TERMIKA - fígle

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: TERMIKA - fígle

#586 Příspěvek od pepin »

wilco píše:Skutočné vetrone môžu lietať v mraku, model nie, teda aspon nie ten ktory je riadený pilotom zo zeme na zaklade vizuálneho videnia.
Ja Ťa do mraku nenútim letieť, ja sa Ti snažím vysvetliť, že prečo mrak saje.

saje především tento typ mraku

http://www.youtube.com/watch?v=X6tmK7O-U84

předpokládám, že právě v podobných létáte naprosto běžně--alespon ve snech při otevřených stránkách RC mánie :wink:

samozřejmě, ona je oslavovaná jako rekordmanka, na rozdíl od toho čínana, co přistál na zem z toho mraku už bohužel mrtvý.

tady je ten dokument v češtině:

http://www.ulozto.cz/xn9a294/zazraky-ew ... cz-dub-avi
wilco

#587 Příspěvek od wilco »

pepin píše:
wilco píše:Skutočné vetrone môžu lietať v mraku, model nie, teda aspon nie ten ktory je riadený pilotom zo zeme na zaklade vizuálneho videnia.
.

myslíš :?:
http://www.youtube.com/watch?v=9ERu_yiMpgA

kde bereš tu jistotu muj easyglider v mracích na Saiseru MRAK, JE VELICE ŠIROKÝ POJEM, to bys ale mohl vědět--pokud by ses někdy dostal do mraku který saje, asi by si sem nejspíš už dnes nepísnul ani písmenko , že jsi někde proletěl mlhou je jen tvoje blbost .
Možná by jste měli přestat poměřovat pindoury, o ničem jiném už ty vaše příspěvky bohužel opravdu nejsou :(

Nebo si vážně myslíte, že jako modeláři vám s otevřenou hubou budeme baštit vaše pohádky, jak se proháníte ve svých strojcích ve stoupácích 50ms s námrazou na náběžce a kličkujete uprostřed krupobití :wink: trošku zvolněte a bude zase dobře :D ach jo, ach jo, poskakovači okolo letiště si léčí své ego, jinak to na mě opravdu nepusobí a jiný dojem z vás ted opravdu bohužel nemám.--jediný odkaz z vaší strany vždy jen na provařený knížky , taky bych je sem uměl přepsat slovo od slova, na to vážně žádný genius přez meteorologii být opravdu nemusím.
Nechci se nikoho dotknout a znevažovat jeho schopnosti, ale poslední příspěvky mi přišli opravdu divné.

Takže Pepine,
vidím že máš svoju hlavu, nikde som Ťa v ničom nenapadol, len som sa snažil nasmerovať Vašu diskusiu správnym smerom.
To video som si pozrel, ale v mraku ten model veru nebol.
Ale chceš zažiť stúpanie až pod základnu tak Ťa pozývam na letisko do Partizánskeho, keď skončí táto hnusná zima, dokonca Ti ponúknem aj pocit, aké je to letieť dolu hlavou a všetko bude za moje money. Bol si na mňa milý a tak rád by som Ti ukázal iný svet.
A čo sa týka lietania s modelmi - musím sa Ti priznať, že boli aj také roky, keď mi 200 litrov metylu bolo málo.
Píšeš o extrémoch, ale verím že na letisku Ti dokážem všetko vysvetliť a ukázať.
Je to na Tebe.
pepin

#588 Příspěvek od pepin »

Ten easyglider v mraku skutečně byl, možná to není vidět tady na tom videu, ale v mracích jsme létali--respektive jsme létaly vždy tak dlouho, dokud nebylo potřeba vždy rychle sednout--občas je podvědomé stočení modelu vpravo na přistávačku a pak jsme jen čekali, kde model vyplave--možná ještě nějaké video najdu--v každém případě mi ale šlo o to, že se zde.

JEDNOZNAČNĚ PROBÍRALI MRAKY CO SAJOU ty jsi se v tomto ohledu vyjádřil ve smyslu--že v nich normálně létáš, tak jsem dal tedy ten dokument s MRAKEM KTERÝ SAJE a očekávám, že se podělíš o své zážitky, jaké že to tam v něm bylo :wink:

Na jednu stranu tvrdíš, že jsi nás chtěl někam nasměrovat, na druhou stranu to co jsi uved, bylo naprosto zavádějící a nesmyslné--v takovém mraku jsi nikdy nebyl a určitě za to děkuje každý kdo v něm nikdy nebyl bohu.

Chápu, že asi každý chce ten pocit--jaký to bude když vletím do mraku zkusit a určitě zkusí přez všechny zákazy-nejsem jiný i když jen z modelem, musel jsem to zkusit :D ale ten zákaz pro vás skutečné piloty naprosto chápu, kdyby nebyl, tak by v nich běžně létal každý kdo se nebojí a to by pak asi moc nebojácných to létání naslepo nepřežilo pokud by tam byl chumel letadel-rogal-padáku.

Za tu nabídku proletět se Foxem děkuji, pokud se na Slovensko na jaře dostanu--plánuji to jako modelářskou dovolenou, tak pokud bych se vyskytoval někde poblíž určitě bych se tomu nijak zásadně nebránil--co by to stálo by sme domluvili na místě, co si ale matně pamatuji když jsem byl létat na Rané, tak to vcelku zaplatitelné bylo--teda na Blaníku, starty na navijáku byli za hubičku, nějakou kačku samozřejmě stál aerovlek.
pokud si to myslel vážně, tak mi prosím pošli přez SZ tel. číslo, abych se mohl případně ozvat.

A už nám neblbněte hlavy extrémama které jsou nereálné.
těžko tady bude někdo z nás rozeznávat ruzné typy cumulu, navíc ještě v určitém stupni stádia vývoje.
pepin

#589 Příspěvek od pepin »

tady už by to mohlo snad být opravdu létání s modelem v mraku, sice toto nejsem já, ale to je snad jedno, model v mraku tam je.

http://pepin65.rajce.idnes.cz/Seiser_al ... py_121.jpg
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#590 Příspěvek od BOSS8 »

wilco píše:Ale chceš zažiť stúpanie až pod základnu tak Ťa pozývam na letisko do Partizánskeho, keď skončí táto hnusná zima, dokonca Ti ponúknem aj pocit, aké je to letieť dolu hlavou a všetko bude za moje money. Bol si na mňa milý a tak rád by som Ti ukázal iný svet.

Píšeš o extrémoch, ale verím že na letisku Ti dokážem všetko vysvetliť a ukázať.

Vezmi ho přímo do mraku - až po ztrátě orientace pochopí co je to Star Trek :lol: Až vyletíte ven z mraku ohlas ho, ať se ohlédne - pak bude vědět co je mrak (ze země květáček :lol: ) :wink:

To Pepin: obleč si teplý svetr - pod základnou je to jako ve výrobně nanuků :mrgreen: Nezapomeň foťák -máš na to jeden pokus, protože podruhé už to nebudeš chtít zažít (tu dezorientaci v mraku). :wink:
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne sob 09.02.2013 14:30, celkem upraveno 1 x.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
pepin

#591 Příspěvek od pepin »

BOSS8 píše:
wilco píše:Ale chceš zažiť stúpanie až pod základnu tak Ťa pozývam na letisko do Partizánskeho, keď skončí táto hnusná zima, dokonca Ti ponúknem aj pocit, aké je to letieť dolu hlavou a všetko bude za moje money. Bol si na mňa milý a tak rád by som Ti ukázal iný svet.

:lol: Vezmi ho přímo do mraku - až po ztrátě orientace pochopí co je to mazec :lol: Až vyletíte ven z mraku ohlas ho, ať se ohlédne - pak bude vědět co je mrak (ze země květáček :lol: ) :wink:

To Pepin: obleč si teplý svetr - pod základnou je to jako ve výrobně nanuků :mrgreen: Nezapomeň foťák -máš na to jeden pokus, protože podruhé už to nebudeš chtít zažít (tu dezorientaci v mraku). :wink:

Bossáku Bossáku :roll: :roll: :roll: Proč bych měl jezdit na křižovatce na červenou? protože je to neskutečný mazec? :roll: :roll: :roll:
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od BOSS8 »

Protože když ti kolem zadku prohučí kamion - vidíš svět jinak . 8) Je to o tom , to zažít , jen tak pochopíš jak mocná je příroda.

Žádná univerzální rada není (jak poznat - jak to bude zítra lítat) , každý den je prostě trochu jiný , ale to ty víš.
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne sob 09.02.2013 14:38, celkem upraveno 1 x.
pepin

#593 Příspěvek od pepin »

BOSS8 píše:Protože když ti kolem zadku prohučí kamion - vidíš svět jinak . 8) Je to o tom , to zažít , jen tak pochopíš jak mocná je příroda.

Ty si začal něco hulit?na všechno okolo předpovědi a vývoje počasí máš pohled--ZBYTEČNÝ SE TÍM ZABÝVAT ale do mraku zahučíš po hlavě--vono to nějak dopadne :D :D :roll:

na hloupé názory už reagovat nebudu, promin.
pepin

#594 Příspěvek od pepin »

BOSS8 píše:Protože když ti kolem zadku prohučí kamion - vidíš svět jinak . 8) Je to o tom , to zažít , jen tak pochopíš jak mocná je příroda.

Žádná univerzální rada není (jak poznat - jak to bude zítra lítat) , každý den je prostě trochu jiný , ale to ty víš.

jaký to je zážitek projíždět autem na červenou jsem zažil, jako kluci jsme si stopli mladase v autě, až cestou nám došlo že to auto nejspíš ukradl a projíždět křižovatky na červenou byl opravdu mocný zážitek, dík, já už nemusím.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od BOSS8 »

Já do mraku nehučel - nechal jsem se svést - z nevědomosti , pilotil instruktor . I přes to že řekl že se to nesmí - ale v rámci výuky mě tam vzal - abych to potom nepokoušel až budu v éru sám. A jsem vděčný za tu zkušenost - jasně vím jak by to dopadlo - nalítnout do toho sám.
pepin

#596 Příspěvek od pepin »

BOSS8 píše:Žádná univerzální rada není (jak poznat - jak to bude zítra lítat) , každý den je prostě trochu jiný , ale to ty víš.

od 5.2 stoupal stále tlak--což by v dlouhodobějším časovém useku mělo signalizovat nástup možnosti výskytu stoupavých proudu, tak jsem kouknul na předpověd termiky a věř, nebo ne, předpověd pro dnešek zněla LABILNÍ.

ano, každý den bude asi vždy trochu jinak, jak jinak se ale dá opravdu alespon předpokládat na základě sledování nějakých měření :wink:

http://meteostanice.agrobiologie.cz/gra ... graf=graf3

Tady ještě vlhkost, je tam klesající tendence--sušší vzduch by si neměl tak dlouho udžet svoji teplotu při stoupání, ale jakých hodnot se má vlhkost týkat---co je málo a co je hodně a do jaké míry to skutečně něco o něčem na tomto grafu vypovídá opravdu nevím. to by nám museli z těchto grafu objasnit ti, co se podle toho orientují.

http://meteostanice.agrobiologie.cz/gra ... graf=graf1
fija1

#597 Příspěvek od fija1 »

Předpověď nelhala - byl jsem dnes před polednem s Mefistem, pl. zat. 40 g/m2, skoro jasno, sem tam cumul, cca 1°C, 1m/s - povedl se mi 20 min let na jedno nastoupání => fungovalo to.
pepin

#598 Příspěvek od pepin »

fija1 píše:Předpověď nelhala - byl jsem dnes před polednem s Mefistem, pl. zat. 40 g/m2, skoro jasno, sem tam cumul, cca 1°C, 1m/s - povedl se mi 20 min let na jedno nastoupání => fungovalo to.

Mělo by to mít právě souvislost s tím přechodem studené fronty co začala v neděli večer a vyhnala přehřátý vzduch z jihu co tu byl ještě v neděli přez den--proto jsem zastával v neděli názor, že ačkoli bylo hezky, termicky to nosit moc nemohlo, tou nedělí vlastně tato debata o termice zase trochu ožila :D
LV
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od LV »

Chlapci, vás to musí baviť :mrgreen:
Už aby sa urobilo počasie a šli ste do luftu...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
kovaco

#600 Příspěvek od kovaco »

Jo jo, taky mám chuť psát, ale raději si počkám na kumulu, i když mi taky pěkně hrabe. :roll: :lol:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Odpovědět

Zpět na „Větroně“