Loď 2,4 ghz nebo 40 MHz
Loď 2,4 ghz nebo 40 MHz
ahoj stavim si zavazeci lod na ryby a potreboval bych poradit cim to osadit viz predmet ,vzhledem ke vzdalenosti 100m a vic dik za rady
Re: 2,4 ghz nebo 40 mhz
Jednoznačně 2,4 GHz, aby se rybáři na dvou březích nemuseli překřikovat, kdo má jaký kanál a náhodou se vzájemně nerušili.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
diky a jaky dosah ma 2,4ghz.lisi se to nejak u jednotlivych vyrobcu ? treba spectrum ma nezkraceny dosah prosim o vysvetleni sem uplna lamka v tomhle dik vsem
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
V tvojom prípade (loď, pravdepodobne minimálna možnosť stretu s inými RC v tesnej blízkosti atď...) by som sa 40MHz vôbec neobával (ak sa teda nechystáš na nejaké preteky, kde vás bude veľa), aj keď je to už v súčastnosti prežitok a do budúcnosti nepodporovaná vec (problém kúpiť prijímače, kryštály). Dosah v obidvoch prípadoch vo vzduchu s veľkou rezervou presahuje viditeľnosť (viac ako 1 km), na zemi (vode) je to menej, ale stále stovky metrov (pri správnom umiestnení antén). Toto je neskrátený (plný) dosah a má ho väčšina vyrábaných prijímačov v obidvoch pásmach. Vyrábajú sa aj prijímače ktoré majú "skrátený dosah" (napríklad uvádzaný dosah vo vzduchu do 300 m, v praxi skoro vždy viac), ide väčšinou o miniatúrne a veľmi ľahké kúsky napríklad do halových modelov, parkflyerov a podobne, u serióznych výrobcov je na to vždy upozornené a dosah je aj tak vždy väčší ako na vode využiješ. Navyše superminiatúrny prijímač do lode netreba.
Já bych to asi moc neřešil a koupil za pár korun i třeba obič 4 kanálový vysílač s přijímačem na 2,4GHz. Dosah není vůbec problém. Je daleko větší, než je viditelnost té tvé zavážecí lodičky. Nebudeš se muset pořád ohlížet, jestli nejezdíš třeba se dvěma lodičkama najednou 
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
v tomto prípade hlasujem za 2,4 GHz, kvôli kratučkej anténke.... ako rybár bude mať dosť vecí na jednom mieste a nemusí mu tam zavadzať ešte vystrčená anténa....
konkrétne pre jednoúčelovú zavážaciu loďku by som kúpil napr. z HK najlacnejšiu 2,4 GHz súpravu, úplne bude stačiť nejaký 4-kanál..., ktorý sa raz napípa prostredníctvom PC a už sa s ním ďalej nič nebude robiť...
konkrétne som myslel niečo takéto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_2_.html
konkrétne pre jednoúčelovú zavážaciu loďku by som kúpil napr. z HK najlacnejšiu 2,4 GHz súpravu, úplne bude stačiť nejaký 4-kanál..., ktorý sa raz napípa prostredníctvom PC a už sa s ním ďalej nič nebude robiť...
konkrétne som myslel niečo takéto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_2_.html
trtilek píše:ahoj stavim si zavazeci lod na ryby a potreboval bych poradit cim to osadit viz predmet ,vzhledem ke vzdalenosti 100m a vic dik za rady
Kup přijímač Spektrum Marine, ten je dělaný speciálně pro provoz na vodě. Ovládat jde volantovým i leteckým vysílačem Spektrum.
Za ty peníze co dá za Spektrum Marine,sežene komplet vysílač s přijímačem a ještě mu zbude na postavení celé lodě
Na tenhle projekt se mi to zdá zbytečné. I kdyby už měl kvalitní vysílač, tak já bych ho určitě nehuntoval na rybách u vody. Teda jestli nechce mít na boku zavážecí lodičky značkový nápis 
Naposledy upravil(a) Kady dne pát 30.11.2012 10:04, celkem upraveno 1 x.
Kamarád tuto lodičku vyráběl a osazoval a celá věc přišla i s vysílačem na 1000,-
davos & EasyCub, Swift II, Optic6
Re: Loď 2,4 ghz nebo 40 MHz
trtilek píše:ahoj stavim si zavazeci lod na ryby
Čau prosímtě mám v práci kolegu rybář a taky mě oslovil v tomhle smyslu, nedal bys sem pak fotky tvého člunu?
Potřebuju trochu inspiraci.Dík
Kady píše:Za ty peníze co dá za Spektrum Marine,sežene komplet vysílač s přijímačem a ještě mu zbude na postavení celé loděNa tenhle projekt se mi to zdá zbytečné. I kdyby už měl kvalitní vysílač, tak já bych ho určitě nehuntoval na rybách u vody. Teda jestli nechce mít na boku zavážecí lodičky značkový nápis
No a kdyby místo drahého prutu s navijákem použil jen větev z nejbližšího stromu a k tomu nějaký provázek a zahnutý hřebík místo háčku tak by ušetřil ještě víc
Spektrum by ho vyšlo na nějaké 2 tisíce, to se mi nezdá jako nějak horentní suma.
Kovboj píše:Kady píše:Za ty peníze co dá za Spektrum Marine,sežene komplet vysílač s přijímačem a ještě mu zbude na postavení celé loděNa tenhle projekt se mi to zdá zbytečné. I kdyby už měl kvalitní vysílač, tak já bych ho určitě nehuntoval na rybách u vody. Teda jestli nechce mít na boku zavážecí lodičky značkový nápis
No a kdyby místo drahého prutu s navijákem použil jen větev z nejbližšího stromu a k tomu nějaký provázek a zahnutý hřebík místo háčku tak by ušetřil ještě víc![]()
Spektrum by ho vyšlo na nějaké 2 tisíce, to se mi nezdá jako nějak horentní suma.
Nezlob se na mě, ale dát 1.600,- za tříkanálový přijímač do zavážecí lodičky na ryby dá jenom s prominutím blázen! Jak zde říkal kolega, tak za 1.000,- Kč má komplet loď s vysílačem a přijímačem. Je to přece jen pracovní nářadí. Když něco namočí, tak to za pár korun nahradí a jede dále. Mám rád kvalitní věci, ale v tomhle případě to určitě neplatí. Já bych třeba s mojí Aurorou 9 na ryby nešel ani náhodou.
Postavil jsem otci zavážecí lodku.
Kvuli jednotlivím otvírání dvířek a zapínání osvětlení jsem zvolil DX6i a Orange 6ch
Stavěl jsem to aby se to líbilo a ne jako účelovku.
Konstrukce je udělaná účelově, aby se lod dala položit na zem a nepoškodilo se kormidlo a šrou a aby se snadno přenášela. Což u jiných výrobcu není.
Dá se to nostit jako kufřík.
Pak taky výdrž, všechny ostatní lodky vydrží jet 10-15min co jsem mluvil s rybáři co maj ty lodky za 11000,- tu co mám já jsem spočítaly že ujede 7Km takže to nabiju a otec 3dny jezdí a nestará se.
Takže 2.4GHz v pohodě a je tam přijímač s tou malou anténkou a jezdily jsme kolem 150m na takovou vzdálenost už je těžko rozeznatelné jakým směrem lod jede, protože jede pomalu. A to se pak hodí světélka. Je pak i ve dne dobře vidět jestli lod jede proti tobě nebo odtebe.
Vepředu mám bílé diody a vzadu blikací.
Je tam odkaz i na YouTube a popis a foto stavby.
Tak třeba získáš inspiraci
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=6600
Kvuli jednotlivím otvírání dvířek a zapínání osvětlení jsem zvolil DX6i a Orange 6ch
Stavěl jsem to aby se to líbilo a ne jako účelovku.
Konstrukce je udělaná účelově, aby se lod dala položit na zem a nepoškodilo se kormidlo a šrou a aby se snadno přenášela. Což u jiných výrobcu není.
Dá se to nostit jako kufřík.
Pak taky výdrž, všechny ostatní lodky vydrží jet 10-15min co jsem mluvil s rybáři co maj ty lodky za 11000,- tu co mám já jsem spočítaly že ujede 7Km takže to nabiju a otec 3dny jezdí a nestará se.
Takže 2.4GHz v pohodě a je tam přijímač s tou malou anténkou a jezdily jsme kolem 150m na takovou vzdálenost už je těžko rozeznatelné jakým směrem lod jede, protože jede pomalu. A to se pak hodí světélka. Je pak i ve dne dobře vidět jestli lod jede proti tobě nebo odtebe.
Vepředu mám bílé diody a vzadu blikací.
Je tam odkaz i na YouTube a popis a foto stavby.
Tak třeba získáš inspiraci
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=6600
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Zdravím, tak mám vyzkoušeno 40 MHz dosah do nevidím, ale 2,4 GHz dosah jen asi 300 metrů na vodě a pak signál švindluje. Ve vzduchu dosah přes 1 km. Radio jednoduchý 6 ti kamnál z Hobby Kingu. Hledal jsem a je to zdůvodněno odrazem od vody. Přesto zavážení loďku používám asi 3 roky. Chtelo by se to zeptat nějakých loďařů, jaký používají kmitočet.Hezký den
Zdravím, a ještě jednou, o stavbě zavážecí loďky tady máš asi 50 stránek a mám tam i svoji, někde uprostřed. Mám ji řešenou nikoli na šroub, ale na leteckou vrtuli. http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=620532 Hezký den.