brta : To co vidím na fotkách ukázkově podporuje můj dlouholetý názor na východoasijskou elektroniku obecně:
- dobrý a promyšlený návrh
- ještě přijatelné strojní pájení
- mimořádně nepřijatelné pájení ruční (tady je to dost extrém)
Samozřejmě to neplatí na 100%.
O záruce na serva jsem vlastně nikdy nepřemýšlel (a to modelařím déle než se serva u nás prodávají). Může to být mimo jiné i proto, že je (jakékoli) vždy nejdřív prohlédnu, případně poupravím. Žádné servo mi nikdy neodešlo (nepočítám totál demolici při havárii) a značku Hitec používám přednostně. Je ovšem pravda, že nemám moc zkušeností s malými servy, stavím větší éra.
Serva Hitec HS-81
-
JardaRůžička
Re: Serva Hitec HS-81
brta píše:Aby bylo jasné o čem je řeč.
No ... nepřipadá Vám to jako sabotáž???!!!
Takováhle prasečina tam byla od výroby???
Nejlevnější Čínské servo se má co učit...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Lítám jenom Hitecy různé modely , levné standard Graupnery a zatím spokojenot . Podle toho obrázku je to neznalost nebo flákarna jednotlivého zaměstnance . Vodič šlo připájet z druhé strany a bylo po problému .
sharkcom píše:Takováhle prasečina tam byla od výroby???
Nejlevnější Čínské servo se má co učit...![]()
To, co vidíš na těch fotkách, je už výsledek zkratu na motorku (nafouknutá izolace, opaly u tranzistorů) a vypadá to dost strašidelně. Kablík, bohužel, vedl přes ten druhý kontakt a potom to takhle dopadlo. Mohl taky být ten pájený spoj ostřejší a izolace se prořízla. Pro zhodnocení spolehlivosti tohoto typu by asi byla vhodná nějaká statistika a ne jedna událost. Já teda nová serva nikdy neotvírám a zatím mi pár hiteců odešlo jen na potenciometry.
brta píše:Aby bylo jasné o čem je řeč.
No ... nepřipadá Vám to jako sabotáž???!!!
Úplně by stačilo ten hnědý připájet obloukem ze stejná strany, jako ten oranžový. Ani delší by být nemusel.
Jinak souhlas, tatáž Hitec serva z doby před lety a dnes je nebe a dudy. Downsizing k nepoužitelnosti.
Ovšem lidi to chtějí, mají to mít. Požadavek doby. Věc ani nemusí fungovat. Hlavní je, že je levná.
cilek píše:sharkcom píše:Takováhle prasečina tam byla od výroby???
Nejlevnější Čínské servo se má co učit...![]()
To, co vidíš na těch fotkách, je už výsledek zkratu na motorku (nafouknutá izolace, opaly u tranzistorů) a vypadá to dost strašidelně. Kablík, bohužel, vedl přes ten druhý kontakt a potom to takhle dopadlo. Mohl taky být ten pájený spoj ostřejší a izolace se prořízla. Pro zhodnocení spolehlivosti tohoto typu by asi byla vhodná nějaká statistika a ne jedna událost. Já teda nová serva nikdy neotvírám a zatím mi pár hiteců odešlo jen na potenciometry.
jestli chceš statistiku, tak to byla 4 serva z jednoho letadla, u vsech vedl kabel přes napájeného spoje druhého kabelu, to už není na statistiku, ale na odstřel šikmookého dělníka
Nechci nikoho odrazovat ale tyhle serva se už vážně nevyplatí kupovat Při tom co stojí a jak kvalitní a spolehlivé jsou. Poslední dobou kupuji všechny malé serva z číny. Servo velikosti hd 81 stojí $4 a má kovové převody. Já jsem je používal dlouho a sleduji stejnou kvalitu i spolehlivost jak u té číny. A to myslím že dávám servům dost zabrat protože běžně lítají v aircombatech a dostávají dost rány.
Naděje umírá až po nás.