Nejlepší 4ch jednorotor

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
corona

Re: Nejlepší 4ch jednorotor

#31 Příspěvek od corona »

zdzd píše:Z toho nic. Zvýšil bych počet kanálů nejmíň na šest.....

Díky za takovou odpověď - utvrdils mě v tom, že 6-kanál nebudu potřebovat, na záda vrtulník otáčet nehodlám.
papcek
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od papcek »

asi si fakt koupím ten za těch 75,- kč a budu spokojenej :) asi mi není pomoci, ale prostě simulátor zatím nechci... když mě to bude bavit, tak si ho koupím, abych se něco naučil a nerozfláknul vrtulník, ale zatím to chci jenom zkusit..... ta v922 vypadá taky dobře, ale neviděl jsem ji snad nikde na CZ nebo SK stránkách.... nerad bych pak objednával náhradní díly odněkud z konce světa a čekal na ně měsíc....
typický priebeh letu: vžííí-prásk
cilek

#33 Příspěvek od cilek »

Naprosto typický průběh diskuze. Tazatel se jasně zeptá, jaký čtyřkanál a zdzd mu odpoví, že nejméně šestikanál. Tož není tady sranda? :D
corona

#34 Příspěvek od corona »

cilek píše:Naprosto typický průběh diskuze. Tazatel se jasně zeptá, jaký čtyřkanál a zdzd mu odpoví, že nejméně šestikanál. Tož není tady sranda? :D

Protože ví, že šestikanál (nejméně) je nejlepší.
A já zase líp vím, co se asi těm "tohlesedotazujícím" honí v hlavě.

Dle mého je neljepší řešení pro tyhle typy začátečníků V911 na prvotní pokusy doma, aby pochopili za malý peníz, co je to držet něco trochu ovladatelného ve vzduchu a posléze třeba něco o kousek většího (co už ovšem bohužel zmizelo z trhu) a co tu porád předhazuju - Esky HB V2.

Kdybych tuhle radu dostal před několika lety, ušetřil bych si čas a prostředky.
Tady zněl ten slavnej "T-Rex 450 + Phoenix", což mi nějak nekorespondovalo s reálnými osobami na téhle cestě, metajícími svazky bankovek za průměrné "polétání typu vžíí-prásk, oprava a vžíííííí-prásk a jedeme domů zase koukat na monitor.
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Marex300 »

papcek píše:asi si fakt koupím ten za těch 75,- kč a budu spokojenej :) asi mi není pomoci, ale prostě simulátor zatím nechci... když mě to bude bavit, tak si ho koupím, abych se něco naučil a nerozfláknul vrtulník, ale zatím to chci jenom zkusit..... ta v922 vypadá taky dobře, ale neviděl jsem ji snad nikde na CZ nebo SK stránkách.... nerad bych pak objednával náhradní díly odněkud z konce světa a čekal na ně měsíc....

Dvě v922 tady na foru v sekci inzerátů jeden člověk prodává za 2000Kč. http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=98&t=56578
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
zdzd

#36 Příspěvek od zdzd »

cilek píše:Naprosto typický průběh diskuze. Tazatel se jasně zeptá, jaký čtyřkanál a zdzd mu odpoví, že nejméně šestikanál. Tož není tady sranda? :D

Chtěl připomínky k seznamu požadavků, tak je dostal.

Ono je to ale obecně náramně jednoduché:

Všichni chtějí vrtulník. Protože ale narazí na své finanční omezení, tak nechtějí šestikanál. Potom ovšem zase velmi rychle narazí na letové omezení a nízkou kvalitu hraček. A je to. Buď se na to vykašlou úplně, nebo odepíšou prachy nasypané do čtyřkanálu a koupí ten šestikanál. V každém případě tím neušetří nic, jen si to prodraží.

A jsem poněkud alergický na to klasické "Nevrazím do toho prachy dokud nezjistím, zda mne to chytne." To je přece holý nesmysl. Jak můžu na trojkolce zjistit, zda by mne bavilo závodit na kole? Jak můžu na neckách zjistit, zda by mne bavil rafting? To přece nejde...

Buď chci létat s vrtulníkem a pak budu hledat, který šestikanál. Nebo se chci na chvilku zabavit nějakou hračkou a pak z regálu vezmu první čtyřkanál, který mi padne do ruky a nebudu o tom vyrábět kilometrová vlákna. Stejně je to fuk.
Joshuax

#37 Příspěvek od Joshuax »

To zase prrr :) Ne kazdej chce jezdit zavodni special, nebo sjizdet reku na raftu. Ja jsem se taky ptal uplne stejne, ikdyz jsem mel teda jasno, ze to zadarmo nebude, ale nepotrebuju jako zacatecnik zavodni special, ani raft, kdyz mojim cilem je kolo na bezne vyjizdky a uplne normalni nafukovaci clun, aby se dal dobre nalozit do auta... Taky jsem mel a stale mam mnoho otazek, protoze jsme proste zacatecnici a nic o tom v zasade nevime, ale nekdy proste mame jesnou predstavu a potrebujeme jenom poradit v tom, cemu nerozumime, nebo s cim nemame praktickou zkusenost. Pravda je, ze tady padly dve protichudne veci. Nejlepsi ctyrkanal, coz samo o sobe je trosku scifi a rady typu sestikanal...
Ty podminky, nebo naroky, ktere ten clovek uvedl, to je myslim idealni stroj kazdeho zacatecnika a predpokladam ze max do 3000 Kc v RTF.... Ano, takovy stroj by se prodaval dobre a mozna takovy stroj i nekdo postavi a mozna bude i fungovat, ale je otazka, jestli ma nekdo zajem nabidnout takovy stroj... proc by to delal aby nekomu dopral dostatecny pozitek za tak malo penez, nebo kdyby nemel zajisteny prodej nahradnich dilu, ktere proste samovolne odchazeji...

Tzn nizsi porizovaci cena jeste neznamena, ze za rok pri souctu nebude ten vrtulnik ci cokoliv jineho drazsi, nez puvodne doporucovany model zkusenejsim clovekem ;)

Takova je proste doba. Drive jsi si sel koupit televizi a resil jsi jestli je barevna, nebo cernobila a jestli ma dalkovy ovladac, ale vsechny ti vydrzely 30 let a vetsine jeste funguji nekde na chalupach atd...
Dneska si jdes koupit televizi, ale uz si nekupujes tu televizi, ale SLUZBU, ktera ti umozni se divat na televizni programy v urcite kvalite, podle vynalozenych prostredku... nekdo chce HD, nebo 3D, nekdo 40", nebo 50", nekdo ma DLNA, nekdo ne atd... Ta skala moznosti, ktere muzes dostat je tak velika, ze se v tom laik proste nemuze vyznat, pokud vsem tem technologiim nerozumi a pak mu holt musi nekdo poradit. Ale uz se tam trosku zapomelo na to, ze by to melo hlavne fungovat.... A protoze to jsou polovodice a ty se daji delat taky kvalitni a nekvalitni a hlavne, je to rizene integrovanymi obvody a slozitym softwarem, asi vam musi byt jasne, ze dneska se nedela obchod na urovni primarniho prodeje dane veci, protoze konkurence je prilis vysoka, ale daleko vyhodnejsi je prodat s mensim ziskem a budto k tomu pak schovat nejake sluzby, kde si ty penize z toho zakaznika vytaham bokem, coz nas konzumenty tolik neboli (pac to nevidime v te porizovaci cene), nebo je potreba to z nas vytahat na servisu, tak tomu treba trosku muzeme pomoct ze jo... Vsak pripojene je to k netu uz skoro vsechno, proc tomu neposlat novej firmware ze...

A to je proste dnesni problem... Kdo tomu nerozumi a ze zacinajici modelar tomu rozumet nemuze, ono popravde me uz i to slovo modelar u takovych lidi ani nejde pres prsty, pac kdo nema za sebou klasickou pripravu s balsou, pilnikem, lupenkovou pilou atd, ten u me nikdy modelar nebude, tak holt musi nekde ty informace nacerpat a co si budeme povidat, kdo z nas mel, kdyz mu bylo nact k dispozici treba 30k na vrtulnik (a ze by mu to tenkrat asi nestacilo ani na to nejhorsi na trhu), aby si to zkusil ? Ja teda ne...

Takze prosim zkuste vice chapat nadsence z rad amateru, kteri proste hledaji svuj idealni vrtulnik, ale taky prosim ony nadsence, aby dobre minene rady, ac ne uplne dobre podane, brali jako dobre minene rady a ne jako nejake prudeni od zkusenejsich modelaru ;)

Vzdyt stejne jako u filmu dela polovinu prozitku dobra hudba, u vetsiny volnocasovych aktivit dela tu druhou polovinu zabavy dobra komunita lidi se stejnou vasni pro danou cinnost ;) Aneb paintaball by vas solo moc nebavil, hokej by vas solo taky moc nebavil a ani to modelareni neni ciste solo konicek. Vzdyt ty letecke dny, souteze, vystavy a predvadecky maket, kde muzete ostatnim predvest svou sikovnost, to je preci to, proc to ma smysl, jinak bychom vazne mohli sedet jenom u simulatoru, kde nam prece nic nechybi ;)
zdzd

#38 Příspěvek od zdzd »

Joshuax píše:Ne kazdej chce jezdit zavodni special, nebo sjizdet reku na raftu.

Ano, máš pravdu. I v tom zbytku.

Ale i ten kdo nechce jezdit speciálem, chce jezdit něčím,co se mu nerozpadne pod zadkem sto metrů od baráku, nechce nic, co nevyjede nejbližší kopec, nebo bude sfouknuto ze silnice prvním větrným poryvem.

Při jízdě traktorem nepoznám, jak by mne bavila jízda autem, při jízdě autem nepoznám, jak by mne bavila jízda tankem, při jízdě tankem nepoznám, zda by mne bavila jízda náklaďákem a při jízdě náklaďákem nepoznám, zda by mne bavila jízda traktorem.

Tak to prostě je.

A pokud někdo něco takového poradí, tak rozumný člověk nezačne smlouvat a odporovat, protože se mu to nelíbí, ale zamyslí se nad tím proč takovou odpověď dostal a z toho vychází v dalších dotazech.
Joshuax

#39 Příspěvek od Joshuax »

Tvych nazoru si take jako jednech z mala zde vazim a hodne mi tve rady pomohly i tve stranky, ktere jsem svedomite procetl a jedine co bych jim vytkl, ze se v zasade vztahuji na dobu, kdy byly psany, tzn nereflektuje se na nich dnesni doba, ale jako zdroj informaci jsou uzasne ;)
Hloupe je, ze my vlastne nikdy nevime, co presne ten clovek chce, teda on chce samozrejme to nejlepsi za 3000, tzn strojm ktery bude sporavne fungovat, nikdy se nepokazi a nikdy s nim nespadne, protoze padani je pro loosery, ale to ze realita je trosku jina, na to si nekteri proste potrebuji prijit sami. Vis jak to je, poradny respekt k tomu ziskas, az kdyz ti to poprve namlati a k zanedbanym zacatkum se vratis az kdyz s tim poprve seknes na zacatecnickou chybu... Mozna si tim poznanim musi projit kazdy sam, muzes mu predat rady, jak s nimi nalozi, to uz je jenom na nem. ja bych to obecne odkazoval na ty zacatecnicky clanky z prvniho topicu, myslim, ze jsou vserikajici a pokud nekdo bude nadale trvat na ctyrkanalu, snazil bych se mu dodat to, z ceho bude mit aspon nejakou radost. Mozna totiz ani nechce vrtulnik, ale proste hracku na blbnuti...
Marek_Km

#40 Příspěvek od Marek_Km »

Já začínal s RC zhruba před 11 měsíci zakoupením právě toho čtyřkanálu. Stál 1590 Kč, ale dohromady (nabíječka na 4 aku zároveň, spousta dílů, spousta poštovného) celkem vyšel kolem 5900 Kč. Docela dost, ale nelituju, protože mne aspoň naučil orientaci v prostoru, páčkování, prostě letecké začátky. Zatím lítám jak doma, tak venku s quadrou mQX a pořád mě to strašně baví. Pořád se rozhoduju, jestli jít do větších koptér, nebo větších vrťasů. Už jsem to tady v jiném vláknu rozebíral. I když slušně příjmy jsou, nerad bych do toho tlačil desetitisíce (kvůli rodině) v případě nehod, zatím ty ztráty jsou v klidu. Sice si ve Phoenixu užívám poletování s pěti, šestikily, vrcholem je visení v invertu, přesto ještě nejsem rozhodnutý, kterým směrem půjdu. Proto neodsuzuju začínat se čtyřkanálem. Pak (pokud bych viděl, že mne to baví) bych šel do vysílačky a simulátoru. Takto jsem postupoval já a nelituju. Pokud by někdo bez zkušeností šel zrovna do šestikanálu bez simulátoru jako třeba tady [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dvET153aPhc[/youtube], tak se nedoplatí, ještě někoho přizabije a stejně s tím končí. Takže buď čyřkanál, nebo simulátor, nebo heliškola, nebo se podívat za někým na letiště. Nic jiného se asi vymyslet nedá. Jinak tohoto fóra si opravdu vážím, Je studnicí vědomostí a zkušeností.
Joshuax

#41 Příspěvek od Joshuax »

Jasny, ja jsem zacinal taky stejne, mel jsem dva ctyrkanaly, az ted po peti letech u toho druheho ctyrkanalu jsem si ujasnil, co vlastne od toho ocekavam, jestli jsem ochoten do toho zainvestovat nejake finance atd... A jak uz jsem psal, ta cesta je asi pro kazdeho stejna. Mozna si tim proste kazdej musi projit sam. Dobra rada je dobra rada, ale aby pak nekdo obvinoval nekoho jineho z toho, ze do toho nacpal na neci radu penize, nebyl na to pripraveny a myslel si, ze to bez treninku pujde v pohode, pak s tim 3x seknul a zjistil, ze uz na opravach zaplatil skoro novej vrtulnik, tak to by bylo prece hloupe. Kazdy si musi byt jisty, ze rozhodnuti ktera udelal udelal treba na zaklade rady, ale z vlastni vule a ze VI co dela...

Taky rad pouzivam prirovnani jako zdzd, takze to prirovnam ke vstupu do klubu luxusnich zavodnich aut. Vypada to jako strasna legrace, vypada to ze to zvladne uplne kazdej, ale kdyz za 2 mesice platis treti spojku, tak jsi se priprave asi nevenoval dostatecne...

Ten simulator nesmite brat jako to ZLO, kouknete se, co stoji normalni kvalitni pocitacove hry a vezmete si tu pridanou hodnotu za cenu usetrenych dilu, ktere diky nemu treba nerozflakate a ta cena vam neprijde nesmyslna... Ano, pro zacatecnika muze vypadat hruzostrasne, kdyz ma v planu dat 2 - 3 tisice za cely stroj a najednou ma to same vydat za nejaky simulator, ktery povazuje za nejakou potupu, ale opak je pravdou. Cena vzhledem k prinosu je jeste velmi nizka a usetri tisice ci desetitisice, ale je to hlavne prima zabava a dyz jeste packujete na svem ovladaci, chte nechte, ucite mozek podvedome reagovat na to, co vidi oci. neni to jenom o vlastnim packovani, ziskavani citu v prstech atd, ale ta zabava je opravdovy trenink, coz si treba nikdy neuvedomite a nakonec vam to treba prijde jako uplne zbytecna koupe, ale to co vam to da, stoprocentne uzijete pak v praxi...
zdzd

#42 Příspěvek od zdzd »

Pokud někdo chce hračku, tak ať si koupí cokoliv. Stejně ho to brzo přestane bavit, protože s tím nemůže ven, nemůže do větru a brzo se to rozpade...

Pokud to někdo s heli myslí vážně, tak to chce simulátor, navštívit znalejší, ohmatat si helinu, pokecat co a jak. A soustavně trénovat na simu. Pak teprve koupit helinu, která mu bude vyhovovat. Ne tu nejlevnější, ne tu nejdražší, ale takovou, co je komplet a funguje. Heli dělníka. Je třeba počítat s tím, že to nejlevnější je nejlevnější proto, že to má své mouchy a k provozu jsou nutné další náklady a hlavně spousta znalostí a zkušeností - které začátečník ještě nemá.

Heliny holt nejsou kus létající pěnovky a mají své nároky. Kdo je nechce naplnit a touží po něčem hlavně rychle, levně a snadno, tak heliny nejsou pro něj.
papcek
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od papcek »

tak jsem došel k názoru, že si asi pořídím simulátor.. ale bude mi pak ten ovladač DX6i stačit na vrtulník??
typický priebeh letu: vžííí-prásk
cilek

#44 Příspěvek od cilek »

Ano, bude.
zdzd

#45 Příspěvek od zdzd »

papcek píše:tak jsem došel k názoru, že si asi pořídím simulátor.. ale bude mi pak ten ovladač DX6i stačit na vrtulník??

Na jednoduchý elektro vrtulník stačit bude, ale uvědom si, že je to to naprosté minimum, kde chybí spousta užitečných funkcí. Dost brzo můžeš narazit na potřebu to rádio vyměnit. Čímž se šetření opětovně prodražuje. U vrtulníků více než kde jinde platí, že nejsme tak bohatí abychom kupovali levné věci a každá ušetřená koruna se brzo vrátí nutností doplatit koruny dvě.

U DX6i aspoň překopej napájení z jednotlivých tužek s pružinkami na spájený pack akumulátorů. Je to mnohem spolehlivější. Zase je to o tom šetření. Pár ušetřených stovek lehce vygeneruje tisícové náklady za zničenou celou helinu. A to už vůbec nemluvím o tom, že může rozbít i něco jiného, neřkuli i zabít.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“