HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Chce to mít vše v absolutním technickém stavu !! Když ti nebude chodit perfektně vrtulka tak ti nikdy nebude chodit perfektně cyklika!!! Ty to věci se ovlivňují. Špatně fungující vrtulka negativně ovliňuje cykliku. Nebude tak dobře a pevně zasekávat, V tic toc se ti to bude vlnit přes cykliku atd.... Začni s vrtulkou a dotáhnito do konce. Nejprve mechanické věci a pak něco dělej s elektronikou. Věř mi, tím jsem si už taky prošel...
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Zatim jsem čenžoval věci co mám doma, chtěl je vyzkoušet a nemusel jsem do krámu. teď přijdou na řadu gripy .-)
Bych se klidně vsadil, že to budou ložiska.
Jen tak mimochodem. To video Jo Kaulbacha s TRex700 je s vrtulkovym servem Futaba BLS451! A jak to chodí?
takže HC se umí poprat opravdu s kde čím, ale holt když není mechanika OK, tak nic moc nepomůže
Jen tak mimochodem. To video Jo Kaulbacha s TRex700 je s vrtulkovym servem Futaba BLS451! A jak to chodí?
takže HC se umí poprat opravdu s kde čím, ale holt když není mechanika OK, tak nic moc nepomůže
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Jo, pak dám vědět. Ale nechce věřit tomu, že si koupim novu helinu a mám si na ní vyměnit ložiska v gripech.......
romik píše:Jo, pak dám vědět. Ale nechce věřit tomu, že si koupim novu helinu a mám si na ní vyměnit ložiska v gripech.......
Někdy udělám opravdu statistiku. Zabere se za kolektiv a helina se protočí jak to vrtulka nezvládne udržet.
Já řeknu nejřív vyměnit ložiska v gripech a zkontrolovat, jestli něco není evidentní a chodí hezky volně. Radím vyměnit ložiska ikdyž na stole vypadají naprosto v pořádku.
Lidi mi nevěří a začne koloběh. Nové servo...nové regulátor...jiné bezpádlo...nové tamto....nová ložiska....jéje a ono to funguje.
Možná, když se projdou nějaké stránky zpátky, tak se pár takových případů najde. Úplně nejhorší je na to TRex 450!
bavarianDemon 3X a 3SX
Zdravím, mám takový problém, přestal mi fungovat výstup pro vrtulkové servo. Včera jsem byl zalítat, nebyl žádný problém, dnes jsem heli na stole zapnul a vrtulkové servo se ani nehlo. Zkoušel jsem tam zapojit i jiné, ale stále žádná odezva. Podle Diagnózy příjem pro ocas z přijímače bezpádlo dostává, jen ten výstup nějak vázne... Změřil jsem napětí mezi + a - a je tam 5,95V, takže šťáva do serva teče.
Serva cykliky fungují jak mají.
Neví někdo proč se to stalo a co s tím?
Děkuji.
Děkuji.
Ahrimane píše:Zdravím, mám takový problém, přestal mi fungovat výstup pro vrtulkové servo. Včera jsem byl zalítat, nebyl žádný problém, dnes jsem heli na stole zapnul a vrtulkové servo se ani nehlo. Zkoušel jsem tam zapojit i jiné, ale stále žádná odezva. Podle Diagnózy příjem pro ocas z přijímače bezpádlo dostává, jen ten výstup nějak vázne... Změřil jsem napětí mezi + a - a je tam 5,95V, takže šťáva do serva teče.
Děkuji.
Co je nastaveno za typ serva v PC? Je tam Analog, Digital a 760us.
Jaké to je servo?
1) Nastavil bych servo Digitál na vrtulku.
2) Potom bych vzal servo cykliky (pokud je digitální) a zapojil jej do vstupu pro vrtulkové servo.
3) Nyní by to mělo fungovat, pokud servo funguje standardně v přijímači, nebo na cyklice v bezpádle.
Druhá varianta je jít do menu TRIM a zkusil pohybovat trimem na vrtulce. Pohybuje se servo? V takovém případě bude nějaký problém směrem od vysílačky k HC. V menu diagnóza vidíš jak se pohybuje teploměr vrtulky?
Nedošlo k nějakému zkratu? Nestrkal jsi tam něco jinak, nebo něco jiného? Nezmoklo to? Při měření jsi omylem nespojil + a -?
Jen hledám možné příčiny, neber to osobně....
bavarianDemon 3X a 3SX
Servo je 760us, prestavil jsem to na digital a zkoušel serva cykliky ale nehli se. Teploměry v menu diagnóza se pohybují normálně, všechno svítí zeleně jak má. Zkoušel jsem serva (cykliky) napojit i přímo na přijímač na 4. kanál pro ocas a pohybují se normálně. Nestrkal jsem tam nic, napětí měřím pomocí servo konektoru s kabelem abych to nezkratoval.
Když jsem byl včera lítat tak nepršelo, takže nic nezmoklo, ale napadlo mě jestli to nemůže být orosením, když jsem ho z venku donesl domů?
Nedá se nějak zjistit jestli vůbec teče signál do serva? Protože bezpádlo se tváří, že je vše v pořádku, takže ho tam asi posílá, ale nedostane se tam...
Když jsem byl včera lítat tak nepršelo, takže nic nezmoklo, ale napadlo mě jestli to nemůže být orosením, když jsem ho z venku donesl domů?
Nedá se nějak zjistit jestli vůbec teče signál do serva? Protože bezpádlo se tváří, že je vše v pořádku, takže ho tam asi posílá, ale nedostane se tam...
Já tam jen prohazoval komponenty co jsem měl doma
naštěstí...
boZZda píše:Bych se klidně vsadil, že to budou ložiska.
ja mel takovou prihodu s logem, uplne na zacatku pri ladeni se skrtl vrtulkou o zem, opravil sem heli a zkousel dal, v urcitych otackach zacala helina vydavat divnej zvuk a bezpadlo zacalo byt zmatene. Zkouseli sme motor (jeden sme pritom spalili), kolo, volnobezku a kdo vic co jeste. Nakonec sem si zpomel na skrtnuti o zem a vymenil sem komplet v vrtulku co sem mel na starem logu. A voala, zavada byla pryc. Vadnou vrtulku sem rozdelal, a zadnou zavadu sem nenasel, ale proste nefungovala
Logo 600 + spirit
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak je to s novým Firmware ? Jak pokračuje vývoj ? Něco nového v oblasti HC?
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Firmware je hotový a teď se jenom ladí dokumentace. To je na tom to nejhorší a nejvíc ubíjející 
Jsem hodně zvědav, co na to řeknete!
Lítá ho tady už například Ewrybady a podle toho co říkal, tak spokojenost
bavarianDemon 3X a 3SX
uvedeni bude 21. 
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
tak jsem si stáhl zisk hlavy o 4 bodíky a při tictocu se mi heli vlní přes křidélka, je to normální?
boZZda píše:Firmware je hotový a teď se jenom ladí dokumentace. To je na tom to nejhorší a nejvíc ubíjející
Nemas nejake informacie o tom, co tam vylepsili, pripadne nejake nove vlastnosti ?
Ja osobne by som celkom uvital, keby sa horizont mod dal ovladat jednym kanalom a zisk hlavy zase nejakym inym
Ale to by uz bol potrebny 9. kanal. Myslim, ze v pripade pripojenia cez SBUS by to nebol problem. Ale nato mozem asi zabudnut, ci ?
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz