kchuonline píše:Zdravim vsechny. Tak uz nekolik dnu ctu diskuzi a byl jsem pro BETU rozhodnuty. Puvodne jsem myslel, ze za cca 3500 Kc koupim RTF sadu vcetne CADETa 4, proste vse .. all inclusive. Je to jednoduche pro zacatecnika, skoro hotove. k tomu SIMtransmitter za cca 600 kc se simulatorem pro nauceni se. Jenze po nekolikadennim studiu jsem na tom asi hur nez na zacatku... CADET pry obcas vypadava... ma maly dosah... nekdo doporucuje spis bixler z hobbykingu, misto Cadeta Turnigy9... jenze bixler neni skladem, bude mozna za 20 dnu.. chci to dat synovi (13let) k vanocum a zaroven si splnit klukovsky sen... tak ted nevim... je ten set RTF s CADET 4 pouzitelny a neni to vyhazovani penez? nemohl by mi tu nekdo zopakovat co koupit z hobbykinga pokud bych koupil v CZ jen zakladni set modelu?
potrebuji pak regulator, vysilac/prijimac, baterku, co dalsiho? vim, ze uz to tu bylo vicekrat, ale prochazim tisice prispevku a uz jsem uplne zmateny ... tady je nejaky souhrn ...
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=16&t=33551&start=2430#p758173je to vse? jaky set BETY koupit? maji v nem byt i serva a regulator nebo regulator taky z ciny?
nemohl by mi tu nekdo dat prehledny seznam co odkud?

predpokladam, ze za to dam kolem tech 4 tisic...
neni nekdo z Jindrichova Hradce nebo pobliz? shanim partaka co mi poradi jak zacit...

diky predem vsem za snahu !
Ahoj, ten souhrn (odkaz na prispevek), ktery jsi uvedl je celkem vseobecne platny pro zacatecnika s jakymkoliv letadlem. Defakto jsem zacal uplne stejne, jen jine letadlo. TG Accucel 6 jsem koupil z DE skladu (jednu tu jeste mam od kamose co si to rozmyslel

), vysilacku z cinskeho skladu, ale myslim ze ji maji i v nemeckem skladu.
K vysilacce ale pozor. Ackoliv se doctes, ze je to super stroj (pod coz se podepisu taky) je treba investovat cas, cin, kabely a v neposledni rade i par penez na spolehlivejsi RX/TX system. S tim origo systemem a jeho spolehlivosti to taky neni zadna slava.
Co se tyce toho v jakem stavu koupit letadlo, to ti nepovim urcite, pac Betu nevlastnim (ani bixlera ani floatera), ale u Gamy (letadlo od Pelikana) je taky lepsi koupit verzi KIT a postavit a osadit si ji sam.
Nicmene, i kdyz je to lepsi, myslim ze pro nejake zacatky bude stacit komplet sestava RTF + nabijecka + baterky, ale pocitat s tim ze nic z toho neni navzdy. Radio vymenite pravdepodobne hned s dalsim letadlem (ne-li driv), jestli je elektronika v Bete stejna jako v Game, bude se vymenovat postupne po par startech (neni pravidlo a do nikoho se nenavazim, jenom jedno moje serv odeslo temer okamzite a jedno vypada na odpis o par letu pozdeji) a nakonec letadlo skonci v takovem stavu, v jakem by zacinalo, pokud byste si ji postavil sam.
Rad, tipu a triku je tady dost na to, abyste si to letadlo vyfoukal z peny sam. Pokud neseberete odvahu, budete muset najit nekoho na prvni let a vytrimovani (ja z toho mel hruzu, nakonec jsem rad, ze jsem to delal sam, protoze ted tusim vic co s tim letadlem delat). Co se tyce SIMu, podle me to na takovehle letadlo neni uplne nutne (mozna u syna).
Mozna se bude hodit tenhle muj zacatecnicky pohled, mozna se ale teky v nekterych vecech mylim. Kazdopadne vitej mezi modelari, vim jak to myslis s tim detskym snem uplne presne