Bixler čím lepit?

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: Bixler čím lepit?

#16 Příspěvek od corsair »

tak to udělej epoxydem-trubka v křídle je přeci jenom silový spoj
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mihlit »

Lepil jsem to úplně stejně jako trup. Nanést, nechat zaschnout, zastrčit, zmáčknout, hotovo :) Žádná komplikace s tím nebyla.
Jediný zádrhel byl, že jsem musel nejdřív sehnat serva pro klapky, protože nevím, jak bych tam ten kabel pak dostával.
2952

#18 Příspěvek od 2952 »

Tak fakt nevím..epoxy ne...je to "mastný"..a obrousit to nejde...asi zkusím nějaké speciální vteřinové viz .výše...
UHU-znám dokonale, neumím si představit, jak zaschne a vmáčknu dovnitř...

Letadlo dělám pro kamaráda. Nečekal jsem tenhle problém. Jinak je to , myslím, docela hezky udělaný. Jen to přiložený lepidlo pamatuje Hitlera svobodníkem :-)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od corsair »

2952 píše: jak zaschne a vmáčknu dovnitř...

máš malou představivost......trubku stačí navlhčit zasunout, a jak se voda odpaří je hotovo.....já to u jiné stavebnice tak udělal, tedy skoro protože já to olíznul, oni sliny jsou lépe smáčivé než obyč voda :lol:
2952

#20 Příspěvek od 2952 »

..jsi mi nerozuměl :-) nemluvím o trubce, co budu mačkat :-)
Mluvím o tom EPP kusu 10x25x500...(cca?)..kterému když napatlám BOKY a nechám zaschnout , tak se toho křídla dotknu a pak s tím už nepohnu...
A nebo-nenechám to MOC zaschnout...pohodlně vložím...ale OBÁVÁM se, že pak to nezaschne ani za měsíc...:-)
Je to hodně přesně udělané a vzduch se tam nedostane...
corsair
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od corsair »

S tebou je to marný :lol: , co ti brání to oboje napatlat uhuporem, nechat zachnou, styčné plochy toho co budeš vkládat navlhčit, usadit na místo, počkat půl/celou hodinu až se voda,sliny :D odpaří a pak to přimáčknout?
Mám dojem,že tím že to děláš pro někoho jiného a nechceš se blamovat z toho děláš větší problém než to je......osobně tyhle pocity znám a proto se snažím vyhnout tomu to dělat někomu jinému...stejně si na tou mouchy najde :mrgreen:
2952

#22 Příspěvek od 2952 »

:-) z tebe to leze jak s chlupatý deky...ještě jsem neslyšel, že by se něco lepilo tak jak popisuješ. (Před tím mluvíš o trubce, ... o té nebyla řeč...)
Stačilo napsat :
...napatlej díl A UHU, napatlej díl B UHU...nech zaschnout. Poslintej oba díly, co ti budou sliny stačit a zasuň.
Ale i přes takový divný styl "podezřívání z neschopnosti" Ti děkuji za snahu pomoci. Zkusím to nanečisto. :-)

P.S. : "usadit na místo, počkat půl/celou hodinu až se voda,sliny odpaří a pak to přimáčknout?" .... to je blbost, že?...když se voda odpaří, již nic nedomáčknu...
Pořád , myslím, nechceš pochopit, že mi jde boky toho vkládaného dílu....
corsair
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od corsair »

z chlupatý deky???????? ty tady z normální věci děláš úlohu z matfyzu....takže se omlouvám,že jsem chtěl pomoc, zalepit si to jak chceš mě to je u prdele...jinak u trubce jsi tady psal Ty"Ale lepil jsi i ty pásy do křídel, které vytvoří pak díru pro uhlíkovou tyčku?" ty odmítáš epoxy či vteřinák,takže je to tvůj boj, já jinak tvar toho dílu chápu, stejně to měl i Twinstar a další modely,zase tak blbej nejsem, nicméně můžeš vymyslet další postup
2952

#24 Příspěvek od 2952 »

..na rozdíl od Tebe já zachovávám komunikaci na určité úrovni. Epoxidem to nedrží, vteřiňákem, co mám, také ne.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od corsair »

Jo chlupatá deka mě vytočila.....radíme ti tady čím to zalepit a ty stále nevěříš, že kousíček toho dílu na vložení nemázneš a nezkusíš ho tam dát jak ti radím, když se to nepovede pokapeš to benzínem ,uhupor se rozpustí a můžeš zkusit něco jiného................a to že na tom nedrží vteřinák na polyš se nedivím,ty stojí za houby,ale epoxidu pokud to není nějaký 2/5 minut držet musí...jinak to,že jsi o nějakém postupu neslyšel přece neznamená že to nefunguje :roll:
Skala79

#26 Příspěvek od Skala79 »

Včera jsem byl v OBI a sháněl se po Uhuporu, bohužel marně. Měli tam cca 10 jiných lepidel UHU nevhodných pro EPP. Zvolil jsem toto: http://www.ceys.cz/univerzalni/uni2.htm

1) Někdo tu kdysi zmiňoval, že lepidlo CEYS (nevěděl přesně které) je v podstatě to samé jaku Uhupor, myslíte, že by to mohlo být ono?

2) A to lepidlo u Bixlera 2 se mi na omak v tubě zdá být v pohodě alespoň z pohledu tuhosti. Lepil to tady vlastně někdo z vás tímto přiloženým lepidlem?

Díky za info
HK Bixler 2 / Turnigy 9X + modul FrSky (OPENTX CZ)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Ancistrus01 »

Skala79 píše:Včera jsem byl v OBI a sháněl se po Uhuporu, bohužel marně. Měli tam cca 10 jiných lepidel UHU nevhodných pro EPP. Zvolil jsem toto: http://www.ceys.cz/univerzalni/uni2.htm

1) Někdo tu kdysi zmiňoval, že lepidlo CEYS (nevěděl přesně které) je v podstatě to samé jaku Uhupor, myslíte, že by to mohlo být ono?

2) A to lepidlo u Bixlera 2 se mi na omak v tubě zdá být v pohodě alespoň z pohledu tuhosti. Lepil to tady vlastně někdo z vás tímto přiloženým lepidlem?

Díky za info

Já sem to tím lepil, pevnostě i vlastnostně stejné jak Uhu Por... nemám s tím jediný problém
2952

#28 Příspěvek od 2952 »

Nakonec jsem to slepil UHU porem....to přiložené bylo "gumové"...A už to létá a moc hezky.
Jen bacha-házet cca 30 st. nahoru! Jinak chce čumákem rýt zem :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“