Crack YAK EPP kit

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrhu

Re: Crack YAK EPP kit

#361 Příspěvek od petrhu »

Honza.V píše:Klasická stará verze mi s 2s 450mAh vážila 172g bez podvozku. Ta verze lite mi váží s 2s 325mAh váží 150g, u obou modelů mam použita lehká serva na ocas a na křidélka Gening D90, které mám trošku obroušené. Mini verzi mám na váze 80g.

A jaké jsou rozdíly na letových vlastnostech? Létám rekreačně, ale abych se vešel na těch max 10x20m a nebylo to moc na hraně.
Honza.V

#362 Příspěvek od Honza.V »

Klasický Crack Yak je především určen na ven, takže v malé hale se moc nevyužije. Lite je skvělý do haly, ale protože říkáš prostor 10x20m tak to mi přijde ideální ten Crack MINI :)
semi
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od semi »

Máte někdo Crack Yak Full kit ? Je v krabici vše jak píšou na jejich stránkách (hlavně ten T-Motor)?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
jano101

#364 Příspěvek od jano101 »

Vlado C sa niekedy pýtal že či už niekto menil servá :D
tak áno ja :D na výškovke

vdaka nepozornosti a nedočkavosti ak napadol sneh som vybehol pred vianocami že na rýchlo zalietam bolo už šero a tma rýchlo padala na vysielači som si zle nastavil reverzy tak som kmasol že som očesal zuby na serve od výškovky bolo to presne ako keby ti chýbal jeden zub:)

Tak som pekne zobral skalpel a dané servo som musel opatrne vydolovať - podarilo sa
servo som opravil otočil som koliesko o 90°zložil otestoval a jedeme dál.:D
začiatočník
mac

#365 Příspěvek od mac »

Serva. Zacal som na 9g na kridelkach a po 5g chvost, na 2S.
Teraz 3S, 13g kov kridelka a po 9g chvost.
Honza.V

#366 Příspěvek od Honza.V »

mac: Podle mě toto už je trochu zbytečné, jen je to letadlo těžké a už to nelétá tak dobře :wink:
mac

#367 Příspěvek od mac »

Ano mozno, upresnim, ja som to planoval aj do telocvicne, preto najskor 2S a doporucene serva. Ale ked som dlhsie lietal nejake tvary vo vykrutoch, 2S rychlo kapalo, na ne uz bol crack s podvozkom tazky. Na tento ucel asi fakt light /vtedy nebol/ a bez podvozku. Tak som presiel na 3S. Ked sa vonku ochladilo a citil/videl som, kedy 9g cajna servo kridelok pride do krajnej polohy, uz to nebolo ono. Ideal by bol drahsie kvalitne serva v povodnej velkosti. Ja to neradim ako best riesenie, dal som lowcost cajna serva, u nas na severe aj tak furt duje, tak mi ta hmotnost neprekaza, naopak, a robi to co ja chcem :)
Vlado C

#368 Příspěvek od Vlado C »

Ja tam mam tiez po vymene 3x 9g serva, baterky 2s 450 mAh a vykon som nameral 49,9 W. (Este nebol zalietnuty cakam na pocasie.) Vaha mi vysla 230 g bez podvozku. Tusi niekdo kde som mohol tu vahu nabrat?
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
vlaaado

#369 Příspěvek od vlaaado »

Vlado C píše:Ja tam mam tiez po vymene 3x 9g serva, baterky 2s 450 mAh a vykon som nameral 49,9 W. (Este nebol zalietnuty cakam na pocasie.) Vaha mi vysla 230 g bez podvozku. Tusi niekdo kde som mohol tu vahu nabrat?

Tak tazke serva +10g, baterka+10g, motor neviem ale do 20 g musi mat, regl do 8g, a lepidlo tak cca 10g max.takze min o 20g si to prepalil na servach a baterke.
Crack yak, SU 1,2m RCF, SU 29 30E +Katana 120 Sebart, yak1,4m GB, Addiction X PA, edge EF 1,5m
Honza.V

#370 Příspěvek od Honza.V »

Do normálního Crack Yaka stačí 8g servo na křidélko a 4g serva na ocas - Hitec 5035HD, nebo Dymondy 47S napojená na 7.4V
Vlado C

#371 Příspěvek od Vlado C »

vlaaado píše:
Vlado C píše:Ja tam mam tiez po vymene 3x 9g serva, baterky 2s 450 mAh a vykon som nameral 49,9 W. (Este nebol zalietnuty cakam na pocasie.) Vaha mi vysla 230 g bez podvozku. Tusi niekdo kde som mohol tu vahu nabrat?

Tak tazke serva +10g, baterka+10g, motor neviem ale do 20 g musi mat, regl do 8g, a lepidlo tak cca 10g max.takze min o 20g si to prepalil na servach a baterke.

Mal som tam 2 x 4 g tusim KD 1800 ale mali znacne vole tak som ich vymenil. Okrem pozeral som Robbe ale tiez mali volu. Pelikanove nemali ale ja som zase nemal doveru k Pelikanovym servam a tak jedine co bolo bez vole boli HS55. Motor ma tusim 22g. Regler Arrowind 7g, Ale stale tam je navyse este 40g ktore netusim kde som zobral. Snad to bude unosne lietat. Kedze budem lietat s tym vonku v najhorsom prejdem na 3 cl. Lipolky.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
vlaaado

#372 Příspěvek od vlaaado »

Kolko si minul lepidla? Ja cca do 10g.
Crack yak, SU 1,2m RCF, SU 29 30E +Katana 120 Sebart, yak1,4m GB, Addiction X PA, edge EF 1,5m
LittleFalco

#373 Příspěvek od LittleFalco »

Tak jsem prozajimavost prevazil sveho rok letaneho milacka - ma ted (s triclankem) bez podvozku 204g a to jsem do nej behem provozu nalil tak pet lahvicek lepidla a kormidla mam zavesena na pasce - pri ruznych ranach behem kraveni nizko nad zemi odpadlo uz asi vsechno, co mohlo :D. Tenhle prirustek vahy byl uz na podzim dost znat. Tak jsem si ho nechal na poletani venku prez zimu a na jaro bude novy kus.
Nicmene si nedokazu predstavit, jak se tohle ero chova pri dalsim vyraznem narustu hmotnosti. Ale rozhodne to nebude nic prijemneho. Na litani rovne a nacvik klasicke akro nekde na louce to stacit bude. Todle ero je ale designovane pro neco jineho.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Vlado C

#374 Příspěvek od Vlado C »

vlaaado píše:Kolko si minul lepidla? Ja cca do 10g.

Ja jednu flasticku - cca 25 g? (riedkeho prstolepu)
Vlado C

#375 Příspěvek od Vlado C »

LittleFalco píše:Tak jsem prozajimavost prevazil sveho rok letaneho milacka - ma ted (s triclankem) bez podvozku 204g a to jsem do nej behem provozu nalil tak pet lahvicek lepidla a kormidla mam zavesena na pasce - pri ruznych ranach behem kraveni nizko nad zemi odpadlo uz asi vsechno, co mohlo :D. Tenhle prirustek vahy byl uz na podzim dost znat. Tak jsem si ho nechal na poletani venku prez zimu a na jaro bude novy kus.
Nicmene si nedokazu predstavit, jak se tohle ero chova pri dalsim vyraznem narustu hmotnosti. Ale rozhodne to nebude nic prijemneho. Na litani rovne a nacvik klasicke akro nekde na louce to stacit bude. Todle ero je ale designovane pro neco jineho.

"Rovne a klasiku" uz velmi cvicit nemusim snad len v mensej vyske.( Zatial lietam chrbat najnizsie v 3m a zaciatok premetov (normalnych) a pod tiez.
Ja to chcem na " kraveni nizko nad zemi". Zaujimava je aj vrtula. "Obyvackove" skusky (s dvojclankom) som robil najprv s GWS 8x4 (oranzova s rovnymi listami) a nebolo to nic moc, ale visel a ako tak sa tahal aj hore. Po vymene za GWS 9x4,7 (oranzova so sirsimi zakrivenymi listam) sa tah podstatne zvysil. Nuz uvidime po zalete. Zatial budem mat nervy.... :) Ale 3 flasticky prrstoleu som do neho urcite nenalial.

Mala nadej je v pouzitej vahe. Vazil som to na mechanickej 40 rocnej listovje vahe ktoru svojho casu dodali "soudruzy z NDR" :) Je mozne ze uz nie je dostatocne presna. :? To by bolo najlepsie riesenie (ak ukazuje viac ako je realita :D )

S akou vrtulou si lietal ty?
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“