Viking 2-E a další mé modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Viking 2-E a další mé modýlky

#1111 Příspěvek od graup15 »

RedAce píše:Přijde mi, že ty YEPy tam přibývají dost rychle. Myslím, že i ten 300A se tam co nevidět objeví.

No uvidím,ještě to zvážím. Počkám až to někdo nacpe do vrťasu...tam když to vydrží, tak to vydrží i na to co já potřebuji.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1112 Příspěvek od Milan Nes »

a sakra to bude zajímací :) jsou nějké fota trupu ? předpokládám že bude muset bejt komplet přepracovaný a asi bude zase jenom V čko co ....

zajímací ... to bude peklo na zemi :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
johl

#1113 Příspěvek od johl »

odpověď pro tpk
...duralovou přepážku mám v Trinity E, ale mám ji z druhé ruky, takže nevím čím je lepená. Vypadá to na Epoxi. Má osazení pro větší styčnou plochu. Výkon motoru mám však pouze na 0,5kW a vypadá že drží. Hodlám tam dát nový pohon cca 2kW tak pak se uvidí. Doufám že to vydrží.
Nevíte někdo kde je doporučené těžiště pro Trinity?
graup15

#1114 Příspěvek od graup15 »

Milan Nes píše:a sakra to bude zajímací :) jsou nějké fota trupu ? předpokládám že bude muset bejt komplet přepracovaný a asi bude zase jenom V čko co ....

zajímací ... to bude peklo na zemi :)

Nejseš nějakej netrpělivej? To potrvá, ale rozhodně to mám pořád v hlavě. Trup se teprve bude kreslit a vymýšlet tak aby to šlo stejně inteligentně osadit jako stávající Viking.
creagel

#1115 Příspěvek od creagel »

Kdyz uz se bude vymyslet novy trup a pokud nebude jen pro ty brutal pohony. Neslo by se zamyslet nad tim, aby sla spice (jde mi o baterku) vyndat, aniz by clovek musel povysunout kridla?
graup15

#1116 Příspěvek od graup15 »

No taky mi to napadlo, ale zatím nevím jak zajistit pevnost. A to v krutu i tahu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1117 Příspěvek od ST »

Dalibore, mohl by jsi pro nás prvničky prosím dát kromě těch super fotek co máme, ještě nějaké základní rozměry instalace pro vyvážení na 4S (cca 300g) a motor MEGA nebo NEU 1115 ? Myslím třeba délka lízátka co nese přijímač a cca rozměr od MPX konektoru k přijímači ? Baterku pro RX předpokládám v přední části trupu tedy za pohonnou baterkou jak to máš na fotkách.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Standa Stuchlý

#1118 Příspěvek od Standa Stuchlý »

graup15 píše:......Zatím výkonem jediná taková mašina je Hurricane, no tak bude druhá :-)

tak jsem se podíval na video letu Hurricane a protože Ty to Dalibore zase ve výkonu natáhneš o kus dál :D , tak to už bude v kategorii výzkumu, co ty uhlo materiály vydrží. Tady už asi skončila sranda. Osobně bych to řídit nemohl, stačí se dívat, leda bych byl případ pro Chocholouška, nebo sťatý jak carský důstojník s hlavou bez zábran :mrgreen: . Držím palce a jsem zvědavý, jestli nebudeme mít jednou druhou Macochu .
graup15

#1119 Příspěvek od graup15 »

Standa Stuchlý píše:
graup15 píše:......Zatím výkonem jediná taková mašina je Hurricane, no tak bude druhá :-)

tak jsem se podíval na video letu Hurricane a protože Ty to Dalibore zase ve výkonu natáhneš o kus dál :D , tak to už bude v kategorii výzkumu, co ty uhlo materiály vydrží. Tady už asi skončila sranda. Osobně bych to řídit nemohl, stačí se dívat, leda bych byl případ pro Chocholouška, nebo sťatý jak carský důstojník s hlavou bez zábran :mrgreen: . Držím palce a jsem zvědavý, jestli nebudeme mít jednou druhou Macochu .

Ono rychlost..to není problém. Tohle je 3metry velká mašina. A ta i když poletí 300km/h tak to vypadá,že letí o dost pomaleji. Lámat chleba se začne až tak od 400-500km/h, ale to technicky mimo Dýsingu jen na pohon není možné. Vyžadovalo by to víc než 10kW a to je zatím utopie.
3metrovky mají jednu ohromnou výhodu...jsou stavěné na hmotnost od 2kg do 4.2kg a tak i když se to osolí pohonem a dost vekou baterkou, pořád mají výborné letové vlastnosti. A to hlavně!!!při přistání. Někdy se podívej jak přistávají piloňáky...hmmm řízený pád. To u F3B-E neuvidíš:-)
Hurricane má skleněný čumák a taky to vydrží. Trup Vikinga 8kW bude uhlíkový, takže problém nečekám.
Pořád mám takový divný pocit, že by to s YEP180HV mohlo jít....hmm zkusit,či nezklusit..toť otázka :-) Malý 100A YEP snese impulzně i 200A, tak těch 260A by 180HV taky mohlo přežít.
Dzordzik

#1120 Příspěvek od Dzordzik »

Víš, ono každé video, speciálně to točené široko´hlou kamerou VELMI zkresluje. V reálu to není takový masakr jak se to zdá. Dalibor ani kdokoli ze zkušených pilotů s tím nebude mít nejmenší problém, tomu věř. A naživo to nebude takový masakr jak se to z videa zdá. natoč totéž kamerou s větším ohniskem a dojem je minimálně o 20% jiný.
graup15

#1121 Příspěvek od graup15 »

Dzordzik píše:Víš, ono každé video, speciálně to točené široko´hlou kamerou VELMI zkresluje. V reálu to není takový masakr jak se to zdá. Dalibor ani kdokoli ze zkušených pilotů s tím nebude mít nejmenší problém, tomu věř. A naživo to nebude takový masakr jak se to z videa zdá. natoč totéž kamerou s větším ohniskem a dojem je minimálně o 20% jiný.

Jo asi tak to nějak je. Navíc tyhle F3x mašinky jsou nejhodnější a nejposlušnější modely co znám.
petrajksner

#1122 Příspěvek od petrajksner »

pyloňáky řízený pád?
Vipera F5D, když se mi chce tak ho dotáhnu skoro tak k noze jako F3B a bez motorový let bych k řízenému pádu nepřirovnával, i klouzavost versus opadavost je při tomto zatížení luxusní, to už třeba i ION má k řízenému pádu blíž :D
ať F3D F5D nebo Q40 všechno to je v rukou, má to velikej přízemní efekt a ikdyž se to nezdá nechají si hodně líbit.
S Viperem se dá přistát i s rukama v kapse, když je to správně mixnutý :D
Standa Stuchlý

#1123 Příspěvek od Standa Stuchlý »

jo pánové, já vám věřím, je to krom samotného modelu hodně o kvalitě vylétaného pilota. Já u Dalibora obavy nemám, jen to video na mne udělalo fakt dojem. 3m F3J E mám, tak vím co to je za krávu a dát tomu tu rychlost..... na to už jsem prostě starý :D
creagel

#1124 Příspěvek od creagel »

graup15 píše:No taky mi to napadlo, ale zatím nevím jak zajistit pevnost. A to v krutu i tahu.

A nestalo by za to predat koncepci trupu na pevnou spicku? Sice to bude slozitejsi na osazeni, ale na druhou stranu - kolikrat se osazuje trup a kolikrat je potreba vyndat baterka (kvuli nabijeni). Preci jen neverim lipolkam natolik, abych je nabijel v trupu.
JMalik

#1125 Příspěvek od JMalik »

creagel píše:
graup15 píše:No taky mi to napadlo, ale zatím nevím jak zajistit pevnost. A to v krutu i tahu.

A nestalo by za to predat koncepci trupu na pevnou spicku? Sice to bude slozitejsi na osazeni, ale na druhou stranu - kolikrat se osazuje trup a kolikrat je potreba vyndat baterka (kvuli nabijeni). Preci jen neverim lipolkam natolik, abych je nabijel v trupu.

Když to bude trup na normální i brutální pohony, tak to při téhle koncepci a brutálním pohonu ukroutíš, nebo to vyjde neúměrně hmotné a komplikované.
Pokud máš křídlo vepředu nasunout a vzadu dva šrouby, tak to máš sundané a nandané za minutu i s baterkou ven a zase nabitou dovnitř. Časově neušetříš nic a budeš to zbytečně řešit kompromisně.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“