Nový sklad v Holandsku
-
midolek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový sklad v Holandsku
Mě dopravce (GLS) volal ve všední den dopoledne, že stojí před barákem a nemůže se na nikoho dozvonit. Byl pěkně nepříjemnej a divil se že nikdo není doma. Řekl jsem mu, že jsme všichni v práci ,on hned že to dá sousedum a zavěsil. Za 2 min se ozval, že je balik u sousedů a zas hned zavěsil. Zpátky jsem se mu nedalo dovolat, tak jsem musel odpoledne zkoušet soudedy, u kterých vlastně zásilka skončila. Naštěstí to byly druzí ze čtyř. Asi si někteří dopravci myslí, že jsou všichni nezaměstnaní či na nemocenský a čekaj na něj u dvěří. Číslo zásilky pro tracking jsem z HK v té době neměl a vůbec jsem netušil že to tak brzo dovezou. Je to jen o lidech. Naprosto jinou zkušenost mám s PPL, kde mi dopravce volal půl dne předem, kam že to budu chtít dovést..
inu, právě to je možná to Baťovo: nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci... 
-jv- píše:inu, právě to je možná to Baťovo: nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci... :)
akorat ze to neni o tech vecech ale o jejich dorucovani ....
jyrry.webnode.cz
K čemu je mi skvělé čínské auto, když mi ho sem nikdo nedoveze; k čemu je mi obří čínský česnek, když ho ani celou palici v bramboráku nepostřehnu; nejsem žádnej fašoun, ale se vší pokorou: dobře vám tak.
-jv- píše:.... se vší pokorou: dobře vám tak.
mas snad nejaky problem? je ti tezko po ceskem cesneku?
:-)
jyrry.webnode.cz
Čínskej česnek vobcházím obloukem - byť je to v naší jihočeský sámošce vobčas těžký, ale s těma čínskejma shopama mám, přiznám se, problém...
-jv- píše:.... s těma čínskejma shopama mám, přiznám se, problém...
jakej? Treba se s tim da neco udelat, nejaka terapie a tak ....
... a psal jsem po ceskym, ne po cinskym ... :-)
jyrry.webnode.cz
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Stejně, jako teď já, jste dost OT.
no vsak ja cekam co se z toho vyklube a bud to odstrelim nebo vystavim pod prilehavym nazvem ...
jyrry.webnode.cz
Nezlobte se, nechtěl jsem vám to tady rozvrtat - jen si nemůžu pomoct: na jedné straně Kocourovo téma: staré fotky - 60. až 80. léta - tedy časy kdy stavělo jedno dvě éra za sezónu - a podívejte se na reakce: fňukání - na všechno bylo dost času - nic se nedalo koupit, na vše se čekalo, ale zlaté časy! - a na druhé straně: "obednávky z HK meškajú" - tejden se čeká na krámy z Holandska či odkud a už je problém, navíc jsou to často letadla na jednu ránu...
Odjinud: dnes jsem se hlásil k trvalému pobytu v malém městě nedaleko ČB: focení na občanku už obstarali přímo na úřadě - jen sto metrů od nich je fotografický ateliér založený nedlouho po pražském Langhansovi, zakrátko skončí. Samosebou, časy se mění a těžko s tím něco dělat - ale nerad bych se dočkal toho aby podobně zgrejznuli Turek či Mašková v Budějovicích či Novotný v Hradci Králové - jen kvůli té naší obsedantní potřebě mít vše pokud možno zadarmo - byť z druhého konce světa, za každou cenu.
Howgh: nechci rozpozpoutávat diskusi na tohle téma - je to každého věc - jen jsem si nemohl pomoct.
A k českému česneku: samosebou není nad český paličák; komu dělá těžko na žaludek, ať zkusí rozpůlit stroužek, vyloupnout & vyhodit klíček - toť rada R. Vaňka z Prakulu.
A já všem přeju pěkného Mikuláše o jdu chrnět.
Odjinud: dnes jsem se hlásil k trvalému pobytu v malém městě nedaleko ČB: focení na občanku už obstarali přímo na úřadě - jen sto metrů od nich je fotografický ateliér založený nedlouho po pražském Langhansovi, zakrátko skončí. Samosebou, časy se mění a těžko s tím něco dělat - ale nerad bych se dočkal toho aby podobně zgrejznuli Turek či Mašková v Budějovicích či Novotný v Hradci Králové - jen kvůli té naší obsedantní potřebě mít vše pokud možno zadarmo - byť z druhého konce světa, za každou cenu.
Howgh: nechci rozpozpoutávat diskusi na tohle téma - je to každého věc - jen jsem si nemohl pomoct.
A k českému česneku: samosebou není nad český paličák; komu dělá těžko na žaludek, ať zkusí rozpůlit stroužek, vyloupnout & vyhodit klíček - toť rada R. Vaňka z Prakulu.
A já všem přeju pěkného Mikuláše o jdu chrnět.
2 -jv-
Víš, čemu nerozumím? Že bych dle tebe měl kupovat jedno a totéž ne/kvalitní zboží za klidně dvojnásobnou cenu, jen aby tuzemský obchodník neskrachoval? A proč bych to dělal? Osobně nemám problém kupit stavebnici od českých výrobců/prodejců, klidně přiberu i nějaké další věci, ale je to o mém rozhodnutí, protože stejně tak nakupuji levně v zahraničí. Tomu se holt říká konkurenční boj a pokud to čeští prodejci nebudou akceptovat, tak ... se všeobecně bude dále nakupovat venku. CharlieCh
Víš, čemu nerozumím? Že bych dle tebe měl kupovat jedno a totéž ne/kvalitní zboží za klidně dvojnásobnou cenu, jen aby tuzemský obchodník neskrachoval? A proč bych to dělal? Osobně nemám problém kupit stavebnici od českých výrobců/prodejců, klidně přiberu i nějaké další věci, ale je to o mém rozhodnutí, protože stejně tak nakupuji levně v zahraničí. Tomu se holt říká konkurenční boj a pokud to čeští prodejci nebudou akceptovat, tak ... se všeobecně bude dále nakupovat venku. CharlieCh
...s větrem o závod.
midolek píše:Mě dopravce (GLS) volal ve všední den dopoledne, že stojí před barákem a nemůže se na nikoho dozvonit. Byl pěkně nepříjemnej a divil se že nikdo není doma........
Bohužel stejná zkušenost, volal že přijede za 10 min, no stihl jsem domu přijet a ptal jsem se co by dělal kdybych to nestihnul či nebyl doma - odpověď: On už by si to někdo ze sousedů za Vás převzal./ no potěš pánbůh, bydlím v paneláku kde je 80 bytů a né s každým jsem zrovna kamarád/ !!!!!
Takže na GLS pozor i když by mě celkem zajímalo jestli to je jejich oficiální politika firmy ???????????i když jejich obchodní podmínky jsou celkem síla:
§ 9 - Doručení
Při doručení předává řidič vozidla adresátovi pečlivě zabalený, přesně a čitelně adresovaný balík. Řidiče není možno nechat při doručování čekat; v případě, že bude zdržován, může být doručování přerušeno.
Balík bude vydán proti podpisu adresátovi nebo osobám, o nichž se dá podle okolností předpokládat, že jsou oprávněny balík převzít. Především jsou to osoby přítomné v místě adresáta a též osoby, které disponují plnou mocí.
Doručení zásilky adresát potvrzuje svým podpisem na formuláři, který vystavila GLS. Řidič vozidla při podpisu požaduje i jméno přejímajícího, které zanese k ostatním údajům pomocí ručního skeneru; následně je možno vyhledat jméno příjemce z elektronických nebo telefonických informací o balíku.
Až po vyplacení zásilky (jde-li o dobírku) a podepsání dokladu o doručení může adresát krabici otevřít, resp. zkontrolovat její obsah.
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Tak za sebe přidám druhou pozitivní zkušenost.
Balík šel opět dva dny z NL!
Opět i při poštovným 1.19 tracking přes GLS.
Při prvním balíku řidič nezastihl nikoho, ale maželka přišla cca 15min po tom, tak mu zavolala a za 20min znovu balík přivezl.
Druhý balík řidič volal, jestli někdo na adrese bude a když jsem řekl že ne, tak bez problémů odvezl balík do práce...
Jinak na to, že to byly čtyři serva a reg, tak krabice jak na boty
Balík šel opět dva dny z NL!
Opět i při poštovným 1.19 tracking přes GLS.
Při prvním balíku řidič nezastihl nikoho, ale maželka přišla cca 15min po tom, tak mu zavolala a za 20min znovu balík přivezl.
Druhý balík řidič volal, jestli někdo na adrese bude a když jsem řekl že ne, tak bez problémů odvezl balík do práce...
Jinak na to, že to byly čtyři serva a reg, tak krabice jak na boty
to je dobře ten co s gls jezdí u nás vypadá jako Zadar Volanič
a jelikož to jinde tedy jde, tak si ho přístě vychutnám popřípadě jeho vedoucího depa......dopisování s nadřízenými pracovníky mám jako druhé hobby 
corsair píše:to je dobře ten co s gls jezdí u nás vypadá jako Zadar Volaniča jelikož to jinde tedy jde, tak si ho přístě vychutnám popřípadě jeho vedoucího depa......dopisování s nadřízenými pracovníky mám jako druhé hobby
Je to uvedeno i v obchodních podmínkách GLS viz citace.
§ 12 - Služby
Rozsah služby, její charakteristika a podmínky:
...Druhý pokus o doručení po prvním neúspěšném pokusu je základní součástí služby...
Navíc bych doporučoval se odvolat i na nesprávný výklad ustanovení obchodních podmínek ohledně ponechání balíku třeba u sousedů bez předchozího souhlasu adresáta.
...Balík bude vydán proti podpisu adresátovi nebo osobám, o nichž se dá podle okolností předpokládat, že jsou oprávněny balík převzít. Především jsou to osoby přítomné v místě adresáta a též osoby, které disponují plnou mocí...
Toto z právního hlediska nelze vykládat tak, že to lze vydat automaticky bez předchozího souhlasu adresáta komukoli třeba v rámci mnoha bytového domu např. paneláku apod. Nelze totiž automaticky předpokládat to, že např. nějaká cizí osoba z jiného bytu je oprávněna převzít balík jehož adresátem je cizí člověk. Bez plné moci realizované ať už písemně nebo třeba prostřednictvím předchozího telefonického souhlasu adresáta takové oprávnění nelze předpokládat.