Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
Re: Hobbyking
Delší dobu jsem neobjednával z HK při objednávání mi nabídli doručení zásilky krom ostatních i - Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.63
Zkoušel to někdo?
Není omezená hmotnost balíku?
Jak dlouho takový balík jde, a jak je to s proclením u tohoto poštovného?
Díky za info.
Zkoušel to někdo?
Díky za info.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
sramy píše:Delší dobu jsem neobjednával z HK při objednávání mi nabídli doručení zásilky krom ostatních i - Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.63
Zkoušel to někdo?
Díky za info.
1. Tato možnost doručení se týká pouze objednávek u nichž jsou všechny položky v objednávce z Holandského skladu Hobbykingu tj. všechny položky v košíku musí mít na konci svého názvu uvedeno (NL Warehouse). V rámci jedné objednávky nelze kombinovat položky z Holandského skladu a z jíného skladu ani z centrály Hobbykingu v HongKongu.
2. Zkoušela to už řada lidí a byli spokojeni. Info k tomu je v jiném tématu viz tento odkaz.
3. Možnosti z hlediska váhového omezení z Holandského skladu jsou tyto:
do 200g
poštovné $1.19, Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech
do 500g
poštovné $2.49, Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech
do 1000g
poštovné $4.63, Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech
do 50000g
poštovné $9.43, Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech
Pokud balík obsahuje některou z větších lipolek pak i když by svou váhou zásilka splňovala možnost pro nižší poštovné třeba $4.63 tak obvykle není dostupné a při dokončování objednávky je nabídnuto pouze poštovné za $9.43.
4. Z Holandského skladu Hobbykingu jdou zásilky mimo poštu a na území ČR je obvykle doručuje GLS zhruba do týdne.
5. Celní odbavení se zásilek z Holandského skladu Hobbykingu do ČR/SR podobně jako do dalších zemí v EU netýká. Takže žádné proclení ani celní zdržování se nekoná. Prodejce provozující Holandský sklad Hobbykingu není plátcem DPH a zboží, které nabízí již obsahuje Holandské DPH, které prodejce zaplatil při dovozu do Holandska, ale jelikož není plátcem DPH tak si ho nemůže odečíst a ani ho zákazníkům nerozepisuje. Takže prodejcem zaplacené DPH při dovozu je již nedělitelnou součástí ceny zboží a při prodeji se nijak nerozúčtovává ani nerozepisuje.
Díky za objasnění. 
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Mátlo mě, že jsem tam měl možmost volby pošty z Holandska. Je to proto, že mé vybrané zboží je i ve skladě v Holandsku.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
sramy píše:Mátlo mě, že jsem tam měl možmost volby pošty z Holandska. Je to proto, že mé vybrané zboží je i ve skladě v Holandsku.
Je třeba rozlišovat.
Jsou tam dva výčty variant poštovného. Jeden obecnější výčet je viditelný v dolní části stránky při zobrazení košíku, ale v tom výčtu se žádná volba nedá zvolit a pak je tam ten podstatný výčet voleb poštovného z něhož se dá zvolit a ten je nabídnut pouze ve vztahu ke konkrétní zvolené objednávce v rámci určitého skladu ovšem až při dokončování objednávky v posledním kroku před platbou.
Teprve v tom posledním kroku těsně před prováděním platby už jsou nabídnuty možnosti poštovného k volbě, které se vztahují jen k vybranému zboží z konkrétního skladu tj. pokud je například zvoleno zboží, které nemá ve svém názvu uvedeno (NL Warehouse) tak v tomto posledním kroku před prováděním platby není nabídnuta žádná varianta poštovného Netherlands to Czech.
Příklad:
Pokud vložím do košíku např. jen položku zboží z centrály v Hongkongu viz tento odkaz tak po vložení a přechodu do košíku jsou sice v dolní části stránky ve výčtu možností poštovného i varianty Netherlands to Czech jelikož to zboží je i v Holandském skladu, ale v tomto výčtu ještě nelze žádné poštovné zvolit. Teprve při dokončování objednávky v posledním kroku před platbou se zobrazí varianty poštovného z nichž lze jednu zvolit, ale mezi nimi v daném případě už není nabídnuta žádná varianta poštovného Netherlands to Czech i když to zboží je k dispozici i v Holandském skladu, protože položka v košíku je z centrály v Hongkongu. Takže k tomu, aby byla při dokončování objednávky v posledním kroku před platbou nabídnuta varianta poštovného Netherlands to Czech bych musel do košíku vložit tu položku z Holandského skladu viz tento odkaz a nikoli tu z centrály v Hongkongu viz tento odkaz.
Zdravím, chcem si objedna s DE skladu lipolku :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13949__ZIPPY_Flightmax_4000mAh_3S1P_20C_DE_Warehouse_.html ale pri výbere dopravy, su možnosti len kuriermi:

Niesu tam aj dake ine možnosti? pozeral som aj NL ale tam ta lipolka nie je tak stade to nepojde. A nechce sa mi čakať mesiac kym mi pride z honkongu.
Niesu tam aj dake ine možnosti? pozeral som aj NL ale tam ta lipolka nie je tak stade to nepojde. A nechce sa mi čakať mesiac kym mi pride z honkongu.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Duffs píše:Zdravím, chcem si objedna s DE skladu lipolku :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13949__ZIPPY_Flightmax_4000mAh_3S1P_20C_DE_Warehouse_.html ale pri výbere dopravy, su možnosti len kuriermi:
Z Německa i z Holandska to chodí jenom přes kurýrní dopravce. Holandský sklad měl více variant poštovného více rozvrstvených podle váhy a byly tam verze od cca 1 do 9 USD, ale vše bylo taktéž přes kurýrní dopravce nicméně o víkendu to ořezali viz info v jiném vlákně. Z Německého skladu levnější varianty dopravy nejsou.
Zdravím, objednával som dačo z HK 10.1.2013 a až dneska sa objavilo na singpost.com sledovacie čislo poskytnute z hk. Akurat si nedokážem vysvetliť ten status. INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
edit : 31.1. zasielak dorazila.
edit : 31.1. zasielak dorazila.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
- Mar
- Kontaktovat uživatele:
Mar píše:Tak super, zboží jsem objednal a zaplatil asi v úterý a dnes mi přišel mail, že je již na cestě. Tak jsem zvědav, kdy dorazí.
Tak už to dorazilo. Trvalo to 4 týdny, nejdříve dorazil dopis z Prahy z pošty120, že balík je na celnici (snad v Ruzyni). Poslal jsem jim emailem patřičné dokumenty zpět (ofocenou podepsanou plnou moc), ale zapomněl připsat podací i skladové číslo a neposlal jsem jim ani výpis z Paypalu ani objednávku z HK. Nicméně ještě týž den mi přišel z Prahy email, že je již vše vyřizováno, takže asi podle jména si sami vše vyhledali.(?) Za čtyři dny byl balík již u nás na poště a ejhle, ještě jsem musel doplatit clo skoro 600 Kč (zboží bylo zhruba za 1600 Kč plus necelé 400 Kč doprava).
Nakonec jsem se tedy dostal na cenu, za jakou bych vše pořídil třeba v modelyrozumně.cz, ale zkušenost to je. Příště vyzkouším spíš NL nebo DE warehouse, abych obešel celnici a nemusel tak dlouho čekat. Nyní v zimě to problém není, ale v sezóně čekat 4 týdny...
F/A-18 Hornet, Extra 300, AX-1, JAK 55 SP
Mar píše:Mar píše:Tak super, zboží jsem objednal a zaplatil asi v úterý a dnes mi přišel mail, že je již na cestě. Tak jsem zvědav, kdy dorazí.
Tak už to dorazilo. Trvalo to 4 týdny, nejdříve dorazil dopis z Prahy z pošty120, že balík je na celnici (snad v Ruzyni). Poslal jsem jim emailem patřičné dokumenty zpět (ofocenou podepsanou plnou moc), ale zapomněl připsat podací i skladové číslo a neposlal jsem jim ani výpis z Paypalu ani objednávku z HK. Nicméně ještě týž den mi přišel z Prahy email, že je již vše vyřizováno, takže asi podle jména si sami vše vyhledali.(?) Za čtyři dny byl balík již u nás na poště a ejhle, ještě jsem musel doplatit clo skoro 600 Kč (zboží bylo zhruba za 1600 Kč plus necelé 400 Kč doprava).
Nakonec jsem se tedy dostal na cenu, za jakou bych vše pořídil třeba v modelyrozumně.cz, ale zkušenost to je. Příště vyzkouším spíš NL nebo DE warehouse, abych obešel celnici a nemusel tak dlouho čekat. Nyní v zimě to problém není, ale v sezóně čekat 4 týdny...
Pokud jsou dokumenty k zásilce v pořádku a cena obsahu je jasná, tak není v podstatě důvod k vyžádání dalších dokladů mimo plné moci pro zastupování v celním řízení.
Nad 22 eur se platí DPH 21% z celé částky včetně poštovného a k tomu poplatek za celní řízení 218 Kč. Clo se platí až nad částku 150 eur.
Dražší zboží od HK je pro nás vetšinou výrazně výhodnější z evropských skladů. Jen musíme jako zákazníci víc tlačit na prodejce, aby je lépe zásoboval.
Já jsem koupil letadlo i s poštovným z Číny to bylo za 2138kč
DPH 21%-449kč
Služby celní deklarace -180kč
Celkem jsem doplatil 629kč
Posílal jsem podepsané papíry+výpis z PAYPAL vše elektronicky letadlo dorazilo za tři dny Českou poštou až na adresu.
DPH 21%-449kč
Služby celní deklarace -180kč
Celkem jsem doplatil 629kč
Posílal jsem podepsané papíry+výpis z PAYPAL vše elektronicky letadlo dorazilo za tři dny Českou poštou až na adresu.
AHOJ VŠEM prosím moc o radu koupil jsem si nějaké díly včetně nového motoru pro přestavbu svojí 450tky na 4s pohon.
Jenže hned při zkoužce se mi s toho jejich zázračnýho motoru začoudilo tzn konečná.
Na hc mám již platinum member ale jěště sem nikdy nic nereklamoval ale tohle mě opravdu nasr.....
Nakoupil sem k tomu rovnou i čtyřčlánky a ted je mi to celý k ničemu.
Jak tedy reklamovat ten šmejd ?
Jenže hned při zkoužce se mi s toho jejich zázračnýho motoru začoudilo tzn konečná.
Na hc mám již platinum member ale jěště sem nikdy nic nereklamoval ale tohle mě opravdu nasr.....
Nakoupil sem k tomu rovnou i čtyřčlánky a ted je mi to celý k ničemu.
Jak tedy reklamovat ten šmejd ?
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
freerider píše:Jak tedy reklamovat?
Postup je následující
1. Nafotit aktuální stav věci.
2. Podrobně popsat v textu montáž zapojení i provádění testu (v angličtině).
3. Přihlásit se ke svému účtu na Hobbykingu a přejít na webový formulář Support Centre viz tento odkaz
4. Tam napsat reklamaci k příslušnému číslu objednávky a zboží v ní.
4.1. Do editačního pole Subject napsat
Faulty product ID PRODUKTU order number CISLO OBJEDNAVKY
4.2.Do editačního pole Description dát ten text s popisem připraveným v bodě 2.
4.3. Pro What type of Question do you have? zvolit na formuláři volbu "Faulty Product"
4.4. Dále u Attachment(s) k tomu přiložit i ty fotky co uděláš.
4.5. Nakonec vše odeslat tlačítkem Submit vpravo dole na formuláři.
Následně by tě měli kontaktovat přes email, který máš zaregistrován ke svému účtu na Hobbykingu. Kdykoli v průběhu řešení reklamace si pak můžeš prohlédnout stav příslušné reklamace po přihlášení ke svému účtu na Hobbykingu v sekci viz tento odkaz.
ahoj, chtel jsem objednávat z holandska li-polky, ale pokud je li-polka větší jak 300mAh tak je poštovné jen těch 9$ když drondys psal o větších li-polkách, myslel jsem kapacity 200$- víc mAh
EDIT: 2000mAh
EDIT: 2000mAh
Naposledy upravil(a) paplik dne pon 25.03.2013 15:05, celkem upraveno 1 x.