle vedle vlezu byl MZK a koupil sem tam bez problemu minikrystal 51 kanal, jinak relativne nebezne zbozi..
HonzaS

#110 Příspěvek od HonzaS »

Nevím, co jste kdo čekal. Já jsem se podíval na nové přijímače u MZK, zastavil se pro Wattmetr s integrovaným generátorem servosignálu (není potřeba servotester nebo vysílač k testování motorů na regulátoru) u BELa, prohlédl jsem si luxusní mikro polomaketky u Astry, donesl servo na reklamaci odborníkům od Pelikána, zastavil se u stánku dremel-shop.cz a obhlédl nářadí, dokonce jsem si něco směl zkusit :) Pozdravil jsem se s p.Hořejším, u JETI jsem byl pozdravit známé z Jeti model meetingu a chvíli pořešit nějaké věci ohledně nové palcovky, zahrál jsem si NFS s volantem a pedálama a v realistické pařanské verzi autosedačky. Taky jsem potkal obří plyšové Pikaču, dal si oběd s kamarádama a kamarádkou, u RCFactory jsem se zastavil na kus řeči a s Davidem K. jsem se bavil o chystaných novinkách. Zúčastnil jsem se sobotní soutěže Model Air Race a odvezl si krásný pohár za 1. místo. S panem Němcem od RC Revue jsem se pobavil o chystaném článku. Nestihl jsem se ani zastavit u Potenských, Freeairu, MSC, prezentaci o DC 16 od TomasCe... Jen vím, že (?) BBM měli nějaké GENsy, že by je konečně někdo začal dovážet?

+ jsem potkal spoustu kolegů a kamarádů, dozvěděl jsem se, že HEPF.at, rakouský distributor SebArtu a GB Models (a spousta dalších, expandoval i na český trh jako HEPF.cz, ...

Klika, že jsem tam byl 4 dny, protože tohle všechno bych za jeden den vážně nestihl. Nevím, kde je chyba, že taky nejsem brutálně zklamaný a otrávený jako většina z vás.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Peppy »

Minimálne co viem tak pecka dováža gensy, a tiež rc-dragon.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Screwball671

#112 Příspěvek od Screwball671 »

Byl jsem tam v pátek a z mého pohledu to zase tak šílená tragedie nebyla. Viděl jsem z helin Goblina, Pavel Bozděch ochotně vysvětloval a dával rady, dále všechny nové Rexe od Align a Raptory od TT. VA models a RC faktory, který mě hodně z letadel zajímaj, tam stánky měly Jo jasně hračky to válcujou ale ptám se, je rady (myšleno v čechách) nějáká jiná alternativa?
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
kroxigor

#113 Příspěvek od kroxigor »

Libore ještě jednou díky za video a fotky.

Ač jsem byl na MH pozván, tak jsem se tam neměl možnost dostat.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Kovboj

#114 Příspěvek od Kovboj »

shrubber píše:
sechy píše:Noo nenašel.Mě zaskočil ten Pecka že tam ani nebude

Pecka tam není, ale má veletržní slevy na prodejnách.

Takových prodejců bylo víc. U některých ty slevy platí ještě dneska 8)
Kovboj

#115 Příspěvek od Kovboj »

jyrry píše:Tak by to prave nemelo vypadat. Vystavovatel na "veletrhu" by nemel prodavat, ale jen ukazovat, vysvetlovat, domlouvat kontrakty a podobne. Pokud prodavac prodava na modelarske velkotrznici, je naopak frak i kvadro docela neprakticky odev...

Ja se o to už ani moc nesnažím - myslím o to hledat na veletrhu kontakty. Někdy to totiž nemá cenu, jako prodejce totiž nějak nechápu reakce některých výrobců nebo dovozců typu "nemáme zájem o dalšího prodejce" nebo "v této lokalitě už prodejce máme a tak dalšího nechceme" případně "vezměte si zboží za X desítek tisíc za plnou cenu a pak vám možná dáme velkoobchodní ceny". To se člověk pak jen naštve a časem získá trošku jiný pohled na to brečení některých firem typu "likviduje nás čínská konkurence". Ale to neplatí jen v modelařině, zcela stejné je to například i v "typicky českém" oboru jako je textil.

Já na letošní ročník nenadávám. Model Hobby bylo výrazně menší než minule, to začlenění konzolí mezi modely jsem taky nepochopil, ale i tak tam pár věcí k prohlédnutí bylo. I když uznávám že daleko větší dobu jsem strávil s manželkou a kočárkem v "dětské části" při prohlížení autosedaček a hraček :lol:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od TomasC »

iampucmeloud píše:A kdyby to mělo byt tak jak říkáš,JYRRY, tak by jsi si koupil vstupenku, nebo by jsi si zase tisknul doma visačku? :mrgreen: Ale ano, byla to pouhá tržnice ne
veletrh.

Modelářský server byl mediálním partnerem veletrhu MODEL HOBBY 2012. Proto jsem mohl zajistit pro moderátory vstup zdarma. Berte to jako odměnu za jejich práci zde na RCMANII.

Mě osobně na veletrh táhnou modeláři, které tam potkám, pokecám. Až tam nebudou chodit, tak zvážím, zda se účastním. Rozhodně nejdu na veletrh a nevláčím sebou slevové kupónky. :roll: :roll: Tohle není Lídl nebo Penny.

Taky bych přivítal předvedení novinek, ale co asi za novinky by mohli výrobci předvést, aby mě zaujali. Elektromotory s účinností přes 90%. Akumulátory co přežijí 100C. Modely pyloňáků s nějakou překvapivou aerodynamikou? Super rádio??
Asi nejsem prostě konzumní modelář, vím to o sobě a nijak mi to nevadí. Stejně si to rád projdu.

Výstava byla pro mě i možnost poděkovat firmám, které mi pomohli na mistrovství světa. Je to mnohem lepší než nějaké telefonování.

A mimochodem? Kdo jste viděl 3osé akcelerometry v DS-16, které jsou nastavit jako ovládání modelu?
Zaznamenali jste, že DC-16 má už mluvící telemetrii v češtině (výška padesát metrů, teplota 22 stupňů, atd..?
Viděli jste u RCfactory EPP modely z 8mm EPP optimalizované do haly a do bezvětří?

Dle mě bylo co vidět, jen se nesmí koukat jen na cenovky :evil: :evil:

Létání modelů mělo být ve velké hale, bylo tak slíbeno. Bohužel vztahy na výstavišti mezi majiteli nejsou asi růžové a tak velká haly nebyla včas zkolaudována. Mám slíbeno, že za rok bude letová plocha velká a tak možná vytáhnu 7 let starý model. http://www.youtube.com/watch?v=vmgcr7KvQUI

A to, že je tam SOUBĚŽNĚ i veletrh TOY, GAMES, BABIES to přece nevadí. Aspoň jde koupit nějaké vánoční věci už teď a člověk to nemusí později řešit.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od jyrry »

TomasC píše:........Viděli jste u RCfactory EPP modely z 8mm EPP optimalizované do haly a do bezvětří?
......

nejen videli, ale hned 2 koupili ... :-)
jyrry.webnode.cz
aviator
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od aviator »

jyrry píše:
TomasC píše:........Viděli jste u RCfactory EPP modely z 8mm EPP optimalizované do haly a do bezvětří?
......

nejen videli, ale hned 2 koupili ... :-)

Novinka? Jsou k nahlédnutí na webu RCfactory? Já tam totiž buď nic nového nevidím nebo blbě koukám. Foto by nebylo?
Kubesta
Kontaktovat uživatele:

Re: MODEL HOBBY - mám smíšeé pocity

#119 Příspěvek od Kubesta »

V neděli jsem byl, plný natěšení, konečně na Model "Houby", po velkém přemlouvání známého, který jel semnou a
musím říct, že jsem byl těžce zklamán. Ale ne z toho, žebych tam nenašel, co jsem chtěl, ale z toho, jak se chovají
výrobci a vystavovatelé
. Můj plán byl navštívit především letovou halu, která byla, jak jsem až na místě zjistil, za
obrovskou částí nějakých herních konzolí, kde jsem chtěl vidět letovou ukázku Rc factory a helinářů, moc dobrý.
To jsem našel, koupil jednoho haláče a šel dál. Druhý plán bylo navštívit Mega motors, kouknout se, co je nového u
Pelikána, Astry (Krásné minimakety) a našich EPP výrobců, hlavně u Va-models, kde jsem plánoval koupit konečně žlutého LOPA a kouknout,
co nového. Dělají to kluci z Moravy fakt hodně pěkně, maj dva moc pěkné modely, jen byla škoda, že v neděli už neměli ani jednoho žlutého za
těch 2000 na skladě, moje smůla (zatím zůstane starý toloukánek) tak mi ho ale aspoň za veletržní cenu v týdnu pošlou, doufám :-D V každém případě jsme se se dvěmi pány dobře nasmáli, methyl je zjevně neovlivnil :-)
Ale zde došlo k prvnímu velkému zklamání, zrovna jsme tam byli v okamžiku, kdy si nové modely fotil Leoš S., jako
by se nic nedělo, nechápu, že mu to ale nebylo trapné točit si letadla konkurence, když ho všichni vidí! co fakt nemusím je,
když někdo něco kopíruje a jak vidím, není to jen čína, ale i Hacker CZ -- chlapi, styďte se. Druhým obrovským zklamáním bylo, když jsem si
nemohl koupit motor u Hořejšího, kde jsem čekal, že by mohla přijít i nějaká sleva, ale ani sleva - ani motor, "Zkusme to na webu
či u našeho prodejce". Třetí a to opravdu obrovské zklamání je, když jdete takovou cestu na veletrh, zaplatíte trapně vysoké
parkovné atd. a firma, která tam měla být, tam prostě není. Chtěli jsme nakouknout na novou palcovou soupravu od JETI
v reálu a ti už ve 13hodin na veletrhu nebyli, měli sbaleno a dokonce už jím i rozkládali stánek. Poslední zklamáním bylo,
že se tam prodávaly už i kusy letadel (trup, křídlo,..) v nějaké pětkové kvalitě...
No nevím, ale nemyslím si, že by se tohle mělo dít a když si něco zaplatím, doufám, že tam inzerovaný vystavovatel bude,
že si nebudu připadat jak na tržnici (viz 5-kové díly, samý číňan,...), výrobce nebude okatě kopírovat výrobce druhého,
ale spíš vymyslí něco, co je odlišné apod. Jaký máte názor vy? Je to u nás už opravdu tak špatné?Jinak výstava mě
nezklamala, našel jsem si tam pěkné věci, ale to chování :!: Mám z toho ještě dnes poněkud zvláštní pocity...
Aurora 9,Top Start (Phoenix),LOOP (Va-models),Větroň 2,2m, Crack (rcf), TREX 550, Dron, Pilatus 2,2m
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od jyrry »

aviator píše:....... Já tam totiž buď nic nového nevidím nebo blbě koukám. Foto by nebylo?

safra, ted jsi mne znejistel :-)
si myslim ze to je treba http://www.rc-factory.cz/detail.php?id=624
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Minulé“