Futaba T14SG
Re: Futaba T14SG
Já jsem dokonce rád za mode 2, koukal jsem na jejich webu a je označená, jako mode 2.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to asi tím že co je zrovna skladem k dispozici, dodávky zatím kolísají a přehodit mode není vůbec žádný problém.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
To je mi naprosto jasné a nebyl by pro mne žádný problém přehodit mode 
Kluci máme s Kovacovým rádiem trošku problém.
Při připojení přijímače by se měla okamžitě zobrazovat telemetrická data napětí rx baterky. A blbli jsme s tím hodinu a nic. Přitom na rx normálně svítí zelená ledka a serva bez problémů ovládám. Volal jsem kolegovi co má též T14sg a ten jen vyndal přijímač z krabice,vůbec poprvé ho zapnul a na displeji rádia měl hned údaj o napětí na rx. Kurňa co to může být!! V položce telemetrie je tlačítko conect...když ho zmáčknu, vysílač se začne spojovat s rx..na něm se rozsvítí červená, chvilku Tx něco dělá, pak se na rx zase rozsvítí zelená a rx normálně naběhne do příjmu. Ale na telemetrii pořád jsou nuly (napětí rx) a ani není vidět síla signálu od rx..není tam ani čárka.
Help!!!!!
Při připojení přijímače by se měla okamžitě zobrazovat telemetrická data napětí rx baterky. A blbli jsme s tím hodinu a nic. Přitom na rx normálně svítí zelená ledka a serva bez problémů ovládám. Volal jsem kolegovi co má též T14sg a ten jen vyndal přijímač z krabice,vůbec poprvé ho zapnul a na displeji rádia měl hned údaj o napětí na rx. Kurňa co to může být!! V položce telemetrie je tlačítko conect...když ho zmáčknu, vysílač se začne spojovat s rx..na něm se rozsvítí červená, chvilku Tx něco dělá, pak se na rx zase rozsvítí zelená a rx normálně naběhne do příjmu. Ale na telemetrii pořád jsou nuly (napětí rx) a ani není vidět síla signálu od rx..není tam ani čárka.
Help!!!!!
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Máte ten přijímač nastavenej na FASSTest mod?
V rádiu je nastaveno 14ch Fasstest (G)...Na přijímači se dá nastavit něco jiného než Fasstest? Já k němu nemám lejstro,tak se nemám čeho chytit.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
graup15 píše:V rádiu je nastaveno 14ch Fasstest (G)...Na přijímači se dá nastavit něco jiného než Fasstest? Já k němu nemám lejstro,tak se nemám čeho chytit.
V rádiu, na přijímači se nastavují jen mode pro 1-8 kanál (A) 1-7 + s-bus (B) nebo 9-16 (C) 9-15 + s-bus (D) ale to be nemělo ovlivnit přenos telemetrických dat. Pokud je spárovaný a v rádiu FASSTest tak by měl zobrazit napětí přijímače a sílu signálu.
Na rx jsem nastavil B mod a v rádiu 14ch Fasstest mod a nic.Na displeji jsou nuly a síla signálu žádná.
-
petrajksner
graup15 píše:Kluci máme s Kovacovým rádiem trošku problém.
Help!!!!!
Tak tohle mám už za sebou, a je to mrsk.
zmačkneš conect a do vteřiny zmačkneš zase párovací tlačítko na příjmači.
dokud ti v řádku nad conect nenaskočí ID příjmače (nějaký číslo) nebude telemetricky fungovat, teď tam máš jen čárky.
nejdříve se páruje u příjmače příjem a pak vysílání telemetrie.
Dík..hlavně,že to ti idioti nikde v návodu nepíšou!!! grrr. Nebo jsem idiot já a nevšiml jsem si toho.Díky
Jenom co si hodím 20, hned si to vyzkouším. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
-
petrajksner
idiot nejsi, s prodejcem jsme daly dvě kávy a za 3 hodiny jsme na to přišli
jestli mu budeš párovat i vario, tak v telemetrii dej úplně všechny položky INAKTIVNí, potom jednu položku zapni a vyber si tip varia, jsou asi 4 typy, Ondra má tuším 1712, ale nejsem si jistý. Když jsem to takhle neudělal a hned jsem píchnul vario, tak se to přiřadilo k otáčkám (400ot/min ukazovalo a 32547 stupňů celsia)
jestli mu budeš párovat i vario, tak v telemetrii dej úplně všechny položky INAKTIVNí, potom jednu položku zapni a vyber si tip varia, jsou asi 4 typy, Ondra má tuším 1712, ale nejsem si jistý. Když jsem to takhle neudělal a hned jsem píchnul vario, tak se to přiřadilo k otáčkám (400ot/min ukazovalo a 32547 stupňů celsia)
7008SB sa paruje do 2sek od zapnutia rx stlacenim bind na radiu. Ziadne stlacanie na RX nie je nutne. Tlacitko na RX je len na zmenu modu A,B, C, D.
Sparovanie je korektne ak mas v menu RFID RX a svieti ti intenzita signalu.
Problem moze vzniknut ak mas palubne aku podbite pod treshold napatie telemetrie nastavene v menu na radiu. Potom ti tele data nechodia aj ked to je parovane korektne.
1, zapnut radio
2, zapnut rx
3, do 2sec stlacit BIND na radiu vo vzdialenosti do 0,5m, to je vsetko
Za normalnej okolnosti zapnite vzdy radio ako prve aby neikto vam "velmi blizky" nenabiondoval a neukradol model
Problem moze vzniknut ak mas palubne aku podbite pod treshold napatie telemetrie nastavene v menu na radiu. Potom ti tele data nechodia aj ked to je parovane korektne.
1, zapnut radio
2, zapnut rx
Za normalnej okolnosti zapnite vzdy radio ako prve aby neikto vam "velmi blizky" nenabiondoval a neukradol model
TDR + NEO
-
petrajksner
kuro99 píše:7008SB sa paruje do 2sek od zapnutia rx stlacenim bind na radiu. Ziadne stlacanie na RX nie je nutne. Tlacitko na RX je len na zmenu modu A,B, C, D.
1, zapnut radio
2, zapnut rx
tímto způsobem jsem si spároval ale jen příjmač a telemetrie nefungovala, dokud jsem to neudělal tak jak jsem napsal, a baterkama to nebylo.
Měl jsem úplně stejný problém a vyřešil jsem ho asi po třech hodinách následujícím postupem:
1) zapnout vysílač
2) přejít do nabídky linkování
3) nastavit mód a parametry
4) položit přijímač do vzdálenosti menší než 50 cm od vysílače
5) na vysílači potvrdit LINK a hned potom zapnout přijímač
Nutno říci, že přesně tak je to popsáno v ENG manuálu na straně 37. Kdybych si to pořádně přečetl, mohl jsem si ušetřit tři hodiny
V linkování Tx/Rx zatím nemám moc jasno, ale podle toho co jsem se dočetl, se tlačítko na přijímači používá tehdy, je-li třeba ho přelinkovat k jinému vysílači. Také si myslím, že by nemělo dojít k ukradení přijímače jiným vysílačem, protože přijímač si uchovává id vysílače a to lze změnit pouze tím tlačítkem na přijímači.
1) zapnout vysílač
2) přejít do nabídky linkování
3) nastavit mód a parametry
4) položit přijímač do vzdálenosti menší než 50 cm od vysílače
5) na vysílači potvrdit LINK a hned potom zapnout přijímač
Nutno říci, že přesně tak je to popsáno v ENG manuálu na straně 37. Kdybych si to pořádně přečetl, mohl jsem si ušetřit tři hodiny
V linkování Tx/Rx zatím nemám moc jasno, ale podle toho co jsem se dočetl, se tlačítko na přijímači používá tehdy, je-li třeba ho přelinkovat k jinému vysílači. Také si myslím, že by nemělo dojít k ukradení přijímače jiným vysílačem, protože přijímač si uchovává id vysílače a to lze změnit pouze tím tlačítkem na přijímači.