Jak poskladat sve prvni letadlo ARF/KIT
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak poskladat sve prvni letadlo ARF/KIT
cilek
Těžko může opravovat chyby, když vůbec netuší, že to chyby jsou:-((((((((((((((((
Ta stať o bateriích a nabíjení je fakt výživná:-((
Těžko může opravovat chyby, když vůbec netuší, že to chyby jsou:-((((((((((((((((
Ta stať o bateriích a nabíjení je fakt výživná:-((
Nejspíš by se tohle vlákno mělo zamknout. Hodnotu pro začátečníky nemá stejně žádnou a ty ostatní zbytečně rozohňuje.
-
oplu
- Kontaktovat uživatele:
Snaha se cenni, bylo by to pro nováčka fajn, otevřít příspěvek, nalít si ho do hlavy a pak hurá do vzduchu.
Jenze takovéto rady by měli psát zkušení matadoři, kteří naučili už X lidí létat. Jenže to by nebyl popsaná celá první stránka.
Já každému začátečníkovi jako radu, jak dostat letadlo dokupy, nahoru a dolu v kupe, dám:
ZAJDI NA NEJBLIŽŠÍ LETIŠTĚ, TAM SE O TEBE POSTARAJÍ.
Já jsem začal tak, že doma jsem měl HK 6T vysílačku (tu jsem měl k lodi), nacpal do naprosto nevhodně osazené bety (nebo co to bylo) speed400 motor zřejmně s nevhodnou vrtulí napřímo, přijímač, nějaké (nicd) baterky a sel jsem na to, letadlo nakonec skoncilo v bez vybavy v kotli, nemel jsem sajnu o nějakém těžišti a dalších věcí.
Hodně mě to naštvalo a mrzelo, že to skončilo takto.
Zašel jsem tedy na modelářské letiště, a tam se mě ujali, vyfasoval jsem vysílačku, baterky, letadlo typu flop a už jsem se učil, letat kolečka, osmičky, létat rovn k sobě, od sebe, šikmo, základní návyky, no a pak už to šlo samo, pořídil jsem si omláceného Zooma, lepší vysílačku a už jsem se učil vzlet a přistání.
proto opakuji, nejlepší rada co můžeš jako nováček dát nováčkovi je:
Jenze takovéto rady by měli psát zkušení matadoři, kteří naučili už X lidí létat. Jenže to by nebyl popsaná celá první stránka.
Já každému začátečníkovi jako radu, jak dostat letadlo dokupy, nahoru a dolu v kupe, dám:
Já jsem začal tak, že doma jsem měl HK 6T vysílačku (tu jsem měl k lodi), nacpal do naprosto nevhodně osazené bety (nebo co to bylo) speed400 motor zřejmně s nevhodnou vrtulí napřímo, přijímač, nějaké (nicd) baterky a sel jsem na to, letadlo nakonec skoncilo v bez vybavy v kotli, nemel jsem sajnu o nějakém těžišti a dalších věcí.
Hodně mě to naštvalo a mrzelo, že to skončilo takto.
Zašel jsem tedy na modelářské letiště, a tam se mě ujali, vyfasoval jsem vysílačku, baterky, letadlo typu flop a už jsem se učil, letat kolečka, osmičky, létat rovn k sobě, od sebe, šikmo, základní návyky, no a pak už to šlo samo, pořídil jsem si omláceného Zooma, lepší vysílačku a už jsem se učil vzlet a přistání.
proto opakuji, nejlepší rada co můžeš jako nováček dát nováčkovi je:
oplu píše:1) Snaha se cenni, bylo by to pro nováčka fajn, otevřít příspěvek, nalít si ho do hlavy a pak hurá do vzduchu.
2) Já každému začátečníkovi jako radu, jak dostat letadlo dokupy, nahoru a dolu v kupe, dám:
1) NAPROSTO SOUHLASÍM !
2) ZDE TAKÉ NAPROSTO SOUHLASÍM !
Pro autora tohoto vlákna - Podívej, já také začal minulé léto, také jsem chtěl letadlo, protože simulátor Phoenix mi dal mnoho ale už jsem chtěl realitu. Mně v začátcích obrovsky, neskutečně, náramně ( a já nevím co ještě přidat ... ) pomohli tito človíčkové z rcmanie RiMr, kovaco a Graup15 . TITO LIDÉ JSOU PRO MNĚ GURU A JEŠTĚ MNOHO LET JIM V DUCHU A NEBO PŘÍMO BUDU DĚKOVAT A BUDE MĚ TĚŠIT SKUTEČNOST, ŽE JSEM JE MOHL POTKAT DOSTAT OD NICH CENNÉ RADY !
Jsem vděčný i ostatním, ale neznám jejich aliasy.
A to je to, proč výše souhlasím s tím, aby jsi šel mezi své - tedy mezi modeláře. Oni tě doslova napumpují znalostmi a raketově odstartují tvoje znalosti. Ještě jsem měl také štěstí na prodejce od Pelikána v Praze u Vaňoucha. To jsou staří kozáci - prodejci, kteří se mi při nákupu věnovali více než 90 minut !!! A tak jsme v obchodě kompletně poskládali do nákupní tašky mého prvního větroně EasyGlidera. VŠE, DO POSLEDNÍHO ŠROUBKU, MI TI CHLAPI PŘI NÁKUPU PORADILI A NIC Z TOHO JSEM NEKOUPIL ŠPATNĚ NEBO NAVÍC!!!
No a když jsem vše slepil a zapojil, pomohli mi právě na letišti výše jmenovaní. Přesně tak, jak někdo už to někdo psal - létat osmičky, nuly, k sobě, přistání ( kovaco). Zalétání a kontrola modelu ( graup15). Ostatně, podívej se, pokud chceš do mého blogu zde na rcmanii.
Takže ať to celé uzavřu, chce to mít jen vlastní snahu se učit, bádat, shánět informace o modelářství, komunikovat s kolegy a sledovat, kdy je nějaké to polétání a tam Ti ve všem poradí !!! To vše doporučuji všem začínajícím modelářům.
P.S. A ještě jedno moje přání na závěr. Kolego, prosím, zkontroluj si po sobě ty gramatické chyby. Vždycky se u každého zarazím nad tím a ztratím "nit", o čem vlastně ten člověk píše...
Ok, kaslu na to. Treba se mi to povede za delsi dobu, az se to trochu doucim.
...SUMIK + OPLU....zlatá slova!
Dojdi na letiště-postarají se o Tebe....plně souhlasím!
A pokud vytrváš, věřím, že to v budoucnosti sám někomu oplatíš svou pomocí
Hodně zdaru!
Dojdi na letiště-postarají se o Tebe....plně souhlasím!
A pokud vytrváš, věřím, že to v budoucnosti sám někomu oplatíš svou pomocí
Hodně zdaru!
Ja si myslim bojkasi ze by bolo mozna dobre v tom pokracovat, ale vo forme osobnych zapiskov tak ako postupne ziskavas skusenosti a nove informacie. Najlepsia forma je zalozit si vlastny blog, tam budes panom sam sebe a taku kvazi wikipediu si budes udrzovat sam. Alebo si to zbierat vo Worde a tak budovat svoj manual, ktory mozes hocikedy vyklopit na blog copy paste (zostane zachovane aj formatovanie). No a bude len na tebe, koho spriazneneho si prizves na svoj blog, aby ti na to mrkol.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
BrAtKo píše:Ja si myslim bojkasi ze by bolo mozna dobre v tom pokracovat, ale vo forme osobnych zapiskov tak ako postupne ziskavas skusenosti a nove informacie. Najlepsia forma je zalozit si vlastny blog, tam budes panom sam sebe a taku kvazi wikipediu si budes udrzovat sam. Alebo si to zbierat vo Worde a tak budovat svoj manual, ktory mozes hocikedy vyklopit na blog copy paste (zostane zachovane aj formatovanie). No a bude len na tebe, koho spriazneneho si prizves na svoj blog, aby ti na to mrkol.
Nějak tak bych to pořešil, zapisovat, zapisovat s postupem času sem tam na nasbírané zápisky kouknout, zasmát se, poopravit, doplnit atd.....
V dnešní době je ta modelařina stejně díky internetu a hlavně spoustě už zkušených modelářů o hodně jednodušší (když teda pominu manualní zručnost) něž třeba před třiceti rokama, kdy každá informace a rada byla vyvážená zlatem.
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
- dumast
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj piloti. Aj ja som úplný začiatočním a nejaký "návod" alebo "kuchárka" nie je zlý nápad. Len po prečítaní všetkého čo tu bolo napísané zostanem radšej pri vlastnom hľadaní tu na rcmanii a na iných fórach. Chcieť je veľmi dobré, ale vedieť je už ťažšie. Tu by som autorovi poradil "ubrať pary pod kotlom" a hlavne nech si prečíta všetko dostupné a je toho neúrekom a až potom pod dohľadom skúsenejších dá niečo dokopy a uverejní. Keby mal každý písať ku každej chybe čo tu bola uvedená, toto vlákno by bolo asi rekordér a samozrejme jeho prehľadnosť by sa úplne stratila v množstve textu a opráv. Oceňujem snahu a všetci čo ste sa mu to snažili vyhovoriť máte jednoznačne palec hore. Autorovi len toľko, neprepadaj panike, poradiť Ti má kto a ochotne, Ty zatiaľ čerpaj skúsenosti a NERAĎ