peto.peto202 píše:Graupner...Samá komplikáciaKde som sa to ocitol
a myslis ze na tom budes s jinou znackou lepe?
peto.peto202 píše:Graupner...Samá komplikáciaKde som sa to ocitol
malcomx píše:mkyral píše:Angličtinu tam dostaneš pouze aktualizací FW. Je to popsáno hned ze začátku - hledej Hidden mode. Doporučuji si před tím stáhnout nejnovější firmware, to nahrát na kartu a pak ve skrytém menu vybrat anglický FW.
a pak je jeste druha cesta, stahnout si od Graupnera Firmware Upgrade Studio 2.4 a pres USB kabel to tam nasypat - velmi jednoduche
malcomx píše:peto.peto202 píše:Graupner...Samá komplikáciaKde som sa to ocitol
a myslis ze na tom budes s jinou znackou lepe?![]()
jyrry píše:Anglictinu jsem tam dostal i bez aktualizace, tak tragicke to zase neni, to jsem vycetl i v tom anglickem.
mkyral píše:Manuál mám přečtený několikrát a stejně jsem pípáním Mini Vertexe strávil asi dva dny. Přitom jsem opět přečetl český i anglický manuál tam a zpátky. Nakonec jsem s vydatnou pomocí selského rozumu zvítězil, ale byla to fuška.
jyrry píše:Mam Mx-20. Predpokladam ze toto bude u cele rady stejne...
mihlit píše:mkyral: Pod linuxem (wine) funguje starší verze aktualizátoru, která nevyžaduje nějaké ms db api (už si nepamatuji přesně). Stačí jen nasměrovat usb com port do wine pomocí symlinku .wine/dosdevices/com0 -> /dev/ttyUSB0, dát tomu zařízení práva i pro normální uživatele a je to. Takto jde zaktualizovat vysílačka. Přijímač ten starý aktualizátor bohužel neumí a ten nový se kvůli té databázi nespustí.
EDIT: Jestli tipuju správně a jseš RH positive (jestli nevíš, tak nejseš), tak můžeš vysílačku/přijímače přinést do práce a zaktualizuju ti to do druhého dne. Můžu ti i půjčit manuál k MX-20 v češtině, ale tam už asi bude víc rozdílů.
mkyral píše:Ad) MX-12 vs. MX-20 - myslím, že hlavní rozdíl bude ve velikosti flash paměti. MX-20 se do ní asi vejdou všechny jazyky najednou. U
mihlit píše:V originální verzi FW, co jsem měl ve vysílačce, aktualizace FW přes SD kartu nebyla. Po attualizaci na normálnější verzi to již umí.
malcomx píše:mkyral píše:Ad) MX-12 vs. MX-20 - myslím, že hlavní rozdíl bude ve velikosti flash paměti. MX-20 se do ní asi vejdou všechny jazyky najednou. U
bohuzel to je mylna informace - neni tomu tak, vejde se tam pouze jeden jazyk....
jak rika klasik "myslet znamena ho*no vedet"
malcomx píše:mihlit píše:V originální verzi FW, co jsem měl ve vysílačce, aktualizace FW přes SD kartu nebyla. Po attualizaci na normálnější verzi to již umí.
protoze v prahistoricke verzi tato moznost nebyla implementovana (obdobi Karbon-Perm)