miťo píše:Joza píše:Ja hazel Toro taky za trup jako vlastovku a jednou jsem nedal ruku dost rychle dolu a pekne me posekalo. 11 stehu ve trech radach na hrbetu ruky. Uz nikdy vice. Hazu jako ostani pravou rukou za konec nabezky. Nyni jiz Hotwing 1200
Edit: Pokud ma nekdo silnejsi motor, videl jem startovat i ze zeme, podlozi se klackem, da se plnej a de kolmo nahoru...
Chtěl bych se Tě zeptat na Tvé postřehy ze srovnání Toro 900 oproti Hotwingu 1200. Zdá se mi, že větší Hotwing by neměl tolik práce nést GoPro, možná by mohlo být i v plexi domečku a tím více zodolněné. Jinak Toro má negativní vzepětí, prý je to potřeba, ale když jsem v obchodě přiložil křídla Hotwingu, zdály se mi být v rovině. Jak tedy HW1200 létá? Díkec

Ja si Hotwing kupoval po rozsekani Tora (nacvik kamikazde pod plnym motorem kolmo do zeme) v domeni, ze vetsi rozpeti = klidnejsi letadlo. Bohuzel, alespon v mem pripade se toto nenaplnilo. Potvora to je jeste zivejsi i s malejma vychylkama. Navic jsem musel komplet prekopat kridylka a dat to vse na zavesy, pac to bylo tuhy hruza, nejednou se me stalo pri pokusu o efektni prulet pod motorem z vejsky tesne nad zemi pritahnout naplno a ono nic, dal to letelo do zeme, to Toro nikdy neudelalo. Je to pocitove o dost vetsi, nosnost musi byt tedy take vetsi. Zkusmo jsem tam nalozil velkou baterku 3Ah, vaha byla tusim 815 celkem a litalo to da se rict stejne jako kdyz to ma 600. Je to otloukanek, cela spicka uz je laminatova. Rozdil k cemu je trochu ta vetsi velikost pozoruju v klouzani bez motoru. To se drzi na nebi velice dlouho, kolikrat jsem chyt termiku a po 40 minutach boleni za krkem jsem ho nutil pristat. Ve finale vzpominam na Toro. Letalo to lip. Komplet elektrika je z Tora takze hodnotim jen to kridlo. Elektrika je nahore, Toro ma jakejsi trup, mozna i to se podepisuje na vlastnostech. Kridla jsou skutecne v rovine. Ikdyz mam motor brutalne vyosenej dolu, nema to zadnej vliv, na plno se to
vzpina samo to dela loopy - nutnost mixem potlaceni k plynu. Toro nemelo ani zdaleka takovy vyoseni a letelo to rovne - stejnej motor/vrtule. Takze tak