Logo 600 - zkusenosti I

Opravdu větší kousky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
error414
Kontaktovat uživatele:

Re: Logo 600 - zkusenosti

#631 Příspěvek od error414 »

Mad_Box píše:Doporučuji ještě něco lehce udělat s vrtulkou, takto jen drát na trubce není nic moc.

jj, to by chtelo, jen mam strach ze ty plastove svitici budou naprd :(, a svitici vrtulkove listy od MS compositu stojej vic nez co sem dal za hlavni listy :D
Logo 600 + spirit
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od Mad_Box »

Vrtulku lze nahradit svítící směrovkou. Stačí na ní nalepit LED pásky, funguje to velmi dobře a navíc je vhodné mít na vrtulce redundanci. Ty svítící dráty nejsou extrémě spolehlivé (chce to zkontrolovat zda jsou konce drátů ve smršťovačce)
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
error414
Kontaktovat uživatele:

#633 Příspěvek od error414 »

Mad_Box píše:Vrtulku lze nahradit svítící směrovkou. Stačí na ní nalepit LED pásky, funguje to velmi dobře a navíc je vhodné mít na vrtulce redundanci. Ty svítící dráty nejsou extrémě spolehlivé (chce to zkontrolovat zda jsou konce drátů ve smršťovačce)

pravda, dam tam led pasky dik za radu. Konce dratu jsou ve smrstovacce ale jde lehce sundat :(
Logo 600 + spirit
petr.p

#634 Příspěvek od petr.p »

Stavim nove Logo 600 SX a potreboval bych poradit ssestavenim hlavy. Jde mi o to, zda jsou gripy soumerne, pokud se divam na gripy, tak na jedne strane gripu je jakoby tecka vedle napisu Mikado smerem ke stredu hlavy. Chci se zeptat, zda ma byt dole nebo nahore popr. to nemusim resit. V navodu jsem nic nenasel. Diky

A jeste jaky pripravek pouzit pro nastaveni rovnosti cykliky. Mam koupeny Turnigy, ale ten je veliky a ani uprava by nepomohla
romik

#635 Příspěvek od romik »

Létá tady logo 600 někdo z prahy? Potřeboval bych zkonzultovat zubovou vůli a napnutí řemenu, nejlíp přímo na helině. Není tu někdo takový?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od pkotatko »

petr.p píše:Stavim nove Logo 600 SX a potreboval bych poradit ssestavenim hlavy. Jde mi o to, zda jsou gripy soumerne, pokud se divam na gripy, tak na jedne strane gripu je jakoby tecka vedle napisu Mikado smerem ke stredu hlavy. Chci se zeptat, zda ma byt dole nebo nahore popr. to nemusim resit. V navodu jsem nic nenasel. Diky

A jeste jaky pripravek pouzit pro nastaveni rovnosti cykliky. Mam koupeny Turnigy, ale ten je veliky a ani uprava by nepomohla

Gripy nemusis resit. Jsou shodne a soumerne. Je jedno kam ktery das.
Desku cykliky srovnavam digitalni merkou nabehu. Nasadim listy, seridim do nuly a heli si ustavim v obou osach do vodorovne pozice. Pak si otacim rotorem a sleduji vychylku na displeji s listy v podelne a pricne ose ( kridelka a vyskovka ). Pripadne nepresnosti doladim delkou tahel servo - cyklika.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od pkotatko »

romik píše:Létá tady logo 600 někdo z prahy? Potřeboval bych zkonzultovat zubovou vůli a napnutí řemenu, nejlíp přímo na helině. Není tu někdo takový?

Zubova vule na Logu se oproti jinym helinam nedela zadna. Pise se to i v navodu. Sesadis to tak, aby jsi zadnou vuli necitil ale aby pastorek nebyl do kola dotlacen silou. Predtim je ale dulezite spravne usadit pastorek na hrideli motoru. Aby byl v ose hl. kola. Hlavni kolo ma mit trochu vuli na hrideli (cca 1mm). Musi se trochu pohybovat nahoru a dolu. Pak ma moznost se ustredit samo. Pri usazovani pastorku si davam pozor, aby kolo bylo uprostred te vule. Dobra zubova vule se projevi krasnym tichym chodem pri roztaceni. Kdyz udelas zubovou vuli jako je zvykem u jinych heli, tak kolo drive ci pozdeji strhnes.
Dalsi vec je naboj s volnobezkou. Hlavni kolo ma ve stredove dire zbytky nalitku z formy. Pokud je tam nechas a nacpes tam naboj silou, tak ti pravdepodobne bude kolo hazet. Chce to si s tim pohrat a diru nozem nebo sabrem poradne vycistit. Je dobre i srazit hranu te diry. Nekdy je tam otrep.
Remen napinam s citem. Klidne malinko volnejsi. U L600 jeste neni tak dlouhy aby to delalo vyrazne problemy. Proste tak, abych ho mohl prstem lehce promacknout vzadu pred remenickou. Dej si pozor na zmeny teploty. Je to hodne znat.
nostromo

#638 Příspěvek od nostromo »

Mohu poprosit nekoho s Logem, zda by mi mohl zmerit delku tahla vrtulky vcetne tech umelych koncu, ktere se zalepuji. Moc dekuji
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od pkotatko »

Vecer ti to zmerim.
romik

#640 Příspěvek od romik »

Díky, moc není nějaký fígl na to jak usadit výškově pastorek? Mám to od oka co nejlépe, snad to bude oka. Volnoběžka mi tam šla celkem bez násilí, měnil jsem ji preventivně, logo je z druhé ruky... Řemen a zubovou vůli jsem nastavil tak jak je tu psáno. Tak o víkendu zálet....... Sice kdyby mi to někdo skoukl byl bych klidnější, ale ono to půjde :-)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od pkotatko »

není nějaký fígl na to jak usadit výškově pastorek ?
No, delam to tak, ze namontuji motor bez podpory pastorku. Nekde na motoru si udelam znacku kde je na hrideli ploska. Natocim si to tak, abych se pak na to misto dostal imbusakem. Nasadim pastorek, kolo atd. Neutahuji cervik. Pak si kolem zatocim rukou. Pastorek se vyskove usadi sam. Pak utahnu cervik a je to. Potom odsroubuji motor ( s pastorkem uz nic nedelam) a smontuji to cele zase zpatky i s podporou pastorku. Nastavim zubovou vuli, utahnu a je to.
avalanche8

#642 Příspěvek od avalanche8 »

@Pkotatko/Dobrej figl s patorkem:wink:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
TARSAN

#643 Příspěvek od TARSAN »

Jaky motor by jste mi doporucili na 10S ... na Logo600
Regl mam jive 80hv.
avalanche8

#644 Příspěvek od avalanche8 »

Ja bych sel do Xery,ted je na modelbazaru.Zvazoval jsem 480KV na 12s a na 10s tamten tusim ze 560Kv.Vyhrala varianta 12s protoze mam 600SE :wink:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od pkotatko »

Xera je fakt dost dobra. Ted jsem dal asi 40 letu s Turnadem A50-10L. No, zda se mi to uz dost premotorovane. Hned jak mi dorazi dily tak tam pujde Quantum.
Zatim jsem tedy vyzkousel Pyro 700-52, Xeru 4030/560 a Turnado A50.
Z tehle motoru na 10S baterku jednoznacne Xera s 12z pastorkem.
Pozor ale na jednu vec, nove SX nema moznost instalace motoru s jinou rozteci nez 30mm. Xera ma 25 a to same i Quantum.
Takze bud stary system bez propojeni na hlavni hridel - to se dela i v 25mm verzi - a nebo si podporu pastorku s rozteci 25mm vyrobit. Momentalne jedna takova vyrobena podpora na SX a roztec 25mm lezi u me na stole. Vecer ji budu montovat.
Pokud by byl zajem, mohu poslat vykres. Malicko jsem ji zjednodusil a je mozno ji vyrobit i na konvencnich obrabecich strojich.
Zamčeno

Zpět na „Heli - nad 500“