Protos 500 pokračování

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ciko7

Re: Protos 500 pokračování

#196 Příspěvek od ciko7 »

romik píše:Poraďte mi nějakej levnej fungující regulátor do protose 500, posílám nefunkční Kontronik 80LV výrobci, tak tam potřebuji něco přechodné dát....

Používám Align 70A V pohodě s ním lítám na Protosovi 500
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Kenny McCormick

#197 Příspěvek od Kenny McCormick »

par stranok naspet su nejake kopie originalneho protosackeho reglu aj s odkazmi
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Lada1

#198 Příspěvek od Lada1 »

Kenny McCormick píše:par stranok naspet su nejake kopie originalneho protosackeho reglu aj s odkazmi

himodel ICE a hobbyking yep
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od ZeXx86 »

Kolik vam vazi Protos bez baterky (s kabinou)? Ten muj je nejak moc vypaseny a to uz jsem se snazil ho odlehcit jak to jde - 1262g :( Je to o cca 100g vic nez by mel mit ..
Poridim asi TP 2250 45C a letova hmotnost bude kolem 1500, zaroven se srovnaji casy s MP.
Spirit System
Howking
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od Howking »

ZeXx86 píše:Kolik vam vazi Protos bez baterky (s kabinou)?
fr_43.jpg
a neodlehčoval jsem nijak. I velké servo vzadu. (gumy na přichycení baterky inside :-D)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od ZeXx86 »

Howking píše:
ZeXx86 píše:Kolik vam vazi Protos bez baterky (s kabinou)?
fr_43.jpg
a neodlehčoval jsem nijak. I velké servo vzadu. (gumy na přichycení baterky inside :-D)

Dik, to na tom jsme skoro stejne :-) Mam tam navic HV BEC a step down regulator. Moje odlehcovani spociva zatim ve vymene zbytecnych kovovych dilu za plast, apod.
Spirit System
Lada1

#202 Příspěvek od Lada1 »

jak se pozna opotrebovany remen? mam nad motor. lozem a kolem na vnitrku boznic uz slusne saze.
neni to treba malo napnute?
ciko7

#203 Příspěvek od ciko7 »

Musíš řemen důkladně kousek po kousku prohlédnout a to jak z vnější,tak i z vnitřní strany.Jestli najdeš nějaké třepení, nebo nalomení ,tak jej okamžitě vyměň. kolik máš na tom stávajícím řemenu nalítáno ???
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Lada1

#204 Příspěvek od Lada1 »

ciko7 píše:Musíš řemen důkladně kousek po kousku prohlédnout a to jak z vnější,tak i z vnitřní strany.Jestli najdeš nějaké třepení, nebo nalomení ,tak jej okamžitě vyměň. kolik máš na tom stávajícím řemenu nalítáno ???

asi 1100 min behu motoru. Ptoto prohlizeni je nutno ten remen sundat, nebo to lze dobre prohlizet u hl. kola?
ciko7

#205 Příspěvek od ciko7 »

kontrolu bez sundání bych bral jen jako kontrolu na 50%. Píšeš 1100 minut běhu motoru, to je sice hezké, ale to může ten motor točit jen pár rpm. Tím řemen nezničíš. Záleží, co s tím lítáš. Ale mi třeba praskl řemen,který měl za sebou cca 20 startů a bez nějakého divokého lítání. Dikonce praskl ve vchvíli, kdy jsem s tím trénoval vis bokem k sobě. Já kontroluji řemen po každé havárii, pokud přežije. Takže ho mám venku. Ale pokud řemen vytáhneš a zkontroluješ, nic tím neztratíš.
BORN_TO_GRILL

#206 Příspěvek od BORN_TO_GRILL »

Zdravím,

při stavbě Protosu řeším, o kolik zkrátit hřídel u motoru MVVS 8/950. Nepamatujete si to někdo? Dá se to odměřit a dopočítat, ale než říznu, tak se raději ptám. A ještě visí ve vzduchu otázka, čím to nejlíp odříznout/ubrousit.

Druhá věc jsou kolíky na uchycení kabiny - když je namontuju podle návodu, tak mi tam nesedí kabina. Chce je to dát o jednu dírku dopředu. Mám špatný návod, nebo kabinu?

Díky.
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
ciko7

#207 Příspěvek od ciko7 »

BORN_TO_GRILL píše:Zdravím,

při stavbě Protosu řeším, o kolik zkrátit hřídel u motoru MVVS 8/950. Nepamatujete si to někdo? Dá se to odměřit a dopočítat, ale než říznu, tak se raději ptám. A ještě visí ve vzduchu otázka, čím to nejlíp odříznout/ubrousit.

Druhá věc jsou kolíky na uchycení kabiny - když je namontuju podle návodu, tak mi tam nesedí kabina. Chce je to dát o jednu dírku dopředu. Mám špatný návod, nebo kabinu?

Díky.

Ke zkrácení hřídele odpovídat nebudu, nemám s tím zkušenost.
Co se týče kolíků na kabinku, dej je tam , kde ti to vychází. Kabinky jsou různé a mají také různě díry. Důležité je, pokud je dáš do místa ,kde je záchyt reakce, tak to musí pevně držet.Aby se nestalo, že se ti záchyt bude volně hýbyt.
reach

#208 Příspěvek od reach »

čau, mám problém s protosem..

V podstatě už od malička měl nějaký vibrace na ocasu, když jsem na vrtulku nasadil listy. A těhle vibrací se nemůžu zbavit. Bez listů vrtulník jenom vrní. Ve vzduchu se ocas kýve do stran. Když nefouká vítr není to skoro vidět, ale s větším větrem a většíma otáčkama se kýve hodně.. Mám s tím problém vyladit vbar, protože nereaguje na změnu zisku a chová se pořád stejně. Průběžně jsem zkoušel měnit díly a pořád nic. Listů vrtulky mám 4 páry (klasický plastový, 3K), zkoušel jsem jinou hřídel, jiné gripy, ložiska v gripech, kámen vrtulky, celej domek vrtulky, plastovou i kovovou řemeničku, kovový kladky. Po tom, co jsem s tím praštil na ruce jsem měnil i hlavní a příčnou hřídel, trubku, řemen. Měl jsem na chvíli půjčený kovový gripy, se kterýma vibrace zůstaly, ale při zvětšenym zisku se ocas choval líp. Kmitání ale nepřestalo. Metodou pokus omyl jsem zkoušel vrtulku vyvažovat (pomáhal jsem si analyzérem ve vbaru), ale vždycky jsem se dostal do situace, kdy se vibrace zmenšily jen trochu. Ve vzduchu ale ocas pořád kmital.

Už mě nenapadá, co zkusit dál.. našel by někdo nějakou radu?:)
Howking
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od Howking »

reach píše:...co zkusit dál.. našel by někdo nějakou radu?:)

- kuláky jsi vystružil do volna? Celý mechanismus vrtulky musí chodit neuvěřitelně volně, jinak to fakt mává. Vůbec se neboj. Raději nadělej vůle, než bys to měl těsné. Vůle žádný problém nejsou, těsnost velký. Proto dodává MSH ve stavebnici vystružník, aby si to lidi přizpůsobili co nejpřesněji - jinak dodává kuláky s přesahem.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
reach

#210 Příspěvek od reach »

I s tímhle jsem si hrál. Očka jsem vystružil, zvětšoval jsem trochu i dírku v těch plastových očcích na smykátku (tu, kterou prochází ten kovový pin). Mám to smykátko z infinity hobby s mosazným středem, po hřídeli jezdí volně. Ale ještě se na to znovu podívám.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“