Serva Hitec HS-81

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
JardaRůžička

Re: Serva Hitec HS-81

#16 Příspěvek od JardaRůžička »

brta : To co vidím na fotkách ukázkově podporuje můj dlouholetý názor na východoasijskou elektroniku obecně:
- dobrý a promyšlený návrh
- ještě přijatelné strojní pájení
- mimořádně nepřijatelné pájení ruční (tady je to dost extrém)

Samozřejmě to neplatí na 100%.

O záruce na serva jsem vlastně nikdy nepřemýšlel (a to modelařím déle než se serva u nás prodávají). Může to být mimo jiné i proto, že je (jakékoli) vždy nejdřív prohlédnu, případně poupravím. Žádné servo mi nikdy neodešlo (nepočítám totál demolici při havárii) a značku Hitec používám přednostně. Je ovšem pravda, že nemám moc zkušeností s malými servy, stavím větší éra.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od sharkcom »

brta píše:Aby bylo jasné o čem je řeč.
No ... nepřipadá Vám to jako sabotáž???!!!
IMG_6309.JPG
IMG_6310.JPG

Takováhle prasečina tam byla od výroby???
Nejlevnější Čínské servo se má co učit... :lol: :lol:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
mykoc

#18 Příspěvek od mykoc »

Lítám jenom Hitecy různé modely , levné standard Graupnery a zatím spokojenot . Podle toho obrázku je to neznalost nebo flákarna jednotlivého zaměstnance . Vodič šlo připájet z druhé strany a bylo po problému .
cilek

#19 Příspěvek od cilek »

sharkcom píše:Takováhle prasečina tam byla od výroby???

To, co vidíš na těch fotkách, je už výsledek zkratu na motorku (nafouknutá izolace, opaly u tranzistorů) a vypadá to dost strašidelně. Kablík, bohužel, vedl přes ten druhý kontakt a potom to takhle dopadlo. Mohl taky být ten pájený spoj ostřejší a izolace se prořízla. Pro zhodnocení spolehlivosti tohoto typu by asi byla vhodná nějaká statistika a ne jedna událost. Já teda nová serva nikdy neotvírám a zatím mi pár hiteců odešlo jen na potenciometry.
zdzd

#20 Příspěvek od zdzd »

brta píše:Aby bylo jasné o čem je řeč.
No ... nepřipadá Vám to jako sabotáž???!!!
IMG_6309.JPG
IMG_6310.JPG

Úplně by stačilo ten hnědý připájet obloukem ze stejná strany, jako ten oranžový. Ani delší by být nemusel.

Jinak souhlas, tatáž Hitec serva z doby před lety a dnes je nebe a dudy. Downsizing k nepoužitelnosti.

Ovšem lidi to chtějí, mají to mít. Požadavek doby. Věc ani nemusí fungovat. Hlavní je, že je levná. 8O
azzzy
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od azzzy »

cilek píše:
sharkcom píše:Takováhle prasečina tam byla od výroby???

To, co vidíš na těch fotkách, je už výsledek zkratu na motorku (nafouknutá izolace, opaly u tranzistorů) a vypadá to dost strašidelně. Kablík, bohužel, vedl přes ten druhý kontakt a potom to takhle dopadlo. Mohl taky být ten pájený spoj ostřejší a izolace se prořízla. Pro zhodnocení spolehlivosti tohoto typu by asi byla vhodná nějaká statistika a ne jedna událost. Já teda nová serva nikdy neotvírám a zatím mi pár hiteců odešlo jen na potenciometry.

jestli chceš statistiku, tak to byla 4 serva z jednoho letadla, u vsech vedl kabel přes napájeného spoje druhého kabelu, to už není na statistiku, ale na odstřel šikmookého dělníka :x
diablotin

#22 Příspěvek od diablotin »

Nechci nikoho odrazovat ale tyhle serva se už vážně nevyplatí kupovat Při tom co stojí a jak kvalitní a spolehlivé jsou. Poslední dobou kupuji všechny malé serva z číny. Servo velikosti hd 81 stojí $4 a má kovové převody. Já jsem je používal dlouho a sleduji stejnou kvalitu i spolehlivost jak u té číny. A to myslím že dávám servům dost zabrat protože běžně lítají v aircombatech a dostávají dost rány.
Naděje umírá až po nás.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“