To zase prrr

Ne kazdej chce jezdit zavodni special, nebo sjizdet reku na raftu. Ja jsem se taky ptal uplne stejne, ikdyz jsem mel teda jasno, ze to zadarmo nebude, ale nepotrebuju jako zacatecnik zavodni special, ani raft, kdyz mojim cilem je kolo na bezne vyjizdky a uplne normalni nafukovaci clun, aby se dal dobre nalozit do auta... Taky jsem mel a stale mam mnoho otazek, protoze jsme proste zacatecnici a nic o tom v zasade nevime, ale nekdy proste mame jesnou predstavu a potrebujeme jenom poradit v tom, cemu nerozumime, nebo s cim nemame praktickou zkusenost. Pravda je, ze tady padly dve protichudne veci. Nejlepsi ctyrkanal, coz samo o sobe je trosku scifi a rady typu sestikanal...
Ty podminky, nebo naroky, ktere ten clovek uvedl, to je myslim idealni stroj kazdeho zacatecnika a predpokladam ze max do 3000 Kc v RTF.... Ano, takovy stroj by se prodaval dobre a mozna takovy stroj i nekdo postavi a mozna bude i fungovat, ale je otazka, jestli ma nekdo zajem nabidnout takovy stroj... proc by to delal aby nekomu dopral dostatecny pozitek za tak malo penez, nebo kdyby nemel zajisteny prodej nahradnich dilu, ktere proste samovolne odchazeji...
Tzn nizsi porizovaci cena jeste neznamena, ze za rok pri souctu nebude ten vrtulnik ci cokoliv jineho drazsi, nez puvodne doporucovany model zkusenejsim clovekem

Takova je proste doba. Drive jsi si sel koupit televizi a resil jsi jestli je barevna, nebo cernobila a jestli ma dalkovy ovladac, ale vsechny ti vydrzely 30 let a vetsine jeste funguji nekde na chalupach atd...
Dneska si jdes koupit televizi, ale uz si nekupujes tu televizi, ale SLUZBU, ktera ti umozni se divat na televizni programy v urcite kvalite, podle vynalozenych prostredku... nekdo chce HD, nebo 3D, nekdo 40", nebo 50", nekdo ma DLNA, nekdo ne atd... Ta skala moznosti, ktere muzes dostat je tak velika, ze se v tom laik proste nemuze vyznat, pokud vsem tem technologiim nerozumi a pak mu holt musi nekdo poradit. Ale uz se tam trosku zapomelo na to, ze by to melo hlavne fungovat.... A protoze to jsou polovodice a ty se daji delat taky kvalitni a nekvalitni a hlavne, je to rizene integrovanymi obvody a slozitym softwarem, asi vam musi byt jasne, ze dneska se nedela obchod na urovni primarniho prodeje dane veci, protoze konkurence je prilis vysoka, ale daleko vyhodnejsi je prodat s mensim ziskem a budto k tomu pak schovat nejake sluzby, kde si ty penize z toho zakaznika vytaham bokem, coz nas konzumenty tolik neboli (pac to nevidime v te porizovaci cene), nebo je potreba to z nas vytahat na servisu, tak tomu treba trosku muzeme pomoct ze jo... Vsak pripojene je to k netu uz skoro vsechno, proc tomu neposlat novej firmware ze...
A to je proste dnesni problem... Kdo tomu nerozumi a ze zacinajici modelar tomu rozumet nemuze, ono popravde me uz i to slovo modelar u takovych lidi ani nejde pres prsty, pac kdo nema za sebou klasickou pripravu s balsou, pilnikem, lupenkovou pilou atd, ten u me nikdy modelar nebude, tak holt musi nekde ty informace nacerpat a co si budeme povidat, kdo z nas mel, kdyz mu bylo nact k dispozici treba 30k na vrtulnik (a ze by mu to tenkrat asi nestacilo ani na to nejhorsi na trhu), aby si to zkusil ? Ja teda ne...
Takze prosim zkuste vice chapat nadsence z rad amateru, kteri proste hledaji svuj idealni vrtulnik, ale taky prosim ony nadsence, aby dobre minene rady, ac ne uplne dobre podane, brali jako dobre minene rady a ne jako nejake prudeni od zkusenejsich modelaru

Vzdyt stejne jako u filmu dela polovinu prozitku dobra hudba, u vetsiny volnocasovych aktivit dela tu druhou polovinu zabavy dobra komunita lidi se stejnou vasni pro danou cinnost

Aneb paintaball by vas solo moc nebavil, hokej by vas solo taky moc nebavil a ani to modelareni neni ciste solo konicek. Vzdyt ty letecke dny, souteze, vystavy a predvadecky maket, kde muzete ostatnim predvest svou sikovnost, to je preci to, proc to ma smysl, jinak bychom vazne mohli sedet jenom u simulatoru, kde nam prece nic nechybi