Jak začít s RC akrobacií - elektro?
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
RadimHnilica píše:nevímpodlemě se obecně berou velké akrobaty od 2m nahoru.Myslím že není tady není co zpochybňovat
Když já jsem se začal motat kolem akrobatů, tak akrobati na MVVS-10ccm byly velké a když přišel na plac Dan Pelikán s Titanem-38ccm, tak to měl obra. Tak to mám nějak zafixované a navíc pro některé lidi to už velký model může být. Když to dám do dílny, tak je to obr.
http://www.hokana.wz.cz/foto_fotka.php?fid=71&gal=6
Jen by mě zajímalo s čím lítá p.Král? Máme tady jednoho jmenovce a ten když vylítne do vzduchu a lítá to svoje, tak je tak malinký, že i kameramani vypínají kamery. Já lítám níž a blíž, tudíž jsem v očích přihlížejících "větší" než on. On lítal v Dolanech a natočen je jen start. Já s elektro akrobátkem mám natočeno 3/4 letu.
brigadir píše:Shark 1000 od VA-models je veľmi dobrááá voľba, vlastná skúsenosť.
po letove strance ano, ale zacatecnik bude taky opravovat a na to neni shark dobrej. je prilis subtilni a kazdou ranu dost odnese.
kdyz dvouplocha, tak UZI od potenskeho, kdyz jednoplocha, tak Blast, Flash, SuperZoom, Viper.
Osobne lobuju za SuperZooma - lita pekne i kdyz je z uvedeny ctyrky nejstarsi, ale koupit se da kolem 1100, coz je asi o 6 az 7 stovek levneji nez ti ostatni a rozdil v letu zacatecnik nepozna.
- Richard král
Hoki píše:RadimHnilica píše:nevímpodlemě se obecně berou velké akrobaty od 2m nahoru.Myslím že není tady není co zpochybňovat
Když já jsem se začal motat kolem akrobatů, tak akrobati na MVVS-10ccm byly velké a když přišel na plac Dan Pelikán s Titanem-38ccm, tak to měl obra. Tak to mám nějak zafixované a navíc pro některé lidi to už velký model může být. Když to dám do dílny, tak je to obr.
http://www.hokana.wz.cz/foto_fotka.php?fid=71&gal=6
Jen by mě zajímalo s čím lítá p.Král? Máme tady jednoho jmenovce a ten když vylítne do vzduchu a lítá to svoje, tak je tak malinký, že i kameramani vypínají kamery. Já lítám níž a blíž, tudíž jsem v očích přihlížejících "větší" než on. On lítal v Dolanech a natočen je jen start. Já s elektro akrobátkem mám natočeno 3/4 letu.
Sorry vidím že jsem ti šlápl na kuří oko (jak čtu i v jiných tématech) ale prostě doba pokročila! když dnes přijdeš na slet s modelem akro na 10-15ccm bude mezi těmi nejmenšími, takové modely jsou dnes prostě malé a nemají (ani nemůžou mít takové vlastnosti jako modely menší) přesto neříkám že létají špatně (ostatně kdo jednou zkusil tak ví) Taky pamatuju doby kdy letadlo na 20ku bylo obrovské dnes už tak není, doba pokročila je potřeba se stím vyrovnat.
Přirovnání s tím videem jsem nepochopil má li být délka video záznamu měřítkem pro to co je velké a co ne? No nic pokud jsem se tě dotknul, omlouvám se ale tvrdit že létám velké akrobaty když letám malé.....je to jedno internet to snese
To R.K.: Já jsem v klidu, v mém věku mě takové banality nerozháží.
Jasně že se velikost modelů mění a i požadavky a tytulování. Ale stejně si myslím, že můj model na 13ccm zalítne čistěji akrobačku než Staudacher na ZDZ-50ccm. Jinak k tomu videu. Jen jsem si vzpomněl při Tvém jménu na jednoho jmenovce tady od nás. Na zemi kritizoval lety jiných účastníků, sám pak ten model rovně ve vzduchu vůbec neudržel a vlastně moc lidí (včetně kameramana akce) to jeho vystoupení nebavilo. Nejvíc zabodoval, když spouštěl benziňák (nevím co tam měl) startérem, to se mohli přihlížející potrhat smíchy. Ale to odbočuju. Jak psal tady Vzduchoplavec, pro každého je pojem "velký model" různý. A pro mě a mé možnosti je velký model už kolem 180-200cm. A pojem "akrobat" jak vidím taky. Já furt pod pojmem "akrobat" vidím model kategorie M2 či F-3A. Na těchto "Akrobatických soutěžích" jsem nějak neviděl éra typu CAP, Z-50, SU, aj. Proto tyto éra beru jako akrobatické polomakety či podobné modely.
Jasně že se velikost modelů mění a i požadavky a tytulování. Ale stejně si myslím, že můj model na 13ccm zalítne čistěji akrobačku než Staudacher na ZDZ-50ccm. Jinak k tomu videu. Jen jsem si vzpomněl při Tvém jménu na jednoho jmenovce tady od nás. Na zemi kritizoval lety jiných účastníků, sám pak ten model rovně ve vzduchu vůbec neudržel a vlastně moc lidí (včetně kameramana akce) to jeho vystoupení nebavilo. Nejvíc zabodoval, když spouštěl benziňák (nevím co tam měl) startérem, to se mohli přihlížející potrhat smíchy. Ale to odbočuju. Jak psal tady Vzduchoplavec, pro každého je pojem "velký model" různý. A pro mě a mé možnosti je velký model už kolem 180-200cm. A pojem "akrobat" jak vidím taky. Já furt pod pojmem "akrobat" vidím model kategorie M2 či F-3A. Na těchto "Akrobatických soutěžích" jsem nějak neviděl éra typu CAP, Z-50, SU, aj. Proto tyto éra beru jako akrobatické polomakety či podobné modely.