pkotatko píše: V tomto modu, po aktivaci se heli z jakekoliv polohy srovna okamzite do horizontu a s plnym kolektivem vystreli nahoru.
sice to s tím asi nebude přímo souviset, ale trošku mě to připomělo jednu nesrovnalost v chování, mezi gyrem a stabil. systémem.
u gyra v modu head--když jsem potlačil--zustalo to gyro nepatrně potlačené--čekalo? až do této polohy model přejde---u stabilizačního systému, pokud potlačím a vrátím páku zpět, nic nezustane nikam přejeté a nečeká, až tam model přejde.
pak bych viděl zásadní rozdíl v tom, že pokud si omylem hrábnu v plošníku se stabilizací třeba do výškovky--nic se v podstatě nestane--jen jsem drcnul do kniplu, pokud to ale udělám u klasického gyra--které po tomto drcnutí čeká, až tam model přejde--pro to, aby se nic opět nestalo, bych musel přejet pákou kontra.
Samozřejmě--to jsou ty pokusy na stole--vím stále prd, jak se to gyro pak chová při skutečném pohybu, ale ta páka, na rozdíl od FY 30 opravdu zustane předklopená na tu stranu, kam se hýblo a nevrátí se okamžitě po uvolnění páky zpět do středové polohy---jako kdybych měl řízení v autě s vulí---zatočím, srovnám volant, ale auto stejně stále zatáčí, dokud nedám trochu kontra------Prostě to gyro mi jasné není--odkejvu, že to v principu funguje stejně, ale chová se proti logice.