Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
mhotar

Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)

#511 Příspěvek od mhotar »

Ta paměťová funkce jde udělat takto:

CH15
+100%CH16
+1%MAX Spínač(CS1)
CH16
+100%CH15

CS1 Plyn > CH15

Tohle udrží maximální hodnotu výchylky, je ale potřeba CH15/16 naplnit nějakou výchozí hodnotou, třeba spínačem nebo letovou fází než se toto aktivuje. Stejně tak by odečítáním 1% a vhodným CS měnit výchylku na druhou stranu. Jde o to udržet rovnováhu pomocí CS v kanálech CH15/16 na požadované hodnotě.
Musím ale uznat že to není moc jednoduše použitelné.
Určitě budou "Global Variables" užitečnější.
www.opentx.cz
JuraS.

#512 Příspěvek od JuraS. »

Potřebuji poradit. Nakopnout jak na to. V Open9x řeším např. tohle:
pokud je přepínač X zapnut do ON pak :
pokud je telemetrická hodnota z ampermetru na nastavené hodnotě nebo nižší pak odešli (nebo nějak jinak) impulz z třípolohového přepínače ID1
....
je to pro řízení UAV kdy letadlo poletí podle zadaných koordinátů a v případě, že by aku kleslo na nastavených cca 52% kapacity pak by se let přepnul do RTH tedy otočilo by se letělo do místa startu a tam potom (budu řešit dodatečně) by začalo kroužit..
vím, že to jde přes vlastní spínače, ale logika mi prozatím uniká jak to naprogramovat...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#513 Příspěvek od RiMr »

No nějak teoreticky asi (pokud je spínač X třeba GEA):

CSwitch1 v>ofs Powr 20 (nevím jestli zrovna to Powr je spotřebovaná kapacita)
CSwitch2 AND CS1 GEA

Pak, když bude splněna podmínka z telemetrie se sepne spínač CS1
A když bude sepnutý spínač CS1 a spínač GEA, tak se sepne spínač CS2, který můžeš dál použít v dalších SW, nebo přímo v mixech - nevím, jak to myslíš s tím impulzem z třípolohového spínače.
Kontaktovat uživatele:

#514 Příspěvek od RiMr »

Setkal jsem se dneska a včera s takovou zvláštností...
Flashoval jsem novou T9x - klasika s Open9x a řízeným podsvícením. A s vloženým 1kOhm odporem v cestě PPM signálu kvůli simu.
Rádio jsem otestoval, vše OK, ale po nějaké době jsem v noci z vypnuté (!) vysílačky uslyšel tichoučké pískání a "škrčení" - když to zkrátím, vypnuté rádio po nějaké době začne vyluzovat z beeperu tichoučké "myšší" zvuky, které ustanou když vysunu Tx modul, nebo odpájím z procesoru vodič ke spínacímu tranzistoru na podsvícení.

Prostě záhada... Majitel tam bude dávat jiný modul, tak jsme to zatím nechali tak, že to zkusí s tím jiným (UHF) modulem, pokud to bude dělat dál, tak zkusím z jedné své bouračky tam dát jinou spínačovou desku, ale jinak fakt nevím... Záhada... :)
Nesetkali jste se s tím někdo?

#515 Příspěvek od JuraS. »

RiMr píše:nevím, jak to myslíš s tím impulzem z třípolohového spínače.

díky, uložím si to cos napsal...impul myslím tak, že když je ID0 pak je autopilot v modu manual (čili řídím ho já), pokud je ID1 pak je v modu stabilize což znamená v praxi že já jen přidávám motor ale ostatní řídí autopilot..atd...potřeboval bych celkem 6 modů. ty mody se nastavují podle impulzu co dostane autopilot po určeném kanálu..
no a to co potřebuji zautomatizovat je to, že naplánuju letadlu let po bodech podle mapy...jenže nemůžu dopředu odhadnout kolik bude potřebovat energie a zda to zvládne..třeba už jen kvůli protivětru a nebo tak...takže bude sledovat úbytek energie a pokud klesne na nějakých 54% tak přeruší autoamtický let (pokud bude v tomto modu) a pomaže po nejkratší přímce k místu odkud byl vypuštěn. Kdybych měl víc peněz to koupím oilpan který umí hlídat jak proud tak i napětí a má tuhle logiku v sobě (respektive se dá jednoduše naprogramovat). Takže to řeším "ojebem" přes vysílačku...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od RiMr »

No a chápu to dobře, že přepnutím 3pol spínače vyšleš na přísl. kanále nějakou hodnotu, která autopilota přepne do požadovaného režimu?
Pokud ano, pak tedy chceš, aby vedle tohoto způsobu fungovalo i automatické přepnutí (nadřazené manuálnímu a podložené dalším spínačem) podle hodnoty z telemetrie?

Jestli jo, pak prostě zkombinuješ "sady" SW, je jich tam dost :)

Nějak takto třeba...?

Obrázek
Kontaktovat uživatele:

#517 Příspěvek od boboland »

RiMr píše:Setkal jsem se dneska a včera s takovou zvláštností...

to je trochu divne a strasidelne - musim to pozriet
http://bobo.matej.name
olisoft

#518 Příspěvek od olisoft »

No zahadne veci sa deju, mne zasa asi tyzden dozadu odisiel klasicky pipak , este ze uz mam nachystane na haptic mod a budem menit za repracik.
olisoft

#519 Příspěvek od olisoft »

JuraS píše:Dalo by se tohle dobudovat do T9x ? Kam se to zapojuje ? http://www.ebay.com/itm/UNIVERSAL-Mode- ... 19d47228e5

Kedze prispevok "zmizol", tak ho necham v citacii, je to uzitocne rozsirenie pre tych, co lietaju coptery a potrebuju pre zmenu modov prepinat na jednom kanali rozne "polohy".
JuraS.

#520 Příspěvek od JuraS. »

olisoft píše:
JuraS píše:Dalo by se tohle dobudovat do T9x ? Kam se to zapojuje ? http://www.ebay.com/itm/UNIVERSAL-Mode- ... 19d47228e5

Kedze prispevok "zmizol", tak ho necham v citacii, je to uzitocne rozsirenie pre tych, co lietaju coptery a potrebuju pre zmenu modov prepinat na jednom kanali rozne "polohy".

Původně jsem se ptal na to jak to dobudovat do T9x, v "inzerátu" je jen náhrada stávajícího přepínače a to se mi nelíbí ale chápu že to jinak asi nejde když to volné kanály nemá neosazené...
olisoft

#521 Příspěvek od olisoft »

Prave ze toto je nahrada potenciometra (vlavo predny panel) za viacpolohovy prepinac.
Niekto tu riesil, ako odosielat na jednom porte rozne polohy s konkretne definovanymi frekvenciami pre zmenu modov multicopter riadiacej jednotky.
Pomocou tohto to ide elegantne a velmi jednoducho. :)
nimbo

#522 Příspěvek od nimbo »

Ahoj, keď v companionu dám čítať Flash memory z rádia, tak sa otvorí okno s možnosťou výberu súboru z disku compu. Z rádia sa nič nenačíta. Stiahnuť dáta z eepromky ide v pohode. Flashovať tak isto. Je to vlastnosť, alebo mám niekde problém?
birky

#523 Příspěvek od birky »

asi pyta nazov suboru, do ktoreho ti to ulozi.
nimbo

#524 Příspěvek od nimbo »

birky píše:asi pyta nazov suboru, do ktoreho ti to ulozi.

To si nemyslím. Keď ťahám eepromku, tak mi vyskočí okno kam sa to natiahne a nechce ukladať žiadny súbor. Ten sa uloží až keď ja chcem. Preto si myslím, že by to mohlo fungovať rovnako.
birky

#525 Příspěvek od birky »

a co by si chcel na Flaske editovat, zobrazovat?
to je hex subor, samotny Firmware.

EEPROM su nastavenia radia/modelov.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“