Projekt "Nemo" - Stavba quadcoptery

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Trinom

Re: Projekt "Nemo" - Stavba quadcoptery

#91 Příspěvek od Trinom »

Drondys píše:Začínám z toho mít pocit, že na poště Praha 120 začínají honit nějaký interní plán s požadavkem na obecně větší výběr výpalného za každou cenu tedy i vyloženě u drobných zásilek.
Jojo, taky jsem si toho všiml. Už se mi to taky několikrát stalo, že mírně větší balíček (typicky stavebnici modelu auta 1:24) prostě zastavili, i když byla pod celním limitem.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
jakub.cr

#92 Příspěvek od jakub.cr »

Tak, včera dorazili baterie.. :)
jakub.cr

#93 Příspěvek od jakub.cr »

Tak se nám to postupně rýsuje. Mám doma skoro vše až na vysílačku.. :)) Tak mi to nedalo a začal jsem stavět. Mám zatím jen rám - nemám nějak extra moc času.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Obrázek

jakub.cr

#94 Příspěvek od jakub.cr »

Dnes (snad) dorazí poslední důležitá část a to vysílačka.. :). V sobotu a neděli budu kompletovat. :twisted:
jakub.cr

#95 Příspěvek od jakub.cr »

Měl bych otázku, objednal jsem si konektory, co jsou na regulátorech (holku a kluka), ale.. Netuším jak je přidělat na kablík? Nebo jeden způsob jsem si vymyslel, ale nejsem si jistý, jestli je to tak ok. Nějaký typ, rada zkušenějších?

Děkuji
rety

#96 Příspěvek od rety »

Zkušenější nejsem, taky jsem musel nedávno pátrat jak na to

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=B9yY9Kk4bEA
nebo prostě do youtube zadej "how to solder bullet connectors". žere to hodně cínu a chce to silnou pájku. a bez smrštitelné bužírky to ani ranu ;-)
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
ananas

#97 Příspěvek od ananas »

no určitě naletovat pájkou.. izolace pomocí teplem smšťovací bužírky.. nic víc nevymyslíš.. jo jsou i experti co používaj obyčejnou elektro svorkovnici (čokoládu) ale to je FUJ! :-D já osobně mám malý svěráček do kterého si konector upnu, pocínuji kabel a čistou páječkou nahřeji conector a přiložim do dutiny cín (kalafuna vetšinou neni potřeba u pozlacených conectorů) až vidim že cín přilnul přidám předem pocínovaný kablík a nechám schládnout, potom dám bužírku a horkovzduškou (zapalovačem) ji zatáhnu. U toho zapalovače s respektem at bužírka nehoří protože potom uhelnatí a uhlík je vodivý že :-) je lepší mít na pájce vetší hrot aby se conector lépe a hlavně rychleji prohřál.

jak na videu které tu dal rety předemnou :D ja si ho nevšiml
jakub.cr

#98 Příspěvek od jakub.cr »

Díky za link na video.. nikde se mi ho nepodařilo najít.. :). Zítra se vrhnu na pájení. Samozřejmě mi měla pošta doručit v pátek vysílačku a nic.. :(. Musím čekat do pondělí.
jakub.cr

#99 Příspěvek od jakub.cr »

Obrázek

jakub.cr

#100 Příspěvek od jakub.cr »

Jinak vrtule jsem si tam chodil jen tak na oko, abych viděl jak to bude celkem vypadat :)
Boby110

#101 Příspěvek od Boby110 »

jakub.cr píše:Díky za link na video.. nikde se mi ho nepodařilo najít.. :). Zítra se vrhnu na pájení. Samozřejmě mi měla pošta doručit v pátek vysílačku a nic.. :(. Musím čekat do pondělí.

Kašli na vysílačku to neumíš lítat bez ní
Boby 110, OK2BOW
jakub.cr

#102 Příspěvek od jakub.cr »

Tak mám vše zapojené ALE..... Vše jsem propojil dle návodu http://www.quadcopter.8u.cz/stavba-quad ... ektroniky/ , vysílačkou jsem propojil s přijímačem, ale nic nereaguje, všechny kabely jsem prohodil snad ve všech kombinacích 5x,ale nic ani pípnutí.. Jediné místo kde jeden jediný motor reaguje je v konektoru D5. Netušíte kde by mohl být problém?
rety

#103 Příspěvek od rety »

Co znamená nereaguje? Vysílačka s přijímačem je spárovaná? Je to Spektrum, tak hledat podle toho. Já mám jinou. Když se zapojí baterka tak by se měla rozsvítit LEDka/ky na desce a začít pípat regulátory. Ještě ale před připojením baterky bych vzal FTDI a připojil to do PC a mrknul na nastavení. Taky zkalibrovat atd. Pokud je zapojený přijímač a baterka, tak by to v PC mělo ukazovat za kterou páku se zrovna tahá. A taková blbost, nezapomeň že máš na motorech "ARM", blokaci aby se sami nespustili.
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
jakub.cr

#104 Příspěvek od jakub.cr »

Vysílačka je spárovaná.

Co myslí tím spektrum?

Ledky se rozsvítí, ale regulátory nepípají.

Pokud jej nepřipojím do PC měli by regly aspoň pípnout - nepípají.

Pokud desku připojím do PC, je vidět s jakou páčkou hýbu.

Co je to ARM blokace?
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Aragor »

Doporučuji ti to tady http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=106&t=45152&p=962271#p962271 přečíst, řešily se tady základy.

ARM - blokování motorů - aby se ti při připojení baterky neroztočily hned všechny vrtule na min. rychlost, odblokuje se to min. plynem + YAW(4. kanál) doprava úplně na pár sekund, doleva se zablokuje
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“