Doska Crius Multiwii + gps

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
zskal
Kontaktovat uživatele:

Re: Doska Crius Multiwii + gps

#256 Příspěvek od zskal »

Duffs píše:...3.3V na članok to začne pipať tak okamžite vypínam - odpajam lipo...

...a není to už pozdě?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Troll

#257 Příspěvek od Troll »

Docela jo, na 3,3V začíná u Lipolek " koleno" . Rychlý pád napětí, baterka je prázdná a při další zátěži se svižným krokem ubírá do modelářského nebe. :lol: . Ono ale taky záleží , a to velmi, při jakém odběru proudu se to napětí měří. Pokud se odebírá velký proud, po snížení zátěže napětí opět vzroste a je to OK. Záleží na situaci. Klidně je možné, že ta Duffsova baterka je celkem v pohodě. Pokud mu copter bere třeba 30-40A . Pokud to ale měří při cca 10A, tak už je to celkem na hraně. Duffs má nastavenou signalizaci zřejmě na 9,9V. Pokud to někde nastavuji, tak dávám 11V.
P.S: prodávat měřáky které můžou přispívat k rychlejší smrti baterek je pro obchodníka docela výhodné, ne ? :lol:
Duffs

#258 Příspěvek od Duffs »

A kurwa. Viete teoreticky vypočitať kolko mi to žere? :D lipo mam 3S 4000mah - Motory mam 750kv
regle 12A vaha coptera tak 1kg aj s lipo. Takže ten bzučiak je na p... Nema dakdo pár naviše? kupim :D
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Troll

#259 Příspěvek od Troll »

Umíme to i prakticky, dokonce to umíme i odhadnout, ale to bys musel napsat co máš za vrtule. Udělej třeba 6 min let, pak se podívaj kolik jsi do baterky nacpal. No a pak tu kapacitu vynásob deseti a máš průměrný proud. Například : dobiješ 1500 mAh a průměrný proud je 15A. Zbytek si spočítáš velice snadno i sám. :) Pokud máš baterky v dobré kondici, tak bys mohl s tvým kilovým copterem a baterkama 4000 mAh odhadem létat cca 12-15 min s nějakou rozumnou rezervou. Velice to záleží na způsobu letu a taky na vrtulích.
Duffs

#260 Příspěvek od Duffs »

vrtule 10x4.5, Dá sa ten bzučiak čo som sem hodil link pripojiť priamo na dosku a na nej nastaviť aby to pípalo ked budem potrebovať?
Troll

#261 Příspěvek od Troll »

Ano, možné to je. Když v bzučáku přenastavíš napětí. Jenomže to dokáže jenom málokdo.Já bych to určitě nedokázal. A dle Tvých otázek jsem si jist , že to nedokážeš ani Ty. Protože kdybys věděl jak na to, tak by jsi se neptal jestli je to možné. :( Předpokládá to solidní znalosti elektroniky. A kromě toho je obvykle jednodušší takový obvod komplet vyrobit , než předělávat něco už hotové.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od zskal »

Duffs píše:...Dá sa ten bzučiak čo som sem hodil link pripojiť priamo na dosku a na nej nastaviť aby to pípalo ked budem potrebovať?

Neblbni s tím a kup si raděj tento alarm za 160 kč. U vás to určitě seženeš...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
jipav

#263 Příspěvek od jipav »

Troll:
Ano, možné to je. Když v bzučáku přenastavíš napětí. Jenomže to dokáže jenom málokdo.Já bych to určitě nedokázal. A dle Tvých otázek jsem si jist , že to nedokážeš ani Ty. Protože kdybys věděl jak na to, tak by jsi se neptal jestli je to možné. Předpokládá to solidní znalosti elektroniky. A kromě toho je obvykle jednodušší takový obvod komplet vyrobit , než předělávat něco už hotové.

Trolle, netřeba nic předělávat. Ten co jsem uváděl a vlastně ho uvádí i Zskal je špička mezi pípáky. Používám ho už přes rok na všem, v čem mám lipolky a myslím, že je daleko přesnější, než lítání na čas. Hlídá jednotlivé články a jakmile některý z nich dosáhne kritické přednastavené hodnoty, tak řve jak blázen. Nastavit lze po desetině tlačítkem a na 3.000 mAh baterce dobíjím pravidelně 2300 - 2350 mAh, což si myslím, že je tak akorát. Pípák mám nastavený na 3,4 V/článek a na baterce přes 450 cyklů bez úbytku kapacity. Obyčejný pípáky jso na ....., ale toto je fakt třída. Mám ho umístěný na jednom z ramen a když přilítnu blíž, tak vidím, kolik je na článcích napětí. Zobrazuje střídavě napětí na jednotlivých článcích a nakonec i napětí celkové, pořád dokola. Porovnával jsem to s lítáním na čas a při tomto způsobu je to daleko přesnější. Při lítání na čas jsem dobíjel někdy 1.900 mAh, někdy 2.400 mAh a to při stejném čase, ale různém způsobu lítání, jiné teplotě apod. Za těch 160 Kč se určitě vyplatí.
Předělat napětí signalizace na obyč pípácích sice není až takový problém, ale pořád kontroluje celkové napětí, kdežto tento porovnává napětí na jednotlivých článcích. U starších baterek se články nevybíjí rovnoměrně a pro tyto, je to zvlášť přínosné.
jipav

#264 Příspěvek od jipav »

A ještě k tomu nastavení. původně jse to měl na 3,3V, ale pokud jsem byl někde dál, tak než jsem doletěl k sobě, už se napětí dostalo třeba na 3V a to je už málo, i přes to, že se okamžitě po odpojení baterky vrátí třeba na 3,5V. Při 3,4V mám dostatečnou časovou rezervu. Alespoň tak mě to vyhovuje. Pro někoho to bude třeba jinak, tak si to přenastaví.
Troll

#265 Příspěvek od Troll »

jipav píše:Trolle, netřeba nic předělávat. Ten co jsem uváděl a vlastně ho uvádí i Zskal je špička mezi pípáky.

To souhlasím, pokud to umí měřit jednotlivé články a dá se to nastavit, tak je to super. Ovšem to , co vlastní Duffs a o čem jsem s ním diskutoval ,je zjevně zcela něco jiného. :lol:
jipav

#266 Příspěvek od jipav »

Neotevřel jsem si ten odkaz od Duffse, ale já to psal viceméně jako všeobecnou informaci pro ty, kteří nevědí o tom, že něco podobného existuje.
Duffs

#267 Příspěvek od Duffs »

Tak. Ked daktory s článkov príde na hodnotu 3.7V tak sa rosvieti červena led. ked 3.3V tak začne pípať. A skušal som quad zaťažiť aby sa nezodvihol zo zeme dať plný plyn a kým sa rosvietila červena led trvalo to 14 min 18 sec. S inými pačkami som ale nehýbal. Neskôr to pojdem skusiť aj vo vyse. Ale malo by to byť cca rovnako kedže tam budem musieť používať aj páčky resp. čidla na doske si to budu vyrovnávať.
Ten bzučiak čo spomínate je asi tento čí? http://www.skymodel.sk/elektronika/merace-indikatory/lipo-alarm-lipo-tester-s-displejom-1s-8s
Akurat je na p... že s poštovným ma to víde 10€.
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od Kajosek »

1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Duffs

#269 Příspěvek od Duffs »

macil