Jojo, taky jsem si toho všiml. Už se mi to taky několikrát stalo, že mírně větší balíček (typicky stavebnici modelu auta 1:24) prostě zastavili, i když byla pod celním limitem.Drondys píše:Začínám z toho mít pocit, že na poště Praha 120 začínají honit nějaký interní plán s požadavkem na obecně větší výběr výpalného za každou cenu tedy i vyloženě u drobných zásilek.
Projekt "Nemo" - Stavba quadcoptery
Re: Projekt "Nemo" - Stavba quadcoptery
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Tak, včera dorazili baterie.. 
Tak se nám to postupně rýsuje. Mám doma skoro vše až na vysílačku..
) Tak mi to nedalo a začal jsem stavět. Mám zatím jen rám - nemám nějak extra moc času.

Uploaded with ImageShack.us

Dnes (snad) dorazí poslední důležitá část a to vysílačka..
. V sobotu a neděli budu kompletovat. 
Měl bych otázku, objednal jsem si konektory, co jsou na regulátorech (holku a kluka), ale.. Netuším jak je přidělat na kablík? Nebo jeden způsob jsem si vymyslel, ale nejsem si jistý, jestli je to tak ok. Nějaký typ, rada zkušenějších?
Děkuji
Děkuji
Zkušenější nejsem, taky jsem musel nedávno pátrat jak na to nebo prostě do youtube zadej "how to solder bullet connectors". žere to hodně cínu a chce to silnou pájku. a bez smrštitelné bužírky to ani ranu 
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=B9yY9Kk4bEAT9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Himoto Zenit MT
no určitě naletovat pájkou.. izolace pomocí teplem smšťovací bužírky.. nic víc nevymyslíš.. jo jsou i experti co používaj obyčejnou elektro svorkovnici (čokoládu) ale to je FUJ!
já osobně mám malý svěráček do kterého si konector upnu, pocínuji kabel a čistou páječkou nahřeji conector a přiložim do dutiny cín (kalafuna vetšinou neni potřeba u pozlacených conectorů) až vidim že cín přilnul přidám předem pocínovaný kablík a nechám schládnout, potom dám bužírku a horkovzduškou (zapalovačem) ji zatáhnu. U toho zapalovače s respektem at bužírka nehoří protože potom uhelnatí a uhlík je vodivý že
je lepší mít na pájce vetší hrot aby se conector lépe a hlavně rychleji prohřál.
jak na videu které tu dal rety předemnou
ja si ho nevšiml
jak na videu které tu dal rety předemnou
Díky za link na video.. nikde se mi ho nepodařilo najít..
. Zítra se vrhnu na pájení. Samozřejmě mi měla pošta doručit v pátek vysílačku a nic..
. Musím čekat do pondělí.
Jinak vrtule jsem si tam chodil jen tak na oko, abych viděl jak to bude celkem vypadat 
jakub.cr píše:Díky za link na video.. nikde se mi ho nepodařilo najít... Zítra se vrhnu na pájení. Samozřejmě mi měla pošta doručit v pátek vysílačku a nic..
. Musím čekat do pondělí.
Kašli na vysílačku to neumíš lítat bez ní
Boby 110, OK2BOW
Tak mám vše zapojené ALE..... Vše jsem propojil dle návodu http://www.quadcopter.8u.cz/stavba-quad ... ektroniky/ , vysílačkou jsem propojil s přijímačem, ale nic nereaguje, všechny kabely jsem prohodil snad ve všech kombinacích 5x,ale nic ani pípnutí.. Jediné místo kde jeden jediný motor reaguje je v konektoru D5. Netušíte kde by mohl být problém?
Co znamená nereaguje? Vysílačka s přijímačem je spárovaná? Je to Spektrum, tak hledat podle toho. Já mám jinou. Když se zapojí baterka tak by se měla rozsvítit LEDka/ky na desce a začít pípat regulátory. Ještě ale před připojením baterky bych vzal FTDI a připojil to do PC a mrknul na nastavení. Taky zkalibrovat atd. Pokud je zapojený přijímač a baterka, tak by to v PC mělo ukazovat za kterou páku se zrovna tahá. A taková blbost, nezapomeň že máš na motorech "ARM", blokaci aby se sami nespustili.
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Himoto Zenit MT
Vysílačka je spárovaná.
Co myslí tím spektrum?
Ledky se rozsvítí, ale regulátory nepípají.
Pokud jej nepřipojím do PC měli by regly aspoň pípnout - nepípají.
Pokud desku připojím do PC, je vidět s jakou páčkou hýbu.
Co je to ARM blokace?
Co myslí tím spektrum?
Ledky se rozsvítí, ale regulátory nepípají.
Pokud jej nepřipojím do PC měli by regly aspoň pípnout - nepípají.
Pokud desku připojím do PC, je vidět s jakou páčkou hýbu.
Co je to ARM blokace?
Doporučuji ti to tady http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=106&t=45152&p=962271#p962271 přečíst, řešily se tady základy.
ARM - blokování motorů - aby se ti při připojení baterky neroztočily hned všechny vrtule na min. rychlost, odblokuje se to min. plynem + YAW(4. kanál) doprava úplně na pár sekund, doleva se zablokuje
ARM - blokování motorů - aby se ti při připojení baterky neroztočily hned všechny vrtule na min. rychlost, odblokuje se to min. plynem + YAW(4. kanál) doprava úplně na pár sekund, doleva se zablokuje
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109