Doska Crius Multiwii + gps
Re: Doska Crius Multiwii + gps
Ladičům chování GPS u Multiwii by mohl pomoci k objasnění PID tenhle simulátor : http://diydrones.com/profiles/blogs/ac2 ... -tuner-sim
Zdravím, po dlhej dobe som sa znovu zacal venovat copterám a zase mam problem. Ide o to že bez ohladu na to čo nastavím v zdrojovom kode alebo hociaky PID tak sa koptera sprava rovnako...Ide o 1.9 mw. Myslím teda ,že je to v doske alebo máte aj dake ine napady?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
A jsi si jist, že se tvoje úpravy přenesou do desky ?
jj vždy fdti ci jak sa vola ten prevodník pri prenose blika a tak isto zablika aj modra led na doske po uploading done...
Moja coptera prešla zmenami mometalne mam medzi motormi 55cm. Vrtule 10x4,5. Nový rám s toho materialu čo sa robia DPS. Hliníkove ramena. Všetko pevne zaskrutkovane a dokonca dačo aj zalepene. Teda vibráciami by to byť nemalo. Dokonca na distančnych stlpikoch taku penovu srandu aby sa vybracie nedostali az ku doske. Momentalne sa coptera sprava tak že zadne dva motory na rovine pracuju viacej a to hned po odramovani motorov. Ale... Regle som každy osobitne skalibroval a kedže sa stav nezmenil skusil som kalibrovat regle aj cez multiwii ale taktiež žiadna zmena. Ale ked je doska pripojena v gui a zapnem aj vysialačku a pačkujem tak otačky motorov sa pekne menia tak ako by to malo byť. Neviem čo stým.
Moja coptera prešla zmenami mometalne mam medzi motormi 55cm. Vrtule 10x4,5. Nový rám s toho materialu čo sa robia DPS. Hliníkove ramena. Všetko pevne zaskrutkovane a dokonca dačo aj zalepene. Teda vibráciami by to byť nemalo. Dokonca na distančnych stlpikoch taku penovu srandu aby sa vybracie nedostali az ku doske. Momentalne sa coptera sprava tak že zadne dva motory na rovine pracuju viacej a to hned po odramovani motorov. Ale... Regle som každy osobitne skalibroval a kedže sa stav nezmenil skusil som kalibrovat regle aj cez multiwii ale taktiež žiadna zmena. Ale ked je doska pripojena v gui a zapnem aj vysialačku a pačkujem tak otačky motorov sa pekne menia tak ako by to malo byť. Neviem čo stým.
Dneska som si všimol ,že motory sa tocia asi inak ako by sa mali.
http://homepage3.nifty.com/aohp/local/hikoukim/Newbies%20Guide%20to%20CRIUS%20MultiWii%20SE%20board%20and%20software.pdf
quad x --> všetky motory sa tocia smerom ku doske podla obrazku..
mne sa ale D3 a D10 točia opačne tým pádom ked dám tie vrtule tak ako na obrázku tak sa mi vrtule točia zle. A prejavuje sa to teda tak ze proste zadne vrtule D11,D9 idu normálne a copter by sa šiel prekoprcnúť
. Skusil som teda vrtule dať opačne..Teda D3 a D10...takto ked som to drzal v ruke tak to bolo pomerne stabilne a reagovalo to aj tak ako malo na ovládač. Čo si o tom myslíte? je vhodné to skúsiť naostro dakde vonku?
http://homepage3.nifty.com/aohp/local/hikoukim/Newbies%20Guide%20to%20CRIUS%20MultiWii%20SE%20board%20and%20software.pdf
quad x --> všetky motory sa tocia smerom ku doske podla obrazku..
mne sa ale D3 a D10 točia opačne tým pádom ked dám tie vrtule tak ako na obrázku tak sa mi vrtule točia zle. A prejavuje sa to teda tak ze proste zadne vrtule D11,D9 idu normálne a copter by sa šiel prekoprcnúť
Ja, ako laik si o tom myslím, že keď si tie dva motory (vrtule) mal orientované opačne, tak sa copter nedokázal ustabilizovať okolo zvislej osi a robilo to koniny.
V prípade quada, vždy dva priečne protiľahlé motory, musia mať rovnaký zmysel otáčania, inak to fungovať nebude.
ja ked ozivujem quada,tak mu dam ako podvozok hubku a polozim na plavajucu podlahu..
Jemne pridam plyn na minimum a skusam kniple ci reaguje ako ma..Pri otacani sa mi bude na podlahe normalne tocit.Pri akoze doprednom lete je vidiet ze zadna vrtulka prida otacky a quad sa mi pekne klze po dlazke..To iste do stran..Ak je vsetko OK tak potom nasleduje jemne odlepenie od zeme..a vyskusanie vo vise a reakcia na packy.
Jemne pridam plyn na minimum a skusam kniple ci reaguje ako ma..Pri otacani sa mi bude na podlahe normalne tocit.Pri akoze doprednom lete je vidiet ze zadna vrtulka prida otacky a quad sa mi pekne klze po dlazke..To iste do stran..Ak je vsetko OK tak potom nasleduje jemne odlepenie od zeme..a vyskusanie vo vise a reakcia na packy.
Mne sa motory co su priečne točia opačne.Čo mám spraviť?
Podívej se do návodu, jsou tam takové obrázky a na nich je nakresleno, jakým směrem se má která vrtule točit. Přesně tak se to musí točit i u tvého copteru. Pokud nebude, budeš mít potíže. Jestli potřebuješ obrátit směr otáčení motoru, stačí prohodit mezi sebou některé dva ze tří přívodních drátů k motoru.
Tak. konečne mi to lieta
Dakujem all.
Akurat ma serie že ked sa lipo už vybyja tak ked mam copteru v urcitej výške a chcem točiť copteru okolo osy tak zacne brutalne klesať.
Akurat ma serie že ked sa lipo už vybyja tak ked mam copteru v urcitej výške a chcem točiť copteru okolo osy tak zacne brutalne klesať.
Tak to Tě začne brzy velice srát ještě jiná věc a to je baterka.
Nesmíš ji vybíjet tak moc aby bylo poznat, že už to nemá výkon. Jinak bude velice brzy po akumulátoru. Přílišné vybíjení je velice škodí.
V baterkce by mělo po přistání zůstat asi tak 80% kapacity.
Troll:
Chybička se vloudila - snad 20 %
V baterkce by mělo po přistání zůstat asi tak 80% kapacity.
Chybička se vloudila - snad 20 %
Pravdu hovoříš, přehodil jsem to. Dík. 
Nic se neděje. Na to používám "Bzučák a měřič napětí článků 1-8S" od imax RC, na něm lze po desetině nastavit minimální napětí na článek a jakmile se napětí na některém článku dostane na tuto hodnotu, tak bzučák velice dotěrně hlásí nízké napětí a opravdu ho nelze přeslechnout. Nemusím hlídat čas a je to přesnější.
Tak ja mam tiež bzučiak http://www.skymodel.sk/elektronika/merace-indikatory/lipo-bzuciakalarm-pre-2-3s-lipo
3.3V na članok to začne pipať tak okamžite vypínam - odpajam lipo...
3.3V na članok to začne pipať tak okamžite vypínam - odpajam lipo...