Gyro do letadla

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
wolf
Kontaktovat uživatele:

Re: Gyro do letadla

#136 Příspěvek od wolf »

Asi dotaz mimo, ale zatím co jsem tady vypozoroval, tak všechny ty systémy jsou použity v elektroletech. Do éra se spalovákem by to asi kvůli vibracím použít nešlo, co :?:
pepin

#137 Příspěvek od pepin »

wolf píše:Asi dotaz mimo, ale zatím co jsem tady vypozoroval, tak všechny ty systémy jsou použity v elektroletech. Do éra se spalovákem by to asi kvůli vibracím použít nešlo, co :?:

určitě alespon ta FY 30 pomocí ledky signalizuje, zda jsou, či nejsou vibrace v toleranci, u spalováku by asi molitan nakonec zafungoval.
Lark

#138 Příspěvek od Lark »

U FY-30A jsou právě pro spalováky přidané dvě destičky které jsou v rozích zavěšené na "O-kroužcích" pro lepší odpružení vibrací, ale osobně jsem to zatím nezkoušel. Překročení maximální meze vibrací signalizuje LEDka a ještě je to posichrované tak, že když dojde k překročení vibrací za letu, automaticky se zapne Autostabililizační režim s plnou účinností. To ale taky ověřené nemám, jen jsem si to přečet :mrgreen:
FeriGGGG

#139 Příspěvek od FeriGGGG »

nerad sa opakujem ale vidim je zapotreby :arrow:
FeriGGGG píše::idea: kus som sa sklamal s 3osym gyrom i86AP z HK cakal som ze to bude gyro typu heading hold tak ako moje FY-30a, ale je to iba gyro typu rate mode v podstate to iste ako AS3X v UMX lietadlach :x ,
:idea: rate mode znamena ze koriguje narazy vetra ale nedrzi smer, cize v praxi je to takmer nanic, proste nerad lietam tak za mi lietatdlo uteka do stran :roll:
uz som proste zvyknuty ze nic netrimujen, pridam plyn, pustim a mozem si dat kafe :!: 8)
ako som na internete videl Orange 3RX je tiez iba gyro typu rate mode, cize cenovo najvyhodnejsie mi pride Guardian 2d/3d za 70$, resp EBAR FBL za 140$
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
FeriGGGG

#140 Příspěvek od FeriGGGG »

OMG ten guardian 2D/3D je BOMBA :!: :!: :!:
spociatku som si myslel ze vecsinu feature aj tak nevyuzijem, ALE
opak je pravdou, :arrow: takto si charakteristiku gyra viem naladit presne mojim potrebam,
velmi sa mi pozdava featureky Derivative Gain, Expanded / Custom Servo Ranges, Default Flight Mode a Enable 3D Heading Hold
+inteligentne obmedzovanie oscilacii
...proste BOMBA
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
FeriGGGG

#141 Příspěvek od FeriGGGG »

:idea: :wink: moje super cenné skusenosti ohladom ucinnosti 3D stabilizacie:
-oscilacie su casto sposobene rychlostou modelu
-vôle v tiahlach pák, v capoch, v kormidlach resp. vseobecne, maju zly vplyv na mieru moznej stabilizacie bez oscilacii
-rychle serva nie su potrebne, ale digitalne serva su lepsie kvôli presnemu drzaniu stredovej polohy a tympadom mensia sanca oscilacii
-cim je hmotnost sustredena viacej v strede modelu tym lepsie, pretoze to znizuje rotacny moment zotrvacnosti, a tympadom model ma mensie kmity, resp. stabilizacia funguje lepsie.
-vsetky tieto vlastnosti su uz urcitu dobu su hodne zohladnene v 3D vrtulnikoch
...
:idea: na to aby stabilizacia pracovala ucinne aj pri maly rychlostiach je potrebne aby ovladacie plochy maly velku mieru prudenia od vrtule nad ich plochou, resp. vektorovanie tahu
FeriGGGG

#142 Příspěvek od FeriGGGG »

teraz mi prislo toto:
http://www.rcvypredaj.eu/product.php?id_product=1082
som strasne zvedavy co povie testovanie :!:
FeriGGGG

#143 Příspěvek od FeriGGGG »

FeriGGGG píše:teraz mi prislo toto:

nema H1 cykliku iba ccpm H3 a HR3, takze toto konkretne sa neda pouzit v lietadle
pepin

#144 Příspěvek od pepin »

FeriGGGG píše:
FeriGGGG píše:teraz mi prislo toto:

nema H1 cykliku iba ccpm H3 a HR3, takze toto konkretne sa neda pouzit v lietadle

nemohl bys vysvětlit než ti dorazí další gyro co znamenají ty H-1_3_HR3 ?
FeriGGGG

#145 Příspěvek od FeriGGGG »

pepin píše:nemohl bys vysvětlit než ti dorazí další gyro co znamenají ty H-1_3_HR3 ?

OBRAZOK
http://rc.runryder.com/fastphoto/27926/FutSwash.jpg

H1 znamena serva cykliky bez mixu
pepin

#146 Příspěvek od pepin »

díky, uplně jasné mi to stejně není, ale nějaké rozdíly jsem tam na tom obrázku zaznamenal :D takto mi to už stačí.
FeriGGGG

#147 Příspěvek od FeriGGGG »

pepin píše:díky, uplně jasné mi to stejně není, ale nějaké rozdíly jsem tam na tom obrázku zaznamenal :D takto mi to už stačí.

JOJ,
H1 znamena serva cykliky bez mixu, to jest osobitne serva klopenia a klonenia 90 stupnov od seba a osobitme servo v strede na kolektiv=collective pitch

vid obrazok nizsie
http://www.rosaurophotography.com/html/ ... ne_11.html
BrAtKo

#148 Příspěvek od BrAtKo »

Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
JMalik

#150 Příspěvek od JMalik »

Ten článek jsem si přečetl a myslím si, že autorům není jasný režim gyra Head lock (Avcs) a jak vůbec stabilizace funguje. Zásadní chybou celého "testování na stolici" je opomenutí zpětné vazby aerodynamického účinku řídící plochy na celou stabilizaci.
V článku je dále uveden i názor autora, kde uvádí, že telemetrie zachrání model větroně včasným varováním před pádovou rychlostí, pokud hrozí nebezpečí, že model do tohoto režimu přejde. I toto bych s ním rád tady diskutoval.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“