Stahování oken - Fiat Marea
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Stahování oken - Fiat Marea
Sice to není moc modelářské téma, ale tady na fóru jsou šikovní lidé mnoha profesí, třeba mi někdo dokáže poradit. Deska mi v autě spolujezdec vzadu pootevřel okýnko a už ho nezavřel-zůstala tam cca centimetrová škvíra. Původně jsem myslel, že je někde něco zatuhnutýho, takže bude stačit sundat tapec, promazat a bude to ok. Bohužel jsem zjistil, že to nebude tak jednoduchý. Vypadá to, že na lanovodu, který vede od kličky (mám vzadu manuální stahování, ne elektriku) ke stahování oken jsou porušená některá vlákna a tím, jak se to zavírá, tak vlákna se "hňahňají", až utvoří "uzel" v nějaké průchodce - tu tím pádem zacpou a nejde to dál. To co tady píšu jsem zjistil jen po hmatu, lanovod ve dveřích je vedený za takovou příčkou, která ho vede a která je sice na šroubech, ale nepovedlo se mi jí sundat. Dolní šroub v pohodě vysunu z díry, ale ten horní ne. Takže se tím pádem k tomu lanovodu ani nedá pořádně dostat, abych ty přetržený vlákna mohl třeba narovnat a okno nějak provizorně zavřít. Nebo nemáte nějakou radu, jak na to? Je to dost urgentní - mám auto s pootevřeným okýnkem, teď je sice v garáži, ale potřebuju jezdit a parkovat i venku, takže bych to potřeboval během zítřka nějak dát do kupy.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Re: Stahování oken - Fiat Marea
To rozpadle lanko je tak na kompletni vymenu lanovodu vc. pridruzene mechaniky. V Golfu mi to lanko dokonce a mohl sem okno jenom stahnout ale ne zatahnout. Znamymu to prdlo naopak a pak aby vubec dojel se zavrenym oknem museli sme mu sklo dole ve dverich podsprajcovat drevenou tyckou.
Lanko neopravis a pokud to mas moc namotane tak s tim ani nepujde moc pohnout. Oprava v servisu te nemine. Nak
Lanko neopravis a pokud to mas moc namotane tak s tim ani nepujde moc pohnout. Oprava v servisu te nemine. Nak
Mareu jsem kdysi měl a ještě pořád tu mám knížku údržba a opravy. Je v ní ale jen popis jak na přední okno.
Postup je následovný - tapecírung pryč, odpojit okno od spouštěče a vyndat ho horem, odšroubovat a vyndat spouštěcí mechanismus. Drží na pěti šroubech. Jeden nahoře a čtyři dole.
Postup je následovný - tapecírung pryč, odpojit okno od spouštěče a vyndat ho horem, odšroubovat a vyndat spouštěcí mechanismus. Drží na pěti šroubech. Jeden nahoře a čtyři dole.
Pokud to má opravit servis, tak to znamená, že je to opravitelné. Pokud má tazatel vlohy a chuť, tak to zvládne sám. Samozřejmě ho výměna lanovodu nemine. Prostory má jak uvedl. Osobně bych to rozebral. V servisu si řeknou nehoráznou částku.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Jasny, 500-600 za hodinu prace
kdyz sou ND, kdyz je prostor a naradi, kdyz majitel neni levej - tak to opravi sam. Nak
Při nejhorším má pořád možnost lanovod zrušit, okno něčím podšprajcovat a mít ho natvrdo.
Pak třeba vrakáč a kanibalizaci. Ale to moc nevím, protože u okna jsem řešil tuhý chod a nakonec to nechal být, neboť plasty v mechanismu byly tak zkřehlé, že jsem všechny větší akce raději odvolal.
Pak třeba vrakáč a kanibalizaci. Ale to moc nevím, protože u okna jsem řešil tuhý chod a nakonec to nechal být, neboť plasty v mechanismu byly tak zkřehlé, že jsem všechny větší akce raději odvolal.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dohledal servisní manuál k Maree, kde je postup popsaný a mělo by to jít. Potřebuju teď na pár dní vyřešit nouzovou opravu (třeba i tím podepřením kusem dřevěné latě, jak píšete), protože nový lanovod asi hned tak neseženu (asi bych raději něco z vrakáče), navíc teď je trochu hluboko do kapsy a lepší to bude až někdy v průběhu listopadu a auto je sice teď v garáži u známých, ale pak bude pár dní stát venku a to bych byl nerad, aby tam byla centimetrová fuka. Zkusím to zítra alespoň rozebrat a vyndat to ven, protože zkoušet s tím dělat něco poslepu, když je to ve dveřích, tak to se nedá.
EDIT: Ta oprava by neměla být složitá, jen to bude laparoskopická operace, protože je tam málo místa a co je největší pruda, tak aby bylo možné vytáhnout ten spouštěč, je třeba (celkem logicky) vytáhnout okýnko - ale nejen to stahovací, ale i tu pevnou část - to moc nechápu.
EDIT: Ta oprava by neměla být složitá, jen to bude laparoskopická operace, protože je tam málo místa a co je největší pruda, tak aby bylo možné vytáhnout ten spouštěč, je třeba (celkem logicky) vytáhnout okýnko - ale nejen to stahovací, ale i tu pevnou část - to moc nechápu.
Opravoval jsem lanko na Lantře.
První mi okamžitě prasklo- nevydrželo sílu tahu.
šel jsem koupit do kol na brzdy kvalitní.
Fungovalo v pohodě (neuvedl jsem, že tam byl i prasklý plast, takže soustružit vodící kolečko z hliníku) asi tak 20 stažení ,
potom ujelo pájení cínem.
Koupil jsem lepší na fitinky. Přežil rok a ujel zas.
Udělal jsem tam takovou prasárničku a od té doby to drží.
Když si vezmu strávený čas, měl jsem koupit novou mechaniku za 2500 a byl klid.
Jinak pokud se nestahuje okýnko, neprojde auto technickou.
Takže příjemnou zábavu
Prkýnko obalené na koncích molitanem aby neujelo to do technické určitě řeší.
První mi okamžitě prasklo- nevydrželo sílu tahu.
šel jsem koupit do kol na brzdy kvalitní.
Fungovalo v pohodě (neuvedl jsem, že tam byl i prasklý plast, takže soustružit vodící kolečko z hliníku) asi tak 20 stažení ,
potom ujelo pájení cínem.
Koupil jsem lepší na fitinky. Přežil rok a ujel zas.
Udělal jsem tam takovou prasárničku a od té doby to drží.
Když si vezmu strávený čas, měl jsem koupit novou mechaniku za 2500 a byl klid.
Takže příjemnou zábavu
Jestli jezdíš do PL,nebo máš nějakého známého u hranic,tak na Fiata prakticky cokoliv za pár korun oproti těm nenažrancům ( prodejcům ) u nás. Sám si tam kupuji veškeré nd na naše Fiatky 
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
- kope
- Kontaktovat uživatele:
dudaj píše:...
Na technické jsem byl na jaře, takže to mám dost času
Přeju rychlou a nekomplikovanou opravu. Vím, že to nepomůže nějaké bláboly, ale psychická podpora je žádaná 
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
V práci je dělám každou chvilku.
Opravit to jde ale jak už někdo psal. strávíš na tom strašně času a stejně to nebude fungovat správně.
Kup v Elitu nebo v Auto Kelly novou stahovačku.
A budeš mít klid.
Opravit to jde ale jak už někdo psal. strávíš na tom strašně času a stejně to nebude fungovat správně.
A budeš mít klid.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Chtěl jsem ti poradit fiatmareaclub ale vidím že už to tam řešíš 
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Dejfak píše:V práci je dělám každou chvilku.
A budeš mít klid.
Jo, s nákupem stahovačky počítám (na kelly už jsem i koukal, ale na webu mají bohužel jen na elektrické stahování), ale teď potřebuju rychlou nouzovku - řešenou třeba i tím kusem dřeva pod okno, aby tam nebyla škvíra.
Také jsem jezdil týden s kusem uřízlé hokejky pod oknem.
Jinak když vidím v práci co tam všechno lidi nacpou tak jen zírám.
Ale na druhou stranu si poradí, sice zničí dalších X věcí kolem takže oprava je jednou tak drahá ale poradísi.
Jinak když vidím v práci co tam všechno lidi nacpou tak jen zírám.
Ale na druhou stranu si poradí, sice zničí dalších X věcí kolem takže oprava je jednou tak drahá ale poradísi.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....