Kubesta píše:..... že mu to ale nebylo trapné točit si letadla konkurence, když ho všichni vidí! co fakt nemusím je,
když někdo něco kopíruje ......
bezna praxe, foti se take jak se to NEMA DELAT ...
;-)
Kubesta píše:..... že mu to ale nebylo trapné točit si letadla konkurence, když ho všichni vidí! co fakt nemusím je,
když někdo něco kopíruje ......
HonzaS píše:To že si jeden výrobce vyfotí výrobky jinýho není nic divnýho - běžná praxe. At už jde o inspiraci, nebo se mu jen líbí.
AloisO píše:HonzaS píše:To že si jeden výrobce vyfotí výrobky jinýho není nic divnýho - běžná praxe. At už jde o inspiraci, nebo se mu jen líbí.
Takže je v pořádku, když řekněme rok nad něčím hloubáš, vyvíjíš, příjdeš na veletrh, konkurence to nafotí a za měsíc má něco podobného v nabídce? A to nemyslím jen vzhledově, ale hlavně konstrukčně. Proč tedy nějaké omezování např. v podobě HW klíčů apod.? Když je to přece všechno běžná praxe? A proč je každý hned soudce nejvyšší spravedlnosti, když padne jen slovo warez?Je mi jasné, že jde o něco jiného, ale princip mi příjde stejný.
Pokud by to ale byl nějaký modelář, kterému se to které éro líbí, ale nechce si ho kupovat, protože si ho chce doma postavit třeba trochu větší/menší, v tom případě proč ne.
jyrry píše:aviator píše:....... Já tam totiž buď nic nového nevidím nebo blbě koukám. Foto by nebylo?
safra, ted jsi mne znejistel
si myslim ze to je treba http://www.rc-factory.cz/detail.php?id=624
kocour píše:...... Dokázal by dneska někdo vymyslet letadlo, auto, léky, stavby, aniž by nesehnal rozumy o tom, jak to dělají jiní ?
AloisO píše:Takže je v pořádku, když řekněme rok nad něčím hloubáš, vyvíjíš, příjdeš na veletrh, konkurence to nafotí a za měsíc má něco podobného v nabídce?
Kubesta píše: Ale zde došlo k prvnímu velkému zklamání, zrovna jsme tam byli v okamžiku, kdy si nové modely fotil Leoš S., jako
by se nic nedělo, nechápu, že mu to ale nebylo trapné točit si letadla konkurence, když ho všichni vidí! co fakt nemusím je,
když někdo něco kopíruje a jak vidím, není to jen čína, ale i Hacker CZ -- chlapi, styďte se. Druhým obrovským zklamáním bylo, když jsem si
nemohl koupit motor u Hořejšího, kde jsem čekal, že by mohla přijít i nějaká sleva, ale ani sleva - ani motor, "Zkusme to na webu
či u našeho prodejce". Třetí a to opravdu obrovské zklamání je, když jdete takovou cestu na veletrh, zaplatíte trapně vysoké
parkovné atd. a firma, která tam měla být, tam prostě není. Chtěli jsme nakouknout na novou palcovou soupravu od JETI
v reálu a ti už ve 13hodin na veletrhu nebyli, měli sbaleno a dokonce už jím i rozkládali stánek. Poslední zklamáním bylo,
že se tam prodávaly už i kusy letadel (trup, křídlo,..) v nějaké pětkové kvalitě...
No nevím, ale nemyslím si, že by se tohle mělo dít a když si něco zaplatím, doufám, že tam inzerovaný vystavovatel bude,
že si nebudu připadat jak na tržnici (viz 5-kové díly, samý číňan,...), výrobce nebude okatě kopírovat výrobce druhého,
ale spíš vymyslí něco, co je odlišné apod. Jaký máte názor vy? Je to u nás už opravdu tak špatné?Jinak výstava mě
nezklamala, našel jsem si tam pěkné věci, ale to chováníMám z toho ještě dnes poněkud zvláštní pocity...