Zateplený obal na vysílač

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

Re: Zateplený obal na vysílač

#16 Příspěvek od Michal Matějka »

Michal_N píše:
Nejlepší by bylo, abys z toho pultu nejdřív demontoval závěsy a vyzkoušel si osobně, jak se ti pult i s vysílačkou do některého konkrétního obalu vejde a jak se ti v tom bude řídit. Ono jde taky o to, abys měl okolo rukou (z boku i nad nimi) dost místa pro jejich volný pohyb. A to bez vyzkoušení těžko zjistíš.

U toho mého pultu závěsy demontovat nejdou. Je tam napevno přilepené dno. Pult je na Auroru.
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Michal_N »

Aha, tady z těch obrázků se mi zdálo, že to jde http://www.rcguru.cz/4992-pult-aurora-cerny-d1541 .

V tom případě snad jedině, že bys dal ruce na páčky vysílačky upevněné v pultu a někdo druhý ti potřebné rozměry (včetně místa pro volný pohyb rukou) odměřil. Podle toho pak můžeš obal vybírat.
Kra

#18 Příspěvek od Kra »

Do haje, ten obal z HK je akorat backorder, doufam, ze to stihne dorazit aspon do prosince :D Ale tomu ohrivaci se mi moc nechce verit, nelibi se mi ta lipolka kousek od rukou. Nezkousel jste nekdo neco na zpusob tohohle? Nejaky amik si to v diskuzi pochvaloval (ale jestli byl treba z floridy tak je takova informace k prdu..)

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

Kra píše:Do haje, ten obal z HK je akorat backorder, doufam, ze to stihne dorazit aspon do prosince :D

Obal Turnigy mají skladem v ČR třeba viz tento odkaz.

Kra píše:Ale tomu ohrivaci se mi moc nechce verit, nelibi se mi ta lipolka kousek od rukou. Nezkousel jste nekdo neco na zpusob tohohle? Nejaky amik si to v diskuzi pochvaloval (ale jestli byl treba z floridy tak je takova informace k prdu..)

Ohřívač na LiPolku na rozdíl od benziňáku nepáchne. Lipolku si můžeš dát do malé uzavřené plechové krabičky upevněné třeba pod dnem zatepleného obalu nebo za opaskem apod. a dovnitř obalu jen přivést napájecí vývody pro ohřívač.
Kra

#20 Příspěvek od Kra »

Drondys píše:Ohřívač na LiPolku na rozdíl od benziňáku nepáchne. Lipolku si můžeš dát do malé uzavřené plechové krabičky upevněné třeba pod dnem zatepleného obalu nebo za opaskem apod. a dovnitř obalu jen přivést napájecí vývody pro ohřívač.

Hmm s tim smradem mas pravdu, to me nenapadlo. Stejne to asi zkusim, protoze to je bez rizika .. ale je dobre s tim pocitat, diky :)

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
Drondys

#21 Příspěvek od Drondys »

Kra píše:Hmm s tim smradem mas pravdu, to me nenapadlo. Stejne to asi zkusim, protoze to je bez rizika .. ale je dobre s tim pocitat, diky :)

100% bez rizika není nic ani ten benziňák. Někde se ti ho podaří poškodit, začne z něj nepatrně unikat benzin a máš o radost ve futrálu postaráno. Když tak toužíš po větší bezpečnosti tak použij spíš gelové hřejivé pytlíky, které se reaktivují vařením ve vodě třeba viz tento odkaz. Není to tak účinné takže si tam můžeš dát třeba dva najednou a navíc tě bude hřát i pocit, že jsi ve větším bezpečí než s lipolkovým nebo benzinovým ohřívačem. :D
AR1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od AR1 »

Drondys píše:
Kra píše:Hmm s tim smradem mas pravdu, to me nenapadlo. Stejne to asi zkusim, protoze to je bez rizika .. ale je dobre s tim pocitat, diky :)

100% bez rizika není nic ani ten benziňák. Někde se ti ho podaří poškodit, začne z něj nepatrně unikat benzin a máš o radost ve futrálu postaráno. Když tak toužíš po větší bezpečnosti tak použij spíš gelové hřejivé pytlíky, které se reaktivují vařením ve vodě třeba viz tento odkaz. Není to tak účinné takže si tam můžeš dát třeba dva najednou a navíc tě bude hřát i pocit, že jsi ve větším bezpečí než s lipolkovým nebo benzinovým ohřívačem. :D

A použil jsi někdy něco alespoň jednou? To mě fascinuje jak to tu hned vyhodnotíš. :roll:

Do zateplenýho obalu na vysílač žádné vyhřívaní potřeba není. Stačí na to ruce, teplo tam je ažaž. Ale nemám ten z HC.

http://ar1.rajce.idnes.cz/Zimni_letani/#IMG_0023.JPG
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Drondys

#23 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:Do zateplenýho obalu na vysílač žádné vyhřívaní potřeba není. Stačí na to ruce, teplo tam je ažaž. Ale nemám ten z HC.

Když ho nemáš tak nesuď. Navíc je to hodně individuální. Já mám ten z HC a záleží jak moc mrzne a jak je kdo citlivý. Někomu zima není jinému ano. :wink:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od AR1 »

Ptal jsem se tě, který z prostředků vytápění vaku používáš, že to umíš tak vyhodnotit. Čekám odpověď.

Mít ruce ve vaku, pokud to není jen celtovina, nebude až tak rozdílný. Takže pokud ten z HC nebude až tak totální shit, platí co jsem napsal. Nebo to je aušuš a potřebuje dovytápět. Možná je potom lepší řešit kvalitu vaku než čím ho vytápět.

BTW - začínám mít pocit, že jde asi o srážku s Turnigy pozitivním než o vak.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Drondys

#25 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:Ptal jsem se tě, který z prostředků vytápění vaku používáš, že to umíš tak vyhodnotit. Čekám odpověď.

Vyzkoušel jsem všechny tři zde zmíněné způsoby a podle mého úsudku do toho z HC co mám stačí gelový pytlík když už fakt dost mrzne a tím mám na mysli pod -10, ale znovu opakuji, že to je individuální.

AR1 píše:Takže pokud ten z HC nebude až tak totální shit, platí co jsem napsal. Nebo to je aušuš a potřebuje dovytápět. Možná je potom lepší řešit kvalitu vaku než čím ho vytápět.

To jestli je někomu zima je skutečně hodně individuální záležitost. Už jsem se setkal s člověkem, kterému bylo na ruce zima i v RadioWarmu a taky řešil vyhřívání v zimních podmínkách v ČR tj. ne někde na Antarktidě a gelové pytlíky mu nestačily. Prostě je to individuální. :)
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od cassiopeus »

kacer08 píše:Tak ten z Hk mám používám s pultem od pelikána, takovej velkej skořepinovej pult.
Popruh mám prostrčenej dírama na ruce , používám ho už 2 roky.
Doporučuju k němu i to topení potom je zimní lítání úžasný.

Namáte na ten HK vak odkaz nebo ID produktu. Nedaří se mi jej najít.

Díky
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

cassiopeus píše:Namáte na ten HK vak odkaz nebo ID produktu. Nedaří se mi jej najít.

Přímo na HobbyKingu ho mají viz tento odkaz, ale momentálně je vyprodaný.

V ČR ho mají třeba v eshopu viz tento odkaz ovšem za zhruba dvojnásobnou cenu a i když tam mají uvedeno, že je skladem tak doporučuji se raději před objednáním o tom ujistit dotazem u nich jinak by to nemělo smysl tam objednávat za dvojnásobnou cenu a čekat když si ho můžeš s čekáním objednat přímo na HobbyKingu.

Takže buď si ho objednat a zaplatit předem na HobbyKingu a doufat, že ho brzy naskladní (obvykle to bývá do 30 dnů) a nebo koupit v ČR za vyšší cenu pokud bude někde skladem.
renous

#28 Příspěvek od renous »

už ho naskladnili
DX6i, HK-450GT, HK-450TT PRO
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
Relax

#29 Příspěvek od Relax »

Čerstvě koupený malý raydiowarm. Lítám bez pultu s vysílačem volně v ruce bez řemenu. Zateplený obal se lehce vezl dolů, průhledný kryt byl v kontaktu s palcema takže jsem si to doplnil o přeložený proužek sucháče s proseknutím na karabinku, založený pod lem průhledného překrytu. Obal teď nemůže dolů, nic se nedotýká. Není to určitě do mrazů, na počasí kdy se dá celkem ještě lítat nebo dost fouká bude určitě dobrej.

http://relax450.rajce.idnes.cz/TREX5503G/#IMG_2478.jpg
Přílohy
IMG_2479.JPG
IMG_2482.JPG
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
robotmz

#30 Příspěvek od robotmz »

aj tu je niečo:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... f_Red.html

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Black.html

- ten červený je náhodou parádny, ale neviem či by som si zvykol....
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“