Viking 2-E a další mé modýlky
Re: Viking 2-E a další mé modýlky
http://www.sandamodels.com/models.php
taky možnost ... zpracování pěkné, prý 95% taky de za hranice ...
taky možnost ... zpracování pěkné, prý 95% taky de za hranice ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
-
petrajksner
pěkné, mě zaujal arsen, moc krásné video!!!
Pánové mám dotaz začátečníka na svahu co se týče dokládání správné váhy do větru, existuje nějaká řekněme tomu ´´tabulka´´ nebo pravidlo kolik cca by měl minimálně model vážit a při jaké síle větru? Nectěl bych ho zbytečně přeložit, asi by mě tvrdší přistání mohlo stát dlouhou čekačkou na dodání a pár desítek peněz. Naposled když jsem hodil do silnějšího větru, tak při váze 2.7 kg mi el. DINGO při nárazovym větru začalo i couvat.
Pánové mám dotaz začátečníka na svahu co se týče dokládání správné váhy do větru, existuje nějaká řekněme tomu ´´tabulka´´ nebo pravidlo kolik cca by měl minimálně model vážit a při jaké síle větru? Nectěl bych ho zbytečně přeložit, asi by mě tvrdší přistání mohlo stát dlouhou čekačkou na dodání a pár desítek peněz. Naposled když jsem hodil do silnějšího větru, tak při váze 2.7 kg mi el. DINGO při nárazovym větru začalo i couvat.
Můj RAY X si minulý víkend taky pár metrů zacouval, ale pak dostal rozum. 3,80m, 1,86kg
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Pre mna je pravidlom ze nakladam podla toho ako svah pri aktualnom vetre nosi. Kym nosi/dviha lietadlo dostatocne tak este nakladam, zvysi sa ti celkova energia a prieraznost. Moj Willow ma letovku 2.5kg, ale pri 10m/s nakladam tak 0.5-0.8kg, podla toho ako nosi. Dolezite, hlavne ak nakladas do trupu je spravit si doma pripravu a vediet kde budes mat tazisko, vzhladom ktomu kolko si pridal . Na svahu ked ti bude fukat 10 ms, tak tazisko nebudes moct velmi presne kontrolovat, a lietat s taziskom mimo.., vela stastia 
PIKE PERFECT | F3F Willow | Bravo F3K | Nan Orion F3J | Skyclimber | GRAUPNER MX-20
-
petrajksner
psanitra píše:Pre mna je pravidlom ze nakladam podla toho ako svah pri aktualnom vetre nosi. Kym nosi/dviha lietadlo dostatocne tak este nakladam, zvysi sa ti celkova energia a prieraznost. Moj Willow ma letovku 2.5kg, ale pri 10m/s nakladam tak 0.5-0.8kg, podla toho ako nosi. Dolezite, hlavne ak nakladas do trupu je spravit si doma pripravu a vediet kde budes mat tazisko, vzhladom ktomu kolko si pridal . Na svahu ked ti bude fukat 10 ms, tak tazisko nebudes moct velmi presne kontrolovat, a lietat s taziskom mimo.., vela stastia
S ohlídáním těžiště problém asi velký nebude, nakládá se do spojky křídel a někde jsem se dočetl až 1,5kg a ta spojka je v těžišti. Zkusím půl kila při 10m/s to by nemusel ani tak moc cejtit. Děkuji za radu
-
petrajksner
kovaco píše::D No to couvání nemá chybu![]()
Můj RAY X si minulý víkend taky pár metrů zacouval, ale pak dostal rozum. 3,80m, 1,86kg
no to nemá chybu, úplně mě vyděsil, nepřišlo by mi že zas tak nefoukalo ani rozjet se nechtěl a při přitažení po rozjezdu ze 100m se div nezastavil. Pak jsem čekal nahoře s kombinací plynem až to kapánek poleví.
U země to bylo turbulentní že to skákalo z 0.5m do 3m, tak jsem po tech klapkách hrábnul taky, ale v poho, z 50m na plnýho butteflaje kolmo dolů a zatáhnout ho těsně nad zemí což občas čekám že ty táhla vyrvu i se servama ven
U X-Raye jsem viděl takovou kravinu, (že to člověka nenapadlo..hm). Obyčejný O kroužek zajišťující , že se vrtule sklopí i při nulové rychlosti. Hezká featurka, tak ji zkusím i na novém Vikingovi. 
...vypadá to šikovně, ale nemyslíš, že to tam nebude zlobit aby se to za něco nechytlo
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Já se nakonec rozhodl , že si na Vikinga těch 8 měsíců počkám.
Zatím budu hromadit výbavu pro kompletaci.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:Já se nakonec rozhodl , že si na Vikinga těch 8 měsíců počkám.Zatím budu hromadit výbavu pro kompletaci.
...neboj to uteče jako voda
JETI DC-16
:-d nakonec to date dohromady driv jak ja :-d
SOVA is YouR CO-pilot
ST píše:Já se nakonec rozhodl , že si na Vikinga těch 8 měsíců počkám.Zatím budu hromadit výbavu pro kompletaci.
Podívej...taky pořád vymejšlím a pokukuji kde bych co bych...a nakonec stejně skončím u Vikinga (už 4tý kousek). Protože to prostě je dotažené do posledního detailu.
Létá výtečně, a kdekoli..pokud s tím umíš
Já si myslím, že letově na tom nejsem zase tak špatně. Mě prakticky éra umírají na sešlost. Hlavní přednost je, že to je celkem dobře popsaný díky PiNovi na RCGROUPS.
.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:Já si myslím, že letově na tom nejsem zase tak špatně. Mě prakticky éra umírají na sešlost. Hlavní přednost je, že to je celkem dobře popsaný díky PiNovi na RCGROUPS..
Kup 16GB Flešku a pošli mi ji..pošlu ti vše co mám...a je toho za ty roky s Vikingem, že budeš mít na co dva měsíce koukat.
- RomanSadilek
Já jsem furt nerozhodnej, a to už asi 2 měsíce
Jaké provedení jsi bral ?