Z-125 Šohaj 2

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
ok-glider

Re: Z-125 Šohaj 2

#31 Příspěvek od ok-glider »

Vznikají nová žebra trupu.
Přílohy
sohaj nová žebra.jpg
Decca
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Decca »

Ale no tak pánovéééé ...samosebou si stavte a létejte s čím si přejete, mě to jen přijde zbytečný, nevzhledný a zvuk bzučáků osobně nemam rád. Jsem čistej zastánce "silent wings" když se jedná o polomakety:-)). Líbí se vám polomakety? ...prosim jak je libo. Ale ptám se, pokud je nemužete provozovat jinak než ze sedmdesáti a více procent s motorem, neni pak lepší si k tomu účelu postavit uplně jiný letadlo pro takové létání konstruované? Já v tomhle směru uvažuju trochu koncepčně a pokud se pustim do takového letadla tak proto, že si ho chci vychutnávat jako polomaketu a proto jej také stavím a snažím se když už, vložit tomu letounu pod křídla co nejlepší letové vlastnosti. Přemýšlím o tom jako o polomaketě a takovou ji chci také provozovat.
...ale pokud se nikdo nechce toho letadla vzdát i za cenu že pujde elektrika do čumáku, tak to už je každého gusto a proti tomu žádnej dišputát...bo jak se to řiká...;-)
Papir
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Papir »

Decca píše:
...ale pokud se nikdo nechce toho letadla vzdát i za cenu že pujde elektrika do čumáku, tak to už je každého gusto a proti tomu žádnej dišputát...bo jak se to řiká...;-)

A přesně o tom to je. :D
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
ok-glider

#34 Příspěvek od ok-glider »

to PAPIR
Koukal jsem na tvoji Minimou a na vlákno s montážním přípravkem a vyšlo to,mám ty žebra přemalovaný.Vypadá to docela dobře.
:D
Papir
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Papir »

ok-glider píše:to PAPIR
Koukal jsem na tvoji Minimou a na vlákno s montážním přípravkem a vyšlo to,mám ty žebra přemalovaný.Vypadá to docela dobře.
:D

Tak to jsem rád, že aspoň něco někde bylo užitečné. Já teď zas koukal na ten náhled co jsi sem dal se žebry a taky dobrý. Staví se to takhle docela fajn :-)
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
Toman
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Toman »

Jojo ty fotky ze stavby té Minimoi jsou fajn.
Pěkný model :) :)

No tak jako já nevím.
Psal jsem, že bych volil omotorovanou verzi. Aby si ten model zalítal a já s ním. Tedy prostě aby byl využit.

Ale pokud někdo má nápad jaký model bych měl mít místo té elektrifikace, tak at napíše něco víc.
Stejně sám tedka nevím jaký model mezi tím Tulixem a Šohajem, co se samozřejmě lítání týče.
Takže klidně můžete taky poradit.
pepin

#37 Příspěvek od pepin »

Jestli mu někdo neprodáte postaveného,zalétaného easyglidera s vysílačkou a nabitou alespon jednou baterkou, tak nikdy létat nebude.řešit v případě Tomana, jestli má, nebo nemá mít maketa motor 8O nikdo z nás se nedožije ani začátku stavby.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od lubo1 »

Decca píše:Ale no tak pánovéééé ...samosebou si stavte a létejte s čím si přejete, mě to jen přijde zbytečný, nevzhledný a zvuk bzučáků osobně nemam rád. ....

Toho narobíte.....
Keď si tam budem chcieť dať parný stroj, alebo raketový motor.......
Ja osobne robím všetko ako elektro. Naopak neuznávam makety za každú cenu. Ono keby sa to chcelo postaviť skutočne za každú cenu maketové, tak to nebude bohvieako lietať.... Minimálne bude treba upraviť proporcie a profil...
Radšej budem mať niemoc maketové éro s ktorým si zalietam kedy chcem, ako peknú maketu zapadanú prachom na polici
http://lubo111.rajce.idnes.cz
2952

#39 Příspěvek od 2952 »

pepin píše:Jestli mu někdo neprodáte postaveného,zalétaného easyglidera s vysílačkou a nabitou alespon jednou baterkou, tak nikdy létat nebude.řešit v případě Tomana, jestli má, nebo nemá mít maketa motor 8O nikdo z nás se nedožije ani začátku stavby.

Tohle si tiše myslím asi 2 dny, jenom jsem to nechtěl říct nahlas, aby mě někdo nenazval prudičem.
A celé ty dva dny se tady spousta ochotných kolegů snaží pomoci...jak se to říká?...házení perel ...na zeď :-)))
ZofMart

#40 Příspěvek od ZofMart »

Ahoj Tomane a všichni ostatní. Už delší dobu sleduju mánii, ale tohle téma mě donutilo se zaregistrovat.
Držím Ti palce ve Tvém odhodlání. Já jsem sice také zastáncem toho, že pokud předloha motor neměla, tak tam asi nepatří, ale na druhou stranu je tady sousta předloh, které motor měly. Já za sebe bych Ti poradil éra jako Blaník - motor na pylonu nad křídlem, do čumáku háček pro aerovlek, pylon odnímací ( třeba na matičky a šroubky). Na Rané kdysi létal Pionýr s motorem z Trabanta na pylonu nad křídlem ( myslím skutečné éro) a proč si třeba nepořídit Groba G 109, Vivat ( nevím, zda někdy na něj vyšel nějaký plánek). Nebo v posledním čísle mod. časopisu vyšel plánek na TAUa. Není to polo, ani maketa, ale je to konstrukční dřevěná stavba, možnost motoru na pylon a já mám na něm ve špici háček. Možností je spousty .......... :D
Jen do toho. :D
veka1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od veka1 »

Všichni co se snaží poradit Hruškovi ( Toman) jak na velkou maketu, by si měli nejdříve otevřít jeho profil a přečíst alepoň část jeho příspěvků od okamžiku registrace na df a zamyslet se kudy chybička se vloudila :?: :)
Osobně jsem toho názoru, že by skutečně měl skusit něco malého dřevěného postavit.
Nemusí to být nutně stavebnice ERO II,co jsem mu za určitých podmínek nabídl (bohužel zatím se neozval, ani neposlal adresu :? ) a ukázat, že kromě zaměstnávaní lidí na DF svými dotazy,umí i něco ulepit a uvést do letového stavu.
Když se mu navíc povede naklonit si rodiče na svou stranu, aby mohl doma i lepit a ne jenom furt uklízet, tak má vyhráno 8)

Co ty na to Tome, dáš to?

Pozn. to ERO II můžeš taky opatřit rádiem a řídit směrovku i výškovku v případě problémů s prostory pro lítání s volnými modely.
Tím však přijdeš o základní kouzlo modelařiny, kterým prošlo mnoho starších modelářů,...bohužel mnozí z vás mladých netušíte,že by něco tak pěkného,svobodného a povznášejíciho vůbec mohlo existovat. RC svět vám to prostě nedovolí zažít :wink:

veka1
Decca
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Decca »

...hele nic chlapi, zapomeňte na to...

...šohaj super, dobrá volba, pohon se k tomu určitě najde, na trhu je elektriky miliarda a kluci ti s tim jistě poraděj, tak jako se stavbou. ...good luck...
Decca
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Decca »

...muže do toho ERA dát i elektromotorek když je z tou gumicukou taková lopota...
veka1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od veka1 »

Decca píše:...muže do toho ERA dát i elektromotorek když je z tou gumicukou taková lopota...

... necháš toho, ješte do něj štourej a huž se na df nikdy neukáže :)

veka1
Decca
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Decca »

...už toho nechávám... :wink:

...ERO by si vůbec zasloužilo nějakej stavební a leteckej soutěžní den:-))
Odpovědět

Zpět na „Větroně“