Blade mCPX II - tuning, upgrady

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
vylizplech

Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady

#1261 Příspěvek od vylizplech »

Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
RadekCe

#1262 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Včera jsem vyměnil kostru za novou + hl. ozubené kolo a je to zase plně funkční mCPX stříďák V1 :D.
Ale jelikož bych neměl čas lítat se 130X a MP, tak bude vše, co se týká mých mCPX na prodej!

Kompletní stříďák mCPX V1 + skoro kompletní stejnosměrný mCPX V2 (chce to nové serva nebo přehodit ze stř.) + kupa náhradních dílů (např. fugl nová nepoužitá kabinka, 8 baterek 250mAh + 2 nabíječky, 3 baterky 550mAh, SS motorky přední i zadní, ...).

A proto, že se toho chci zbavit co nejdříve, tak cena bude kolem 3990Kč. Foto a video později, až se k tomu dostanu.
Pokud má někdo zájem, tak dejte vědět :wink:. Radek

Tak nakonec prodávám JEN za 2990Kč: viewtopic.php?f=98&t=56036

EDIT: Prodáno :D.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
sampoalphascan

#1263 Příspěvek od sampoalphascan »

Zdarec. nemá někdo zkušenost, čím nadradit zadní držák stejnosměrného motoru. Už mi praskl druhý a samostatně se to koupit nedá. Dík.
lexlutor

#1264 Příspěvek od lexlutor »

Mám problém s nastavením dx7 na mcpx. Mám ještě setovku tam vše ok. Když nastavím dx7 podle návodu tak již při režimu normal nastane problém, chvíli helina nabírá otáčky a pak deska začne blikat jako když se na setovce dá stunt mod, ale motor netočí jen kolektiv. Když přepnu letové režimy tak kolektiv jde nahoru dolu jako když je zaměněn pitch za throttle. Mám tam střídák. Se setovkou to jde.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1265 Příspěvek od ddano007 »

to sampoalphascan: tymto http://www.rakonheli.com/rkh/index.php? ... t&Itemid=1 , pozor, ma aj na 7mm motorceky.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
prikrylm

#1266 Příspěvek od prikrylm »

lexlutor píše:Mám problém s nastavením dx7 na mcpx. Mám ještě setovku tam vše ok. Když nastavím dx7 podle návodu tak již při režimu normal nastane problém, chvíli helina nabírá otáčky a pak deska začne blikat jako když se na setovce dá stunt mod, ale motor netočí jen kolektiv. Když přepnu letové režimy tak kolektiv jde nahoru dolu jako když je zaměněn pitch za throttle. Mám tam střídák. Se setovkou to jde.

To vypadá, jako by ESC vypnul motor, protože má malé napětí. Tvrdší baterku?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm

#1267 Příspěvek od prikrylm »

Jenom pro zajímavost jsem rozebral motor do ocasu a má pro mě vceku překvapivou konstrukci. Viz https://picasaweb.google.com/1068359951 ... directlink
Prakticky žádné železo v rotoru, takže malý moment, nejspíš menší jak BL motor. To by mohlo být pro ocas výhodnější...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Jicha

#1268 Příspěvek od Jicha »

Takhle vypadají téměř všechny malé motorky, coreless se tomu říká. V servech i jako hlavní motor v nano cpx
DX8, 2x mCP X, Nano CP X, Gaui 200FBL, T-Rex 450PRO FBL, 3x T-Rex 550E FBL
Lumia625

#1269 Příspěvek od Lumia625 »

nunasjiri píše:Já měl tyto, téměř okamžitě se ulomily kolíky do kostry. Co ty tvoje? Drží ? A hlavně byl boj tam i ven s baterkou, bylo to dost těsný.

Ahoj kde si sehnal ten podvozek je moc pekny dekuji za odpoved
RadekCe

#1270 Příspěvek od RadekCe »

Lumia625 píše:Ahoj kde si sehnal ten podvozek je moc pekny dekuji za odpoved

Na rcking.eu. Je to ve fotce citace, na kterou reaguješ : viewtopic.php?f=104&t=44050&start=1230#p925472 :?:
PS: Ale tam už ho mají jen na BL verzi: http://www.rcking.eu/cs/blade-mcp-x-bru ... treme.html
tak třeba tady:
http://www.mojerc.cz/virtuemart/rc-vrtu ... treme.html
Stačí použít vyhledávač ;-).

Pokud ale chceš, aby ti i vydržel, tak si kup tento: viewtopic.php?f=104&t=44050&start=1230#p925406
http://www.mojerc.cz/virtuemart/rc-vrtu ... treme.html
DX7s, Phoenix
Danielsan846

#1271 Příspěvek od Danielsan846 »

Ahoj, potřeboval bych taky trochu poradit.
Koupil jsem si MCPX a po nějaké (spíš delší) době se mi začalo stávat, že vrtulník při maximálním plynu vyletěl maximálně tak 10cm nad zem a víc ani ťuk. Ze začátku to bylo nepravidelné. Myslel jsem si že by to mohlo dělat nabíjení baterií přes paralerní kablík, nabíječkou na modely. Nakonec už se to už stávalo pořád. V domění, že problém bude v bateriích jsem koupil tedy nové turnigy nano-tech 45c. Problém ale trval stále.

Předpokládal jsem že závada by mohla být v již unaveném motoru. Koupil jsem si proto rovnou regulátor na střídavý pohon u rckingu (Brushless converter mCP x) a k tomu střídavý motrek HP05S (od tamtéž), že si to rovnou potunim. Po smontování se to ale chová, jako kdyby regulátor měl špatně nastavené časování, nebo jako by byl v programovacím menu, nebo co. Když připojím baterii, dám plyn na max, nic se nestane, když ho poté stáhnu, zahraje mi motor zvuk spuštění, ale když zase plyn zvedám motor se spouští tak ve 3/4 hodnoty plynu a podle mého nejede na max otáčky.... Občas se stane, že mi problikne modrá dioda na desce vrtulníku, jako kdyby se vyresetovala, když přidám plyn prudce. Když jsem se pokoušel spustit nastavení regulátoru, tak to taky nefunguje, nejde se dostat do menu nastavování. Neni možné že jsem si koupil vadný motor :!: , nebo ten konvertor je v háji.... Když jsem psal na stránky RCkingu, tak mi poslaly cance pro začínající modeláře o typech baterií a nevim co ještě za žvásty, ale co se týče mého problému tak nic.

Jsem fakt bezradnej, chtěl bych si ho dát zase dohromady...
RadekCe

#1272 Příspěvek od RadekCe »

Danielsan846 píše:Ahoj, potřeboval bych taky trochu poradit.
Koupil jsem si MCPX a po nějaké (spíš delší) době se mi začalo stávat, že vrtulník při maximálním plynu vyletěl maximálně tak 10cm nad zem a víc ani ťuk. Ze začátku to bylo nepravidelné. Myslel jsem si že by to mohlo dělat nabíjení baterií přes paralerní kablík, nabíječkou na modely. Nakonec už se to už stávalo pořád. V domění, že problém bude v bateriích jsem koupil tedy nové turnigy nano-tech 45c. Problém ale trval stále.

Předpokládal jsem že závada by mohla být v již unaveném motoru. Koupil jsem si proto rovnou regulátor na střídavý pohon u rckingu (Brushless converter mCP x) a k tomu střídavý motrek HP05S (od tamtéž), že si to rovnou potunim. Po smontování se to ale chová, jako kdyby regulátor měl špatně nastavené časování, nebo jako by byl v programovacím menu, nebo co. Když připojím baterii, dám plyn na max, nic se nestane, když ho poté stáhnu, zahraje mi motor zvuk spuštění, ale když zase plyn zvedám motor se spouští tak ve 3/4 hodnoty plynu a podle mého nejede na max otáčky.... Občas se stane, že mi problikne modrá dioda na desce vrtulníku, jako kdyby se vyresetovala, když přidám plyn prudce. Když jsem se pokoušel spustit nastavení regulátoru, tak to taky nefunguje, nejde se dostat do menu nastavování. Neni možné že jsem si koupil vadný motor :!: , nebo ten konvertor je v háji.... Když jsem psal na stránky RCkingu, tak mi poslaly cance pro začínající modeláře o typech baterií a nevim co ještě za žvásty, ale co se týče mého problému tak nic.

Jsem fakt bezradnej, chtěl bych si ho dát zase dohromady...

Ahoj,
není ani tak důležité, jestli máš max. otáčky, ale jaký máš úhel náběhu listů. Zkontroluj si při vypnutém plynu, jak ti chodí listy. Lze to nastavit délkou táhel a křivkou pitch ve vysílači. Jinak to při správném nastavení způsobovalo i posunuté hl. ozubené kolo na hřídeli - zkus ho zatlačit zpátky nahoru, aby tam nebyla vůle.

PS: Co se týká programování reglu při plném plynu, tak to není tak jednoduché: viewtopic.php?f=104&t=44050&p=826530&hilit=pln%C3%BD+plyn#p826530
DX7s, Phoenix
Vladimír

#1273 Příspěvek od Vladimír »

Já teda nejsem odborník, ale nemůže to dělat zvýšení vnitřního odporu napájecího článku nad únosnou mez? To probliknutí jako by se deska vyresetovala by o tom svědčilo. Zkoušel jsi jinou baterii?
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
RadekCe

#1274 Příspěvek od RadekCe »

Danielsan846 píše:V domění, že problém bude v bateriích jsem koupil tedy nové turnigy nano-tech 45c. Problém ale trval stále.

:?:
DX7s, Phoenix
Danielsan846

#1275 Příspěvek od Danielsan846 »

Díky za postřehy. Otestuju to s tím odpojeným regulátorem. Musím si ale objednat kablíky, napájel jsem si to samozdřejmě natvrdo do desky. Pak napíšu co to dělá.

Co se týče listů a ozubeného kola, tak motor mám připojený na prázdno, bez listů i s vyndanou osičkou s ozubeným kolem...

PS: Přikládám video (není moje), ale dělá mi to samé jak tomu chlápkovi, jen mám dx8.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bTCGV5JMQT4[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“