Nový sklad v Holandsku

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
midolek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový sklad v Holandsku

#61 Příspěvek od midolek »

Mě dopravce (GLS) volal ve všední den dopoledne, že stojí před barákem a nemůže se na nikoho dozvonit. Byl pěkně nepříjemnej a divil se že nikdo není doma. Řekl jsem mu, že jsme všichni v práci ,on hned že to dá sousedum a zavěsil. Za 2 min se ozval, že je balik u sousedů a zas hned zavěsil. Zpátky jsem se mu nedalo dovolat, tak jsem musel odpoledne zkoušet soudedy, u kterých vlastně zásilka skončila. Naštěstí to byly druzí ze čtyř. Asi si někteří dopravci myslí, že jsou všichni nezaměstnaní či na nemocenský a čekaj na něj u dvěří. Číslo zásilky pro tracking jsem z HK v té době neměl a vůbec jsem netušil že to tak brzo dovezou. Je to jen o lidech. Naprosto jinou zkušenost mám s PPL, kde mi dopravce volal půl dne předem, kam že to budu chtít dovést..
-jv-

#62 Příspěvek od -jv- »

inu, právě to je možná to Baťovo: nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci... :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od jyrry »

-jv- píše:inu, právě to je možná to Baťovo: nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci... :)

akorat ze to neni o tech vecech ale o jejich dorucovani ....
jyrry.webnode.cz
-jv-

#64 Příspěvek od -jv- »

K čemu je mi skvělé čínské auto, když mi ho sem nikdo nedoveze; k čemu je mi obří čínský česnek, když ho ani celou palici v bramboráku nepostřehnu; nejsem žádnej fašoun, ale se vší pokorou: dobře vám tak.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od jyrry »

-jv- píše:.... se vší pokorou: dobře vám tak.

mas snad nejaky problem? je ti tezko po ceskem cesneku?
:-)
jyrry.webnode.cz
-jv-

#66 Příspěvek od -jv- »

Čínskej česnek vobcházím obloukem - byť je to v naší jihočeský sámošce vobčas těžký, ale s těma čínskejma shopama mám, přiznám se, problém...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od jyrry »

-jv- píše:.... s těma čínskejma shopama mám, přiznám se, problém...

jakej? Treba se s tim da neco udelat, nejaka terapie a tak ....

... a psal jsem po ceskym, ne po cinskym ... :-)
jyrry.webnode.cz
danidani
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od danidani »

Stejně, jako teď já, jste dost OT.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od jyrry »

no vsak ja cekam co se z toho vyklube a bud to odstrelim nebo vystavim pod prilehavym nazvem ...
jyrry.webnode.cz
-jv-

#70 Příspěvek od -jv- »

Nezlobte se, nechtěl jsem vám to tady rozvrtat - jen si nemůžu pomoct: na jedné straně Kocourovo téma: staré fotky - 60. až 80. léta - tedy časy kdy stavělo jedno dvě éra za sezónu - a podívejte se na reakce: fňukání - na všechno bylo dost času - nic se nedalo koupit, na vše se čekalo, ale zlaté časy! - a na druhé straně: "obednávky z HK meškajú" - tejden se čeká na krámy z Holandska či odkud a už je problém, navíc jsou to často letadla na jednu ránu...
Odjinud: dnes jsem se hlásil k trvalému pobytu v malém městě nedaleko ČB: focení na občanku už obstarali přímo na úřadě - jen sto metrů od nich je fotografický ateliér založený nedlouho po pražském Langhansovi, zakrátko skončí. Samosebou, časy se mění a těžko s tím něco dělat - ale nerad bych se dočkal toho aby podobně zgrejznuli Turek či Mašková v Budějovicích či Novotný v Hradci Králové - jen kvůli té naší obsedantní potřebě mít vše pokud možno zadarmo - byť z druhého konce světa, za každou cenu.
Howgh: nechci rozpozpoutávat diskusi na tohle téma - je to každého věc - jen jsem si nemohl pomoct.
A k českému česneku: samosebou není nad český paličák; komu dělá těžko na žaludek, ať zkusí rozpůlit stroužek, vyloupnout & vyhodit klíček - toť rada R. Vaňka z Prakulu.

A já všem přeju pěkného Mikuláše o jdu chrnět.
CharlieCh

#71 Příspěvek od CharlieCh »

2 -jv-
Víš, čemu nerozumím? Že bych dle tebe měl kupovat jedno a totéž ne/kvalitní zboží za klidně dvojnásobnou cenu, jen aby tuzemský obchodník neskrachoval? A proč bych to dělal? Osobně nemám problém kupit stavebnici od českých výrobců/prodejců, klidně přiberu i nějaké další věci, ale je to o mém rozhodnutí, protože stejně tak nakupuji levně v zahraničí. Tomu se holt říká konkurenční boj a pokud to čeští prodejci nebudou akceptovat, tak ... se všeobecně bude dále nakupovat venku. CharlieCh
...s větrem o závod.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od corsair »

midolek píše:Mě dopravce (GLS) volal ve všední den dopoledne, že stojí před barákem a nemůže se na nikoho dozvonit. Byl pěkně nepříjemnej a divil se že nikdo není doma........

Bohužel stejná zkušenost, volal že přijede za 10 min, no stihl jsem domu přijet a ptal jsem se co by dělal kdybych to nestihnul či nebyl doma - odpověď: On už by si to někdo ze sousedů za Vás převzal./ no potěš pánbůh, bydlím v paneláku kde je 80 bytů a né s každým jsem zrovna kamarád/ !!!!!

Takže na GLS pozor i když by mě celkem zajímalo jestli to je jejich oficiální politika firmy ???????????i když jejich obchodní podmínky jsou celkem síla:
§ 9 - Doručení

Při doručení předává řidič vozidla adresátovi pečlivě zabalený, přesně a čitelně adresovaný balík. Řidiče není možno nechat při doručování čekat; v případě, že bude zdržován, může být doručování přerušeno.

Balík bude vydán proti podpisu adresátovi nebo osobám, o nichž se dá podle okolností předpokládat, že jsou oprávněny balík převzít. Především jsou to osoby přítomné v místě adresáta a též osoby, které disponují plnou mocí.

Doručení zásilky adresát potvrzuje svým podpisem na formuláři, který vystavila GLS. Řidič vozidla při podpisu požaduje i jméno přejímajícího, které zanese k ostatním údajům pomocí ručního skeneru; následně je možno vyhledat jméno příjemce z elektronických nebo telefonických informací o balíku.

Až po vyplacení zásilky (jde-li o dobírku) a podepsání dokladu o doručení může adresát krabici otevřít, resp. zkontrolovat její obsah.
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Andrews »

Tak za sebe přidám druhou pozitivní zkušenost.
Balík šel opět dva dny z NL!
Opět i při poštovným 1.19 tracking přes GLS.
Při prvním balíku řidič nezastihl nikoho, ale maželka přišla cca 15min po tom, tak mu zavolala a za 20min znovu balík přivezl.
Druhý balík řidič volal, jestli někdo na adrese bude a když jsem řekl že ne, tak bez problémů odvezl balík do práce...

Jinak na to, že to byly čtyři serva a reg, tak krabice jak na boty :)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od corsair »

to je dobře ten co s gls jezdí u nás vypadá jako Zadar Volanič :lol: a jelikož to jinde tedy jde, tak si ho přístě vychutnám popřípadě jeho vedoucího depa......dopisování s nadřízenými pracovníky mám jako druhé hobby :mrgreen:
Drondys

#75 Příspěvek od Drondys »

corsair píše:to je dobře ten co s gls jezdí u nás vypadá jako Zadar Volanič :lol: a jelikož to jinde tedy jde, tak si ho přístě vychutnám popřípadě jeho vedoucího depa......dopisování s nadřízenými pracovníky mám jako druhé hobby :mrgreen:

Je to uvedeno i v obchodních podmínkách GLS viz citace.

§ 12 - Služby

Rozsah služby, její charakteristika a podmínky:

...Druhý pokus o doručení po prvním neúspěšném pokusu je základní součástí služby...

Navíc bych doporučoval se odvolat i na nesprávný výklad ustanovení obchodních podmínek ohledně ponechání balíku třeba u sousedů bez předchozího souhlasu adresáta.

...Balík bude vydán proti podpisu adresátovi nebo osobám, o nichž se dá podle okolností předpokládat, že jsou oprávněny balík převzít. Především jsou to osoby přítomné v místě adresáta a též osoby, které disponují plnou mocí...

Toto z právního hlediska nelze vykládat tak, že to lze vydat automaticky bez předchozího souhlasu adresáta komukoli třeba v rámci mnoha bytového domu např. paneláku apod. Nelze totiž automaticky předpokládat to, že např. nějaká cizí osoba z jiného bytu je oprávněna převzít balík jehož adresátem je cizí člověk. Bez plné moci realizované ať už písemně nebo třeba prostřednictvím předchozího telefonického souhlasu adresáta takové oprávnění nelze předpokládat.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“