Velke open kombatove klani - prvotni napady

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od Abu »

Vzduchoplavec píše: Letovy cas 7 - 8 minut zadny problem. Trup je jiz opraven, takze se tesim na opravdovy souboj!
Jedine co neni nic moc je, ze vykruty jsou trochu pomale a pri pretazeni premetu to obcas padne po kridle.

Letovy cas ani padani te nemusi trapit, ti tri metrovi kilovi spalovaci te rozsekaj na hadry behem privnich nekolika pruletu, takze tak do 30s od startu :cry:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Abu: Nesmyls. Kilovy stroj pohaneny 2.5 ccm bude jak letici sutr. Bude rad, kdyz poleti rovne. Tomu uniknu jako nic!

Navic ja muzu litat 20 cm nad zemi a uz vidim, jak me tam bude nekdo sledovat s balzoletem! Kdepak, ja strach nemam!

Hoki: Ja s prepadavanim pocitam a pouzivam to jako unikovy manevr. Navic s tim 3 clankem uz to utahnu motorem. Se 2 clankem to prepadlo prakticky pokazde. Pomale vykruty me trapi vic, ale ono to pujde...
MC-22

#213 Příspěvek od MC-22 »

Souhlasím s Kabriolinem že to nemá smysl řešit. Nechal bych rozměry, motor, ale váhu bych neřešil. Spalovák který bude mít 600g podle mne taky nemá šanci na bezpečný provoz. Když bude spalovák těžší, tak zase nebude tak obratný (v porovnání s lehkou elektrou), takže větší váha i s výkonnějším motorem bude spíš nevýhoda. Jerdiné čeho se bojím je kill od smraďocha. To by asi z EPP letadla moc nezbylo. :D
Kamarádi mi říkají Skippy. Už asi 15 let, tak se přidejte.
Stejně jako ten klokan mám prý prázdnou kapsu, ale pořád si vyskakuju. :)
Graupner MC-22, 35 MHz, kanály 68 a 66
Tomahawk S a pár dalších létajících nesmyslů
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od Vzduchoplavec »

MC-22: Nenech se myslit! Na vlastni oci jsem videl stret combata na 4 ccm od Steina s polystyrenovou(!) Bellancou. Kombatovi se utrhlo kridelko a nerizene se ve vykrutech zapichl v poli (znacne zdevastovan), ale Bellanca si bez ztraty kyticky prdlala dal a dosedla prakticky neposkozena.

Jinak ja se pripojuji a hlasuju pro zruseni vahoveho limitu. Limitem necht je pouze maximalni rozpeti 1 metr a u spalovaku omezenei vykonu motoru na 2.5 ccm.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Abu »

Stejne se jich bojim :cry:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
wroum

#216 Příspěvek od wroum »

MC-22 píše:Souhlasím s Kabriolinem že to nemá smysl řešit. Nechal bych rozměry, motor, ale váhu bych neřešil. Spalovák který bude mít 600g podle mne taky nemá šanci na bezpečný provoz. Když bude spalovák těžší, tak zase nebude tak obratný (v porovnání s lehkou elektrou), takže větší váha i s výkonnějším motorem bude spíš nevýhoda. Jerdiné čeho se bojím je kill od smraďocha. To by asi z EPP letadla moc nezbylo. :D

vcera sem se snazil asi 2 hod natocit tu 2,5 a bezelo to vsehovsudy 3 vteriny. motor sem pred tim rozebral, vycistil a slozil - sel krasne zlehka, komprese dobra. i nadrz sem vyplach a dal novy hadice. moril sem se s tim docela dlouho a zdalo se mi, ze tam nejde nebo jde malo paliva. jako pravdepodobnou pricinu bych urcil to, ze nadrz (jeji osa) je nekolik - cca 4 cm pod urovni hlavni jehly. fakt ti to takhle behalo? kdyz sem hodil trup na bok a ten rozdil se tim zmensil, tak to zacalo povrkavat. pak doslo zhavitko :D Takze asi dneska nanovo. nadrz koupim novou a mozna i o neco mensi, tankovaci ventil vyhodim uplne a novou nadrz dam misto baterek, budu muset dodatecne vyztuzit tu prepazku, protoze do ni budu dost rezat. baterky pujdou lehci a mozna je zkusim narvat pred prepazku kuli tezisti a v neposledni rade narvu kus asi polystyrenu do trupu za kridlo aby se to pri hazeni tak nepromackavalo.

finalni vahu odhaduju tak na 700-750g bez paliva, pro zmenu sem si zapomel vahu... :lol:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Vzduchoplavec »

wroum: Tankovaci ventil vyhodit! Mas starter? Startovat tyhle maly blechy rukou je dost horor.

Mas foto sveho stroje?
wroum

#218 Příspěvek od wroum »

Vzduchoplavec píše:wroum: Tankovaci ventil vyhodit! Mas starter? Startovat tyhle maly blechy rukou je dost horor.

Mas foto sveho stroje?

tankovaci ventil tam je ale ja dal hadici rovnou. starter mam (pouzivam akuvrtacku 14,4V BOSCH s tou koncovkou ze starteru ale starter mam taky), ale stejne to vrklo vzdycky jen pri protoceni rukou.

foto mam.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od Kabriolin »

Jak tak čtu a zatím souhlasím navrhuji pravidela pozměnit: Rozpetí letounu do 1000mm.Váha je neomezená, ale jen blázen by ji nepřispůsobil motoru, který je obecně omezen u spalováků na 2,5ccm(do 500w) a u elekter do 500w.Myslím, že tímto je to jasně dané a dalších spekulací již netřeba. :twisted:
Naposledy upravil(a) Kabriolin dne pon 22.10.2007 10:56, celkem upraveno 1 x.
MC-22

#220 Příspěvek od MC-22 »

To Wroum:
Nádrž je tam kde má být. Neviděl jsem důvod proč dělat novou přepážku s dírou pro nádrž jinde. Jak to bylo ve stavebnici tak jsem to složil a lítalo to normálně. Až probudíš motor tak se uvidí, ale nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. I ta nádrž je originál ze stavebnice.
diablotin

#221 Příspěvek od diablotin »

tak zkes vymenit svicku to dost casto pomuze doporucuju OS max
Naděje umírá až po nás.
wroum

#222 Příspěvek od wroum »

MC-22 píše:To Wroum:
Nádrž je tam kde má být. Neviděl jsem důvod proč dělat novou přepážku s dírou pro nádrž jinde. Jak to bylo ve stavebnici tak jsem to složil a lítalo to normálně. Až probudíš motor tak se uvidí, ale nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. I ta nádrž je originál ze stavebnice.

dik za info, tkze se s tim budu potykat v tyhle konfiguraci a uvidime.
wroum

#223 Příspěvek od wroum »

diablotin píše:tak zkes vymenit svicku to dost casto pomuze doporucuju OS max

svicky jsem zkousel ruzny a se vsema stejnej vysledek - obcas to melo tendenci zavrcet.
MC-22

#224 Příspěvek od MC-22 »

wroum píše:svicky jsem zkousel ruzny a se vsema stejnej vysledek - obcas to melo tendenci zavrcet.

Zkoušel jsi i tento typ?:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ePenis.jpg

Promiň, ale to se prostě nedalo vydržet. :D :D :D
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jen pro ilustraci, zde 10 m stuhy v praxi:

http://www.letecka.cz/fota/akce/tu_2007_10_21/01.jpg
Odpovědět

Zpět na „Kombat“