Hale tak si to dáme ještě jednou.
Rozpětí 2m už neni málo. Takhle velký éro aby lítalo trochu obstojně už vyžaduje jistej výkon.
Rozdíl mezi aku 3S 2,2Ah a 4S 2,2Ah je asi 60g. Tedy i pro 2m éro rozdíl zcela zanedbatelnej. Co už ale není vůbec zanedbatelné je to, že těmi 60g navíc získáš o 1/3 vyšší výkon!!!
Já Ti nechci vnucovat nějaký moje řešení, ale pokud chceš fakt koupit megu motor a převodovku, tak bych se být tebou neohlížel moc na hmotnost, neb 60g navíc Ti plošné zatížení zvýší zcela nepatrně. Zjisti si jak maximálně velká a těžká aku se do trupu vejde! Až na základě toho se rozhodni zda 3S nebo 4S. Na motor s převodem počítej nějakejch 165g. Pohon 4S bude stát stejně co 3S. Aku 4S bude o pár dolarů dražší jak 3S. Jinými slovy pohonem 3S kromě výkonu neušetříš asi vůbec nic. Vlastně možná ano. Na pohon 4S by byla asi už vhodná CFK vrtule.
honza r píše:Nabídka Megy se mi líbí: 16/25/1,5S PG 3,8:1 (1kW) co ty na to ? vrtule 16*8
Pokud bys chtěl fakt pohon na 3S, tak nemá cenu jít do motoru s KV 3000 když je v nabídce motor s KV 4900 s 2,3x nižším odporem vinutí!
Převodovku PG Ti tu se obávám nedoporučí asi nikdo! To nejlevnější a funkční je dnes asi kontronik gear.
Vrtule 16/8 - na quadrocoptera asi dobrý, na kompozitovou leštěnku fakt né!
Zkus fakt zapřemejšlet ještě nad tou aku 3S nebo 4S! Pokud by se do trupu vešel nějakej hranol 4S 2,2Ah, tak toho vůbec neváhej využít! Kdyby se tam taková aku nevešla, tak se určitě nechá vymyslet lepší pohon na 3S než ta 16/25/1,5S.