Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)
Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)
Ta paměťová funkce jde udělat takto:
CH15
+100%CH16
+1%MAX Spínač(CS1)
CH16
+100%CH15
CS1 Plyn > CH15
Tohle udrží maximální hodnotu výchylky, je ale potřeba CH15/16 naplnit nějakou výchozí hodnotou, třeba spínačem nebo letovou fází než se toto aktivuje. Stejně tak by odečítáním 1% a vhodným CS měnit výchylku na druhou stranu. Jde o to udržet rovnováhu pomocí CS v kanálech CH15/16 na požadované hodnotě.
Musím ale uznat že to není moc jednoduše použitelné.
Určitě budou "Global Variables" užitečnější.
CH15
+100%CH16
+1%MAX Spínač(CS1)
CH16
+100%CH15
CS1 Plyn > CH15
Tohle udrží maximální hodnotu výchylky, je ale potřeba CH15/16 naplnit nějakou výchozí hodnotou, třeba spínačem nebo letovou fází než se toto aktivuje. Stejně tak by odečítáním 1% a vhodným CS měnit výchylku na druhou stranu. Jde o to udržet rovnováhu pomocí CS v kanálech CH15/16 na požadované hodnotě.
Musím ale uznat že to není moc jednoduše použitelné.
Určitě budou "Global Variables" užitečnější.
www.opentx.cz
Potřebuji poradit. Nakopnout jak na to. V Open9x řeším např. tohle:
pokud je přepínač X zapnut do ON pak :
pokud je telemetrická hodnota z ampermetru na nastavené hodnotě nebo nižší pak odešli (nebo nějak jinak) impulz z třípolohového přepínače ID1
....
je to pro řízení UAV kdy letadlo poletí podle zadaných koordinátů a v případě, že by aku kleslo na nastavených cca 52% kapacity pak by se let přepnul do RTH tedy otočilo by se letělo do místa startu a tam potom (budu řešit dodatečně) by začalo kroužit..
vím, že to jde přes vlastní spínače, ale logika mi prozatím uniká jak to naprogramovat...
pokud je přepínač X zapnut do ON pak :
pokud je telemetrická hodnota z ampermetru na nastavené hodnotě nebo nižší pak odešli (nebo nějak jinak) impulz z třípolohového přepínače ID1
....
je to pro řízení UAV kdy letadlo poletí podle zadaných koordinátů a v případě, že by aku kleslo na nastavených cca 52% kapacity pak by se let přepnul do RTH tedy otočilo by se letělo do místa startu a tam potom (budu řešit dodatečně) by začalo kroužit..
vím, že to jde přes vlastní spínače, ale logika mi prozatím uniká jak to naprogramovat...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
No nějak teoreticky asi (pokud je spínač X třeba GEA):
CSwitch1 v>ofs Powr 20 (nevím jestli zrovna to Powr je spotřebovaná kapacita)
CSwitch2 AND CS1 GEA
Pak, když bude splněna podmínka z telemetrie se sepne spínač CS1
A když bude sepnutý spínač CS1 a spínač GEA, tak se sepne spínač CS2, který můžeš dál použít v dalších SW, nebo přímo v mixech - nevím, jak to myslíš s tím impulzem z třípolohového spínače.
CSwitch1 v>ofs Powr 20 (nevím jestli zrovna to Powr je spotřebovaná kapacita)
CSwitch2 AND CS1 GEA
Pak, když bude splněna podmínka z telemetrie se sepne spínač CS1
A když bude sepnutý spínač CS1 a spínač GEA, tak se sepne spínač CS2, který můžeš dál použít v dalších SW, nebo přímo v mixech - nevím, jak to myslíš s tím impulzem z třípolohového spínače.
- Kontaktovat uživatele:
Setkal jsem se dneska a včera s takovou zvláštností...
Flashoval jsem novou T9x - klasika s Open9x a řízeným podsvícením. A s vloženým 1kOhm odporem v cestě PPM signálu kvůli simu.
Rádio jsem otestoval, vše OK, ale po nějaké době jsem v noci z vypnuté (!) vysílačky uslyšel tichoučké pískání a "škrčení" - když to zkrátím, vypnuté rádio po nějaké době začne vyluzovat z beeperu tichoučké "myšší" zvuky, které ustanou když vysunu Tx modul, nebo odpájím z procesoru vodič ke spínacímu tranzistoru na podsvícení.
Prostě záhada... Majitel tam bude dávat jiný modul, tak jsme to zatím nechali tak, že to zkusí s tím jiným (UHF) modulem, pokud to bude dělat dál, tak zkusím z jedné své bouračky tam dát jinou spínačovou desku, ale jinak fakt nevím... Záhada...
Nesetkali jste se s tím někdo?
Flashoval jsem novou T9x - klasika s Open9x a řízeným podsvícením. A s vloženým 1kOhm odporem v cestě PPM signálu kvůli simu.
Rádio jsem otestoval, vše OK, ale po nějaké době jsem v noci z vypnuté (!) vysílačky uslyšel tichoučké pískání a "škrčení" - když to zkrátím, vypnuté rádio po nějaké době začne vyluzovat z beeperu tichoučké "myšší" zvuky, které ustanou když vysunu Tx modul, nebo odpájím z procesoru vodič ke spínacímu tranzistoru na podsvícení.
Prostě záhada... Majitel tam bude dávat jiný modul, tak jsme to zatím nechali tak, že to zkusí s tím jiným (UHF) modulem, pokud to bude dělat dál, tak zkusím z jedné své bouračky tam dát jinou spínačovou desku, ale jinak fakt nevím... Záhada...
Nesetkali jste se s tím někdo?
RiMr píše:nevím, jak to myslíš s tím impulzem z třípolohového spínače.
díky, uložím si to cos napsal...impul myslím tak, že když je ID0 pak je autopilot v modu manual (čili řídím ho já), pokud je ID1 pak je v modu stabilize což znamená v praxi že já jen přidávám motor ale ostatní řídí autopilot..atd...potřeboval bych celkem 6 modů. ty mody se nastavují podle impulzu co dostane autopilot po určeném kanálu..
no a to co potřebuji zautomatizovat je to, že naplánuju letadlu let po bodech podle mapy...jenže nemůžu dopředu odhadnout kolik bude potřebovat energie a zda to zvládne..třeba už jen kvůli protivětru a nebo tak...takže bude sledovat úbytek energie a pokud klesne na nějakých 54% tak přeruší autoamtický let (pokud bude v tomto modu) a pomaže po nejkratší přímce k místu odkud byl vypuštěn. Kdybych měl víc peněz to koupím oilpan který umí hlídat jak proud tak i napětí a má tuhle logiku v sobě (respektive se dá jednoduše naprogramovat). Takže to řeším "ojebem" přes vysílačku...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
No a chápu to dobře, že přepnutím 3pol spínače vyšleš na přísl. kanále nějakou hodnotu, která autopilota přepne do požadovaného režimu?
Pokud ano, pak tedy chceš, aby vedle tohoto způsobu fungovalo i automatické přepnutí (nadřazené manuálnímu a podložené dalším spínačem) podle hodnoty z telemetrie?
Jestli jo, pak prostě zkombinuješ "sady" SW, je jich tam dost
Nějak takto třeba...?

Pokud ano, pak tedy chceš, aby vedle tohoto způsobu fungovalo i automatické přepnutí (nadřazené manuálnímu a podložené dalším spínačem) podle hodnoty z telemetrie?
Jestli jo, pak prostě zkombinuješ "sady" SW, je jich tam dost
Nějak takto třeba...?

RiMr píše:Setkal jsem se dneska a včera s takovou zvláštností...
to je trochu divne a strasidelne - musim to pozriet
http://bobo.matej.name
No zahadne veci sa deju, mne zasa asi tyzden dozadu odisiel klasicky pipak , este ze uz mam nachystane na haptic mod a budem menit za repracik.
JuraS píše:Dalo by se tohle dobudovat do T9x ? Kam se to zapojuje ? http://www.ebay.com/itm/UNIVERSAL-Mode- ... 19d47228e5
Kedze prispevok "zmizol", tak ho necham v citacii, je to uzitocne rozsirenie pre tych, co lietaju coptery a potrebuju pre zmenu modov prepinat na jednom kanali rozne "polohy".
olisoft píše:JuraS píše:Dalo by se tohle dobudovat do T9x ? Kam se to zapojuje ? http://www.ebay.com/itm/UNIVERSAL-Mode- ... 19d47228e5
Kedze prispevok "zmizol", tak ho necham v citacii, je to uzitocne rozsirenie pre tych, co lietaju coptery a potrebuju pre zmenu modov prepinat na jednom kanali rozne "polohy".
Původně jsem se ptal na to jak to dobudovat do T9x, v "inzerátu" je jen náhrada stávajícího přepínače a to se mi nelíbí ale chápu že to jinak asi nejde když to volné kanály nemá neosazené...
Prave ze toto je nahrada potenciometra (vlavo predny panel) za viacpolohovy prepinac.
Niekto tu riesil, ako odosielat na jednom porte rozne polohy s konkretne definovanymi frekvenciami pre zmenu modov multicopter riadiacej jednotky.
Pomocou tohto to ide elegantne a velmi jednoducho.
Niekto tu riesil, ako odosielat na jednom porte rozne polohy s konkretne definovanymi frekvenciami pre zmenu modov multicopter riadiacej jednotky.
Pomocou tohto to ide elegantne a velmi jednoducho.
Ahoj, keď v companionu dám čítať Flash memory z rádia, tak sa otvorí okno s možnosťou výberu súboru z disku compu. Z rádia sa nič nenačíta. Stiahnuť dáta z eepromky ide v pohode. Flashovať tak isto. Je to vlastnosť, alebo mám niekde problém?
asi pyta nazov suboru, do ktoreho ti to ulozi.
birky píše:asi pyta nazov suboru, do ktoreho ti to ulozi.
To si nemyslím. Keď ťahám eepromku, tak mi vyskočí okno kam sa to natiahne a nechce ukladať žiadny súbor. Ten sa uloží až keď ja chcem. Preto si myslím, že by to mohlo fungovať rovnako.
a co by si chcel na Flaske editovat, zobrazovat?
to je hex subor, samotny Firmware.
EEPROM su nastavenia radia/modelov.
to je hex subor, samotny Firmware.
EEPROM su nastavenia radia/modelov.