Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#991 Příspěvek od jamesgsf »

dalinv píše:
bezo.tn píše:do otvoru unasaca dat tycku ,abo imbus a chyt to kliestami medzi vrtulou a motorom a odsrobuj to

díky, tak nějak jsem si to myslel že to asi bude..ale chtěl jsem si být jistý, aby kdyby něco, abych to neposral-vrtulka je venku a jde na výměnu..

doporučuji 6x4 apc, uplně jinak to lítá
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jožino

#992 Příspěvek od jožino »

Ano ja ju mám a to je iná káva.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#993 Příspěvek od jamesgsf »

Tak dneska se moc letani nezadařilo hned první hod, pád nevím co se stalo, a ohnutá hřídel na motoru. Predpokládám, že sehnat nejde tak co objednat za motor HK na 6x4 vrtuli aby to lítalo zhruba stejně?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
czpredseda

#994 Příspěvek od czpredseda »

Floater jet motor a 30A reg, výměnu jsem popisoval někde vepředu, funguje to.
blerio

#995 Příspěvek od blerio »

jamesgsf píše:Tak dneska se moc letani nezadařilo hned první hod, pád nevím co se stalo, a ohnutá hřídel na motoru. Predpokládám, že sehnat nejde tak co objednat za motor HK na 6x4 vrtuli aby to lítalo zhruba stejně?

Zeptej se v rcm v Pardubicích na Dubině. Kolega tam sehnal hřídelku na motor doAlphy asi za 60.-.
kchuonline

#996 Příspěvek od kchuonline »

Zdravim vsechny. Tak uz nekolik dnu ctu diskuzi a byl jsem pro BETU rozhodnuty. Puvodne jsem myslel, ze za cca 3500 Kc koupim RTF sadu vcetne CADETa 4, proste vse .. all inclusive. Je to jednoduche pro zacatecnika, skoro hotove. k tomu SIMtransmitter za cca 600 kc se simulatorem pro nauceni se. Jenze po nekolikadennim studiu jsem na tom asi hur nez na zacatku... CADET pry obcas vypadava... ma maly dosah... nekdo doporucuje spis bixler z hobbykingu, misto Cadeta Turnigy9... jenze bixler neni skladem, bude mozna za 20 dnu.. chci to dat synovi (13let) k vanocum a zaroven si splnit klukovsky sen... tak ted nevim... je ten set RTF s CADET 4 pouzitelny a neni to vyhazovani penez? nemohl by mi tu nekdo zopakovat co koupit z hobbykinga pokud bych koupil v CZ jen zakladni set modelu?

potrebuji pak regulator, vysilac/prijimac, baterku, co dalsiho? vim, ze uz to tu bylo vicekrat, ale prochazim tisice prispevku a uz jsem uplne zmateny ... tady je nejaky souhrn ... http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=16&t=33551&start=2430#p758173
je to vse? jaky set BETY koupit? maji v nem byt i serva a regulator nebo regulator taky z ciny?
nemohl by mi tu nekdo dat prehledny seznam co odkud? :-) predpokladam, ze za to dam kolem tech 4 tisic...

neni nekdo z Jindrichova Hradce nebo pobliz? shanim partaka co mi poradi jak zacit... :-)
diky predem vsem za snahu !
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#997 Příspěvek od CHlustanec »

kchuonline píše:Zdravim vsechny. Tak uz nekolik dnu ctu diskuzi a byl jsem pro BETU rozhodnuty. Puvodne jsem myslel, ze za cca 3500 Kc koupim RTF sadu vcetne CADETa 4, proste vse .. all inclusive. Je to jednoduche pro zacatecnika, skoro hotove. k tomu SIMtransmitter za cca 600 kc se simulatorem pro nauceni se. Jenze po nekolikadennim studiu jsem na tom asi hur nez na zacatku... CADET pry obcas vypadava... ma maly dosah... nekdo doporucuje spis bixler z hobbykingu, misto Cadeta Turnigy9... jenze bixler neni skladem, bude mozna za 20 dnu.. chci to dat synovi (13let) k vanocum a zaroven si splnit klukovsky sen... tak ted nevim... je ten set RTF s CADET 4 pouzitelny a neni to vyhazovani penez? nemohl by mi tu nekdo zopakovat co koupit z hobbykinga pokud bych koupil v CZ jen zakladni set modelu?

potrebuji pak regulator, vysilac/prijimac, baterku, co dalsiho? vim, ze uz to tu bylo vicekrat, ale prochazim tisice prispevku a uz jsem uplne zmateny ... tady je nejaky souhrn ... http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=16&t=33551&start=2430#p758173
je to vse? jaky set BETY koupit? maji v nem byt i serva a regulator nebo regulator taky z ciny?
nemohl by mi tu nekdo dat prehledny seznam co odkud? :-) predpokladam, ze za to dam kolem tech 4 tisic...

neni nekdo z Jindrichova Hradce nebo pobliz? shanim partaka co mi poradi jak zacit... :-)
diky predem vsem za snahu !

Ahoj, ten souhrn (odkaz na prispevek), ktery jsi uvedl je celkem vseobecne platny pro zacatecnika s jakymkoliv letadlem. Defakto jsem zacal uplne stejne, jen jine letadlo. TG Accucel 6 jsem koupil z DE skladu (jednu tu jeste mam od kamose co si to rozmyslel :D), vysilacku z cinskeho skladu, ale myslim ze ji maji i v nemeckem skladu.

K vysilacce ale pozor. Ackoliv se doctes, ze je to super stroj (pod coz se podepisu taky) je treba investovat cas, cin, kabely a v neposledni rade i par penez na spolehlivejsi RX/TX system. S tim origo systemem a jeho spolehlivosti to taky neni zadna slava.

Co se tyce toho v jakem stavu koupit letadlo, to ti nepovim urcite, pac Betu nevlastnim (ani bixlera ani floatera), ale u Gamy (letadlo od Pelikana) je taky lepsi koupit verzi KIT a postavit a osadit si ji sam.

Nicmene, i kdyz je to lepsi, myslim ze pro nejake zacatky bude stacit komplet sestava RTF + nabijecka + baterky, ale pocitat s tim ze nic z toho neni navzdy. Radio vymenite pravdepodobne hned s dalsim letadlem (ne-li driv), jestli je elektronika v Bete stejna jako v Game, bude se vymenovat postupne po par startech (neni pravidlo a do nikoho se nenavazim, jenom jedno moje serv odeslo temer okamzite a jedno vypada na odpis o par letu pozdeji) a nakonec letadlo skonci v takovem stavu, v jakem by zacinalo, pokud byste si ji postavil sam.

Rad, tipu a triku je tady dost na to, abyste si to letadlo vyfoukal z peny sam. Pokud neseberete odvahu, budete muset najit nekoho na prvni let a vytrimovani (ja z toho mel hruzu, nakonec jsem rad, ze jsem to delal sam, protoze ted tusim vic co s tim letadlem delat). Co se tyce SIMu, podle me to na takovehle letadlo neni uplne nutne (mozna u syna).
Mozna se bude hodit tenhle muj zacatecnicky pohled, mozna se ale teky v nekterych vecech mylim. Kazdopadne vitej mezi modelari, vim jak to myslis s tim detskym snem uplne presne :)
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#998 Příspěvek od bezo.tn »

betu mam kupenu iba s origo motorom . regulator turnigy 30A , serva 2x hxt - kridelka a 2 cina s kovovymi prevodmi - smerovka vyskovka . baterky 2200mah turnigy. vysielacku som mal 35 mhz setovku z asw teraz , ked som tam hodil klapky 2x hxt serva , uz to bolo treba napipat do aurory
graupner MZ-24
czpredseda

#999 Příspěvek od czpredseda »

Pro úplné začátečníky jsem připravil článek o montáži pantů k ovládacím plochám nejen Bety. K dispozici zde: http://www.rc-foto.cz/inpage/montaz-zav ... p-letadla/
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#1000 Příspěvek od CHlustanec »

tak daleko jeste asi neni :D
czpredseda

#1001 Příspěvek od czpredseda »

Měla by to bejt hned druhá věc po vybalení z krabice :-)
kchuonline

#1002 Příspěvek od kchuonline »

CHlustanec píše:Ahoj, ten souhrn (odkaz na prispevek), ktery jsi uvedl je celkem vseobecne platny pro zacatecnika s jakymkoliv letadlem. Defakto jsem zacal uplne stejne, jen jine letadlo. TG Accucel 6 jsem koupil z DE skladu (jednu tu jeste mam od kamose co si to rozmyslel :D), vysilacku z cinskeho skladu, ale myslim ze ji maji i v nemeckem skladu.

K vysilacce ale pozor. Ackoliv se doctes, ze je to super stroj (pod coz se podepisu taky) je treba investovat cas, cin, kabely a v neposledni rade i par penez na spolehlivejsi RX/TX system. S tim origo systemem a jeho spolehlivosti to taky neni zadna slava.

Co se tyce toho v jakem stavu koupit letadlo, to ti nepovim urcite, pac Betu nevlastnim (ani bixlera ani floatera), ale u Gamy (letadlo od Pelikana) je taky lepsi koupit verzi KIT a postavit a osadit si ji sam.

Nicmene, i kdyz je to lepsi, myslim ze pro nejake zacatky bude stacit komplet sestava RTF + nabijecka + baterky, ale pocitat s tim ze nic z toho neni navzdy. Radio vymenite pravdepodobne hned s dalsim letadlem (ne-li driv), jestli je elektronika v Bete stejna jako v Game, bude se vymenovat postupne po par startech (neni pravidlo a do nikoho se nenavazim, jenom jedno moje serv odeslo temer okamzite a jedno vypada na odpis o par letu pozdeji) a nakonec letadlo skonci v takovem stavu, v jakem by zacinalo, pokud byste si ji postavil sam.

Rad, tipu a triku je tady dost na to, abyste si to letadlo vyfoukal z peny sam. Pokud neseberete odvahu, budete muset najit nekoho na prvni let a vytrimovani (ja z toho mel hruzu, nakonec jsem rad, ze jsem to delal sam, protoze ted tusim vic co s tim letadlem delat). Co se tyce SIMu, podle me to na takovehle letadlo neni uplne nutne (mozna u syna).
Mozna se bude hodit tenhle muj zacatecnicky pohled, mozna se ale teky v nekterych vecech mylim. Kazdopadne vitej mezi modelari, vim jak to myslis s tim detskym snem uplne presne :)

diky za reakci ! je mi jasne, ze pokud nas tento konicek chytne, tak postupne vse vymenime.... jen aby nas ten zacatek nejak neodradil :-)
xpertvis

#1003 Příspěvek od xpertvis »

CHlustanec píše:K vysilacce ale pozor. Ackoliv se doctes, ze je to super stroj (pod coz se podepisu taky) je treba investovat cas, cin, kabely a v neposledni rade i par penez na spolehlivejsi RX/TX system. S tim origo systemem a jeho spolehlivosti to taky neni zadna slava.

Nepochopil som celkom o ktorej vysielacke tu pises. Prva veta sa zda ze odkazuje na T9x, ale potom spomynas system, a to uz vyzera na kadet...
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#1004 Příspěvek od CHlustanec »

xpertvis píše:
CHlustanec píše:K vysilacce ale pozor. Ackoliv se doctes, ze je to super stroj (pod coz se podepisu taky) je treba investovat cas, cin, kabely a v neposledni rade i par penez na spolehlivejsi RX/TX system. S tim origo systemem a jeho spolehlivosti to taky neni zadna slava.

Nepochopil som celkom o ktorej vysielacke tu pises. Prva veta sa zda ze odkazuje na T9x, ale potom spomynas system, a to uz vyzera na kadet...

Cle je to o T9x. Pokud se koupi s TG modulem, stoji za prd. Pokud se flashne novy fw, a vymeni TG modul za jiny, rekneme FrSky (popr vymeni klec za lipolku), je to uplne neco jineho. O Cadetu nevim vubec nic, tak o nem radeji nepisu.
xpertvis

#1005 Příspěvek od xpertvis »

zatial som s nou nemal problem ziaden (klop, klop :D). nemusel som nic pajkovat, vymienat ani nic podobne a funguje. Samozrejme sa da vylepsit jej pouzivanie vymenou akumulatora, zmenou SW, ale nieje to nutne.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“