Blade 450 X
Re: Blade 450 X
Díky za vysvětlení. Má nastavení výchylek (u mě v 0=50% a 1=75%) vliv na to, že když letím (vysím ) na zádech a chci vrtulník rychle zvednout tak je reakce dost líná na rozdíl od normální polohy?
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
Prosím 
Tím zvednout, myslíš prudce letet výš, že ano? Jako pokud jo, spíš si uprav krivku kolektivu a trosku mu pridej.. Samozrejme mrkni i do travel adjust jestli tam neni potřeba zvýšit maximální hodnotuna 100%..
Nezapomen, žeu Dx se nastavuje hodnota v travel adjust pro obasmery kniplu!
DR a EXPO spíše upravuje reakce dopredu/dozadu/do stran, nahoru a dolu se upravuje pomocí krivky plynu a kolektivu
Tím zvednout, myslíš prudce letet výš, že ano? Jako pokud jo, spíš si uprav krivku kolektivu a trosku mu pridej.. Samozrejme mrkni i do travel adjust jestli tam neni potřeba zvýšit maximální hodnotuna 100%..
Nezapomen, žeu Dx se nastavuje hodnota v travel adjust pro obasmery kniplu!
DR a EXPO spíše upravuje reakce dopredu/dozadu/do stran, nahoru a dolu se upravuje pomocí krivky plynu a kolektivu
Travel adjust mám na všem v obou směrech 100%(možnost zadat až 125%). Křivku pitch mám lineární od 0-100.
Křivka kolektivu je u DX6i co? Pokud je to swash mix tak to je nevyužito. Toto je nastaveno beastX přijímači.
Křivka kolektivu je u DX6i co? Pokud je to swash mix tak to je nevyužito. Toto je nastaveno beastX přijímači.
Je to položka v menu, která se jmenuje PITCH CUR myslím, prostě máš tam 5 bodu na krivce a ke kazdemu prirazuješ určitou hodnotu kolektivu..
Třeba : 0-25-50-75-100 ale to je už nastavení na akrobaci, stejně takjako je máš PITCH CUR je tam i THRO CUR, což je to samé jen je to pro krivku plynu
Třeba : 0-25-50-75-100 ale to je už nastavení na akrobaci, stejně takjako je máš PITCH CUR je tam i THRO CUR, což je to samé jen je to pro krivku plynu
Takže ted už vše letá jak má ?? 
Tak se mi dneska vymknul kontrole
. Pěkně jsem si zalétal, mírně foukalo a když jsem šel na přistání tak vrtulník začal poskakovat jak splašený což jsem zažil jen v opravdu dost silném větru a to dnes nebyl. Najednou se splašil a letěl pryč, pak jsem ho znovu nějak zkrotil a při uklidňování na přistání zase to samé, tak jsem s ním fláknul do trávy a je to zase v háji. Hlavní kolo očesané, čep rotorové hlavy a převody v jednom servu. Nevím co se stalo, ale mám podezření právě na to servo. Ale je divné, že když jsem k němu přiběhnul, tak se stále snažil točit motorem i když jsem jej měl vypnutý autorotací.Ale když mi minule odešla elektronika v servu tak se mi taky na chvíli rostočil motor. No zítra mi přijdou nové serva od savoxu s kovovými převody a snad to bude lepší. Na převody a serva od Eflitu už čekám 2 měsíce. Jestli to tak půjde dál tak tam z Blejda zůstane jen ten BeastX a to není od Eflitu 
Ty jo, tak to je drsné, to nesnáším uplně nejvíc, když sebou heli flákne a clovek za to nemuze..
Nejhorší mi fakt ale prijde, že se ti roztočí motor pokud ti odejde servo, je to možné ?? Jako pozor to je opravdu mega moc nebezpečný..
Kolik si do tech oprav uz nastrkal?:) A kolik stojí jedno servo od savoxu?
Jinak nezoufej,ažty problemy s 450x vyřešíš,budeš z toho mít o to větší radost;)
Nejhorší mi fakt ale prijde, že se ti roztočí motor pokud ti odejde servo, je to možné ?? Jako pozor to je opravdu mega moc nebezpečný..
Kolik si do tech oprav uz nastrkal?:) A kolik stojí jedno servo od savoxu?
Jinak nezoufej,ažty problemy s 450x vyřešíš,budeš z toho mít o to větší radost;)
Servo to co jsem já použil stojí 5 stovek.Doteď jsem tam měl jedno a u ostatních jsem už měnil 2x převody a Savox pořád drží.
Ten motor se rostočil jen asi na vteřinu, ale zrovna v okamžiku, když jsem chtěl nasadit kabinu. Raději nepočítám kolik jsem do toho už vrazil, ale i stěmi servy to tak 2 tácy bude. A to nepočítám nabíječku za 4 tácy.
ALe jak říkám, když to musí být tak se s tím nedá nic dělat.
Žena říká lepší než kdybych chlastal, nebo se zblbnul do nějaké baby.
Ten motor se rostočil jen asi na vteřinu, ale zrovna v okamžiku, když jsem chtěl nasadit kabinu. Raději nepočítám kolik jsem do toho už vrazil, ale i stěmi servy to tak 2 tácy bude. A to nepočítám nabíječku za 4 tácy.
ALe jak říkám, když to musí být tak se s tím nedá nic dělat.
Žena říká lepší než kdybych chlastal, nebo se zblbnul do nějaké baby.
Tak jsem ho zase rozbil. Nejdříve z blbosti na letišti kdy jsem si myslel, že se mi už nic nemůže stát. Pak hned následující den po opravě kdy jsem vyměnil servo cykliky a nevšimnul jsem si že mi cyklika chodí naopak. To jsem rozbil jenom listy. A teď právě kdy jsem to chtěl jen tak doma vyzkoušet jestli táhne cyklika tam kam má, dokonce i kříž jsem si přidělal poté co jsem si ověřil že reaguje na správné strany, tak jsem si ho chtěl potáhnout trochu doprava a už to bylo. Listy lítaly po celém pokoji, ohnutá trubka a prostě je to zase v háji.
Jdu sundávat trubku. 
Jej, tak to je teda k prdu..Koukám poslední dny se nedaří co :\ Aleneboj to se zlomí, mně se taky poslední dny nedari..
Jak vlastně 450x zvládá vítr ? Jaké tam máš listí ?? To pokazde kupuješ karbonový za litra ?:) Ono to sice vypadá blbe, ale neboj, aspo nse nadruhou stranu učíš opravvoat a i letat
jen ty prachy co :\
A kde doma si ten vrtas zkousel ?? nevím,jestli bych měl koukel na to roztočit heli 450v obýváku
Jak vlastně 450x zvládá vítr ? Jaké tam máš listí ?? To pokazde kupuješ karbonový za litra ?:) Ono to sice vypadá blbe, ale neboj, aspo nse nadruhou stranu učíš opravvoat a i letat
A kde doma si ten vrtas zkousel ?? nevím,jestli bych měl koukel na to roztočit heli 450v obýváku
Vítr zvládá skvěle byl jsem mile překvapen. Druhé listy jsem koupil uhlíkové za 190,- tak ty mi vydržely 5s, ale myslím že v tom problém není. Zkoušel jsem to v předsíni, kde až na vrtulník nemám co zničit, ale nechtěl jsem s ním letět jen vyzkoušet mírně jestli potáhne na zemi tam kam má. Táhnul, ale trochu více než jsem zamýšlel. Prachy to sice stojí, ale tentokrát dvě trubky za dvě stovky no a znovu listy za 190,- 
Tahas moc zakniply no, no neboj je to vec cviku, být tebou nastavím si na IDLE na jednu polohu let na ven a na druhou náké hodně lehké nastavení pro zkušební poskakování doma 
A kdyuz kupuješ náhradní díly kup si toho rovnou víc
Amyslím,že pokud nechceš utrácet budou stačit jen nejaké plastáky 
Jinak rikam si, musíte mít obrovskou predsin
měl si nekdy mcpx ?? Víš, zajímalo by mne srovnání:)
A kdyuz kupuješ náhradní díly kup si toho rovnou víc
Jinak rikam si, musíte mít obrovskou predsin
měl si nekdy mcpx ?? Víš, zajímalo by mne srovnání:)
IvoR1: Z toho si nic nedelej... Taky se mi povedlo hned po oprave znovu strhnout vsechny prevody serv. (Nechal jsem listy slozeny v drzacku a pripojil aku.) Chce to obcas silne nervy, ale co si budem nalhavat... Par sekund ve vzduchu a trapeni je zase pryc.
Za to to prece stoji, ne? 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
To sedí
Když je vrtas na stole, člověk má chut to vzdát,pak jedna baterka ve vzduchu a chut letat je zpet