Milan Nes píše:ono zase kdo by dneska byl ochotnej bydlet v roubence ... to sou jablka a hrusky a vubec nema cenu se prit
No třeba já klidně - měl jsem možnost vidět poněkud modernizovanou a vysloveně se mi to líbilo a podle majitele nebyly ani žádné provozní problémy. Mě spíš moc nelákají takové ty "moderní" dřevostavby ve stylu PS mezi dřevotřískou, na to ještě sádrokarton - to je takový divný bastl.
Jinak mám určitou zkušenost z chat a fakt je, že dřevostavba doplněná o izolaci polystyrénem má opravdu výhodu v rychlosti reakci na topení. Ona prostě tolik neakumuluje do konstrukce, přitom ale nijak moc neutíká teplo ven (a v létě dovnitř), což je podle mého názoru častěji výhoda než nevýhoda.
Další výhoda je ve větší flexibilitě, snadnější realizaci rozvodů, jak tu psal pedro atd. Ovšem přirozeně to má i nevýhody, některé tu už padly.
Podle mě je u běžně velkého rodinného domku (Krejčířovu vilu asi můžeme vynechat

) v podstatě fuk, jestli se to řeší jako dřevo nebo zděné, pokud se to udělá dobře, tak funguje oboje, naopak pokud se to zprasí, tak obě verze stojí zaprd.