Minititan E325
-
Pajavlk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Minititan E325
jedna otázka, musel jsem vyměnit drát pádel a pádla, otázka jak je mám správně nastavit? podle oka jsem je dal s osou rámu pádel ale větší problém bylo jak to vystředit, odměřil jsem to posuvkou z obou stran aby to bylo cca ve středu. ale když najedu na otáčky bez listů cítím tam dost vibrace. Jak se pádla správně nastavují ? tohle jsem nikde po forech nenašel..
Na to srovnani existujou takovy nasouvaci merky, tu vzdalenost to chce ne cca. Ale presne
Vymena dratu bude asi po nejaky rane, neni treba trochu ohla i hlavni hridel? Jinak zkusmo zkusit otocit padlo o zavit, roztocit, lepsi, horsi a tak porad dokola.
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
-
Pajavlk
- Kontaktovat uživatele:
masa píše:Na to srovnani existujou takovy nasouvaci merky, tu vzdalenost to chce ne cca. Ale presneVymena dratu bude asi po nejaky rane, neni treba trochu ohla i hlavni hridel? Jinak zkusmo zkusit otocit padlo o zavit, roztocit, lepsi, horsi a tak porad dokola.
výměna drátu a pádel je protože mi titan spadnul ze skříně na zem
dobře najdu střed co nejpřesněji ale ještě otázka jak mám naklonit pádla ? teď je mám aerodynamicky rovně s rámem pádel, nemají být trochu natočená proti směru otáčení aby vytvářela vztlak ? nebo mají být rovně s rámem ?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Pajavlk píše:jedna otázka, musel jsem vyměnit drát pádel a pádla, otázka jak je mám správně nastavit? podle oka jsem je dal s osou rámu pádel ale větší problém bylo jak to vystředit, odměřil jsem to posuvkou z obou stran aby to bylo cca ve středu. ale když najedu na otáčky bez listů cítím tam dost vibrace. Jak se pádla správně nastavují ? tohle jsem nikde po forech nenašel..
Pokud máš padla stejně daleko od rámu padel (nebo od čeho to měříš) není ještě vyhráno. Může to taky být nevyvážené z důvodu, že drát padel, není na oběstrany stejně dlouhý a hapruje ti tam rozdíl hmotnosti toho drátu. Neříkám že to tím být musí, jen to občas povede namontovat bez toho aniž bys vystředil i ten drát. Pak když na to přidáš padlo může se něco projevit.
Sundej pádla a koukni jestli šuplééra ukazuje stejně na obě strany drátu padel. Pokud ne zjedenj náparvu
Naposledy upravil(a) OPR dne pon 03.12.2012 10:34, celkem upraveno 1 x.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
baui píše:Rovne s ramemPadla stabilizuji rotor, vztlak maji vytvaret pouze listy.
eee. I pádla vytvářejí vztlak ale za účelem stabilitzace. Jen musí být padla seřízená tak, aby jej v momentě bez požadavku korekce v řízení ho nevytvářela. A vytvářela ho jen tehdy pokud se chce heli zdravě bránit nové nepřikázané poloze.
A jak hledas ten "stred"? Vezmes supleru a jednu stranu opres o padlo, druhou o ten ramecke padel a zmeris ten drat mezi? To je neco, co jde namerit dost presne, pokud to delas takhle.
Jirka Masník
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Prvně změř na kterou stranu jak máš dlouhej drát padel ..... Až ho budeš mět stejně dlouhej na obě strany (bez pádel) tak pak se budeme bavit o pádlech 
OPR píše:eee. I pádla vytvářejí vztlak ale za účelem stabilitzace. Jen musí být padla seřízená tak, aby jej v momentě bez požadavku korekce v řízení ho nevytvářela. A vytvářela ho jen tehdy pokud se chce heli zdravě bránit nové nepřikázané poloze.
Jo, Ondro, mas samozrejme pravdu
Cela tahle diskuse je o jedinem - rotor musi byt cely vyvazeny. Takze doporucuju nasledujici checklist:
1. Zadna hridel neni ohnuta
2. Drat padel neni ohnuty
3. Drat padel oznacit presne ve stredu. Navic si zmerit tloustku houpacky, ve ktere je drat umisteny a podle ni od stredu naznacit body v dane vzdalenosti od stredu dratu. Tim drat umistis vzdy do stredu.
3. Namontovat klec, presne ji vystredit a zasroubovat cerviky
4. Zmerit vzdalenost okraj klece - konec padel. Pokud mas v teto chvili vse spravne smontovane, miry musi byt na obe strany stejne. Pokud se lisi - rozmontovat, vyplachnout, vykloktat a opakovat.
5. Zvazit padla - obe musi vazit stejne.
6. Namontovat padla do stejne vzdalenosti od klece - opet, pokud sedi body c.4 & 5, bude sedet vyvazeni.
7. Padla srovnat s kleci
8. Roztocit do pracovnich otacek a prekvapene zirat, jak to pekne hladce funguje
9. Pokracovat vyvazenim gripu, listu atd....
10. Rozmlatit to na cucky, nakoupit dily, pokracovat bodem 1.
Jakmile tyhle body sedi, tak mas vyvazenou helinu a nemusis nic resit
Tom
-
Pajavlk
- Kontaktovat uživatele:
tak nastaveno, díky za rady, pádla jsem našrouboval na drát na doraz, potom od oka navlíknul do klece a šuplerou hrubě nastavil stejné míry od kraje klece k pádlům, rozdíl tam byl milimetr, ten jsem dorovnal jedním otočením jednoho z pádel, nastavil pádla do roviny a roztočil. Vibrace neznatelné, pádla pádlují, nasezeno listí a provedeno zkušební zavisení. Drží pěkně nic se neklepe. Díky za rady.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Pajavlk píše:.....Vibrace neznatelné, pádla pádlují, nasezeno listí a provedeno zkušební zavisení. ......
Tak to znova rozeber ...... máš tam něco špatně. Pádla pádlovat nemají, ony mají stabilizovat .....
Je třeba jím domluvit.
-
Pajavlk
- Kontaktovat uživatele:
Pádlům bylo domluveno, už pouze stabilizují, plavání má teď na starosti pilot 
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Tak a lítat
( až bude tepleji )
Zdravím a prosím o radu.
Koupil jsem jetýho minititana první verzi v plastu,snad to byl dobrej kup.
A mám v úmyslu tam nasázet nějakou lepší elektroniku než tam je.
Pokud možno z HK.
Zatím mám vybráno:
Regl:Turnigy plush 40A,bohužel tam není origoš
Motor:Turnigy typhoon 3550KV
Gyro:nespíš podle ohlasu Assan GA-250, k tomu bych potřeboval poradit nejaký slušný servo
Serva cykliky: tady bych potřeboval taky radu co tam osadit
Jsem začátečník.
Díky
Koupil jsem jetýho minititana první verzi v plastu,snad to byl dobrej kup.
A mám v úmyslu tam nasázet nějakou lepší elektroniku než tam je.
Pokud možno z HK.
Zatím mám vybráno:
Regl:Turnigy plush 40A,bohužel tam není origoš
Motor:Turnigy typhoon 3550KV
Gyro:nespíš podle ohlasu Assan GA-250, k tomu bych potřeboval poradit nejaký slušný servo
Serva cykliky: tady bych potřeboval taky radu co tam osadit
Jsem začátečník.
Díky
T-Rex 450PRO + MB
DX6i
DX6i
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
A co tam máš teď za výbavu?
Abys to nenapěchoval elektrosvinstvem z HK a něco co tam bylo původního, možná i lepšího, nevyhodil?
Abys to nenapěchoval elektrosvinstvem z HK a něco co tam bylo původního, možná i lepšího, nevyhodil?