ASW 24,27,28 S2G
Re: ASW 24,27,28 S2G
Decca: Děkuji
Kocour: Zdravím a děkuji moc za ty naměřené hodnoty. Jen bych ještě kvůli šípovitosti chtěl poprosit o jednu míru ( uhlopříčku ) - od předku kořenového žebra k zadku koncového žebra té poloviny křídla. Stačí napsat hodnotu. Děkuji a přeji hezké svátky.
Kocour: Zdravím a děkuji moc za ty naměřené hodnoty. Jen bych ještě kvůli šípovitosti chtěl poprosit o jednu míru ( uhlopříčku ) - od předku kořenového žebra k zadku koncového žebra té poloviny křídla. Stačí napsat hodnotu. Děkuji a přeji hezké svátky.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Danpar píše:Decca: Děkuji
Přiznávám, že tomuhle nerozumím. Křídlo nemá šíp. A kořenové žebro není rovné (je do oblouku). Hloubka u kořene je 200 mm. Spojka křídla je rovná kulatina 10 mm.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
...ten výkres v pdf formátu je v měřítku, mužeš si to vytisknout a odměřit co potřebuješ, dokreslit co potřebuješ. Nebo ti to pošlu ve formátu dxf a mužeš si s tim pohrát v počítači. Dáš si k tomu profily, zvolíš si řezy, nařežeš sám, nebo necháš nařezat a stavíš jako ze stavebnice:-)
Kocour: Aha, možná jsem to špatně formuloval. Šípovitost je úhel náběžné hrany k podélné ose trupu. Zkusím to, co potřebuji, nastínit na okótovaném obrázku VOP. Tam zhruba vím, že šípovitost náběžné hrany je 30mm a odtokové hrany 10mm. Vypočítal jsem to tak, díky ose otáčení klapky VOP, která je kolmá k podélné ose trupu ( míra 40mm u kořene a 30 mm téměř na konci ). U křídla se musím odrazit od odtokové hrany, která je rovně po celé délce poloviny křídla, ale asi nebude kolmá k té podélné ose. Proto ta úhlopříčka. Šlo by to změřit i jinak, ale takto se mi to zdálo být nejjednoduchší.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Tak snad naposledy: Co je šíp chápu. Přesná definice by byla, že je to úhel mezi kolmicí k podélné ose trupu a spojnicí spojující body největší tlouštky jednotlivých profilů. Snad by stačilo - body v 1/3 hloubky jednotlivých profilů. Jak jsem už psal, přibližně v těchto místech je osazena spojka křídla, což je kulatina 10 mm, zcela přímá. Tak jsem křídla nasunul na spojku, přiložil přímku z několika balzových prkýnek a změřil.
Z toho vyplývá, že náběžná hrana v místě připojení wingletů je asi 75 - 80 mm od přímky, která se dotýká náběžné hrany v místě připojení k trupu. Přesněji to změřit nedokážu, taky je otázka, jak přesně je to křídlo vyrobené - je to nekompletní stavebnice, která asi neprošla výstupní kontrolou u původního výrobce.
Z toho vyplývá, že náběžná hrana v místě připojení wingletů je asi 75 - 80 mm od přímky, která se dotýká náběžné hrany v místě připojení k trupu. Přesněji to změřit nedokážu, taky je otázka, jak přesně je to křídlo vyrobené - je to nekompletní stavebnice, která asi neprošla výstupní kontrolou u původního výrobce.
OK, takto to taky bude stačit. Díky moc.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Ještě musím upřesnit, že křídlo leží na podlaze, tedy úhel nastavení je tak 2 - 3 stupně (spojnice náběžného a odtokového bodu). Kdyby to bylo 0 stupňů, tak je ten šíp menší.