Viking 2-E a další mé modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking 2-E a další mé modýlky

#211 Příspěvek od Milan Nes »

http://www.sandamodels.com/models.php

taky možnost ... zpracování pěkné, prý 95% taky de za hranice ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
petrajksner

#212 Příspěvek od petrajksner »

pěkné, mě zaujal arsen, moc krásné video!!!
Pánové mám dotaz začátečníka na svahu co se týče dokládání správné váhy do větru, existuje nějaká řekněme tomu ´´tabulka´´ nebo pravidlo kolik cca by měl minimálně model vážit a při jaké síle větru? Nectěl bych ho zbytečně přeložit, asi by mě tvrdší přistání mohlo stát dlouhou čekačkou na dodání a pár desítek peněz. Naposled když jsem hodil do silnějšího větru, tak při váze 2.7 kg mi el. DINGO při nárazovym větru začalo i couvat.
kovaco

#213 Příspěvek od kovaco »

:D No to couvání nemá chybu :D

Můj RAY X si minulý víkend taky pár metrů zacouval, ale pak dostal rozum. 3,80m, 1,86kg :D
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
psanitra

#214 Příspěvek od psanitra »

Pre mna je pravidlom ze nakladam podla toho ako svah pri aktualnom vetre nosi. Kym nosi/dviha lietadlo dostatocne tak este nakladam, zvysi sa ti celkova energia a prieraznost. Moj Willow ma letovku 2.5kg, ale pri 10m/s nakladam tak 0.5-0.8kg, podla toho ako nosi. Dolezite, hlavne ak nakladas do trupu je spravit si doma pripravu a vediet kde budes mat tazisko, vzhladom ktomu kolko si pridal . Na svahu ked ti bude fukat 10 ms, tak tazisko nebudes moct velmi presne kontrolovat, a lietat s taziskom mimo.., vela stastia :lol:
PIKE PERFECT | F3F Willow | Bravo F3K | Nan Orion F3J | Skyclimber | GRAUPNER MX-20
petrajksner

#215 Příspěvek od petrajksner »

psanitra píše:Pre mna je pravidlom ze nakladam podla toho ako svah pri aktualnom vetre nosi. Kym nosi/dviha lietadlo dostatocne tak este nakladam, zvysi sa ti celkova energia a prieraznost. Moj Willow ma letovku 2.5kg, ale pri 10m/s nakladam tak 0.5-0.8kg, podla toho ako nosi. Dolezite, hlavne ak nakladas do trupu je spravit si doma pripravu a vediet kde budes mat tazisko, vzhladom ktomu kolko si pridal . Na svahu ked ti bude fukat 10 ms, tak tazisko nebudes moct velmi presne kontrolovat, a lietat s taziskom mimo.., vela stastia :lol:

S ohlídáním těžiště problém asi velký nebude, nakládá se do spojky křídel a někde jsem se dočetl až 1,5kg a ta spojka je v těžišti. Zkusím půl kila při 10m/s to by nemusel ani tak moc cejtit. Děkuji za radu
petrajksner

#216 Příspěvek od petrajksner »

kovaco píše::D No to couvání nemá chybu :D

Můj RAY X si minulý víkend taky pár metrů zacouval, ale pak dostal rozum. 3,80m, 1,86kg :D

no to nemá chybu, úplně mě vyděsil, nepřišlo by mi že zas tak nefoukalo ani rozjet se nechtěl a při přitažení po rozjezdu ze 100m se div nezastavil. Pak jsem čekal nahoře s kombinací plynem až to kapánek poleví.
U země to bylo turbulentní že to skákalo z 0.5m do 3m, tak jsem po tech klapkách hrábnul taky, ale v poho, z 50m na plnýho butteflaje kolmo dolů a zatáhnout ho těsně nad zemí což občas čekám že ty táhla vyrvu i se servama ven :D
graup15

#217 Příspěvek od graup15 »

U X-Raye jsem viděl takovou kravinu, (že to člověka nenapadlo..hm). Obyčejný O kroužek zajišťující , že se vrtule sklopí i při nulové rychlosti. Hezká featurka, tak ji zkusím i na novém Vikingovi. :-)
Přílohy
P1090645.JPG
M1
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od M1 »

...vypadá to šikovně, ale nemyslíš, že to tam nebude zlobit aby se to za něco nechytlo
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
ST
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od ST »

Já se nakonec rozhodl , že si na Vikinga těch 8 měsíců počkám. :( Zatím budu hromadit výbavu pro kompletaci.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
M1
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od M1 »

ST píše:Já se nakonec rozhodl , že si na Vikinga těch 8 měsíců počkám. :( Zatím budu hromadit výbavu pro kompletaci.

...neboj to uteče jako voda :wink:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od Milan Nes »

:-d nakonec to date dohromady driv jak ja :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#222 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Já se nakonec rozhodl , že si na Vikinga těch 8 měsíců počkám. :( Zatím budu hromadit výbavu pro kompletaci.

Podívej...taky pořád vymejšlím a pokukuji kde bych co bych...a nakonec stejně skončím u Vikinga (už 4tý kousek). Protože to prostě je dotažené do posledního detailu. :-)
Létá výtečně, a kdekoli..pokud s tím umíš :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od ST »

Já si myslím, že letově na tom nejsem zase tak špatně. Mě prakticky éra umírají na sešlost. Hlavní přednost je, že to je celkem dobře popsaný díky PiNovi na RCGROUPS. :).
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#224 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Já si myslím, že letově na tom nejsem zase tak špatně. Mě prakticky éra umírají na sešlost. Hlavní přednost je, že to je celkem dobře popsaný díky PiNovi na RCGROUPS. :).

Kup 16GB Flešku a pošli mi ji..pošlu ti vše co mám...a je toho za ty roky s Vikingem, že budeš mít na co dva měsíce koukat.
RomanSadilek

#225 Příspěvek od RomanSadilek »

Já jsem furt nerozhodnej, a to už asi 2 měsíce :).

Jaké provedení jsi bral ?
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“