PiccoZ
- lubos-hary
Prosím o radu
Tenhle týden sem si koupil helikoptéru Picooz a chtěl bych vědět jak to udělat, aby mi baterka v helikoptéře vydržela co nejdýl. Někdo si tu stěžoval, že mu baterka po čtyřech měsících už nešla nabít. Tak se chci zeptat, jelepší helikoptéru vždy úplně vybít, a nebo radši ne. Baterie je Lithium-Polymerová. Děkuju za případné odpovědi. Asi jsem LAMA, ale radši se zeptat než si zničit baterii ne?
Jsem Nováček
Dobry den jsem novacek a mam dotaz:Nekde PicooZ chvali nekde ne a take se rika ze zalezi na stesti podle toho jaky PicooZ si vyberete ze prej sou nejaky uplne vadny.Jaky je vas nazor na Picoo? 
Re: Prosím o radu
lubos-hary píše:Tenhle týden sem si koupil helikoptéru Picooz a chtěl bych vědět jak to udělat, aby mi baterka v helikoptéře vydržela co nejdýl. Někdo si tu stěžoval, že mu baterka po čtyřech měsících už nešla nabít. Tak se chci zeptat, jelepší helikoptéru vždy úplně vybít, a nebo radši ne. Baterie je Lithium-Polymerová. Děkuju za případné odpovědi. Asi jsem LAMA, ale radši se zeptat než si zničit baterii ne?
Rozhodně nikdy nevybýjet do sucha to jim škodí
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
MicroMaster
Ahojte, jsem tu nový a modelařil jsem naposledy před 30-ti lety. Mám ale dceru, která fandí dědečkovým klukovinám a nápadům a tak mi letos naježila pod stromeček onu úžasnou hračku: mikro-vrtulník. Ale nemám to polystyrénové PiccoZ, ale "skoromaketu" MicroMaster. Je to určitě stejný výrobce, jen konstrukce je malinko jiná, podle diskusí předešlých snad i malinko lepších...no teď s tím víc mlátím o zeď v ložnici, než lítám. První dojmy: super zábava, pěkně to vrtí, trochu málo místa na učení:-((( Ale asi nahradím akumulátory za normální tužky. Ty akecy fakt nestačí tu helikoptéru pořádně nabít. TAKŽE SE TĚŠÍM NA VAŠE MAZÁCKÉ RADY A DOPORUČENÍ!
Ahoj, měl jsem v ruce několik vrtulníčků téhle kategorie a opravdu létavé byly jen ty od Silverlitu. Všechny vykazujou dost velkou divokost po nabití tak za 1-2 min se uklidní, ale i tak to chce dobře vytrimovat a přetrimovávat v podstatě pořád dle kapacity baterky. Pozor na drobné smetí,prach a vlasy. Stačí kousek na rotoru (zvlášť na zadním) a už se s tím v podstatě nedá lítat. Rychlost letu se doladí dovážením čumáku (k tomu tam jsou stříbrné kovové samolepky)
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
ARDA: je to přesně tenhle: http://www.suntech.cz/produkt/53446/Mic ... ladani.htm
Dcera ho koupila na www.kdosihrajenezlobi.cz
Dcera ho koupila na www.kdosihrajenezlobi.cz
zdzd píše:Názor na PicooZ? Hračka, se kterou je chvilku legrace a pak přestane bavit. S vrtulníkem má společnou jen přítomnost vrtulí. To vážně není nic co by se dalo považovat za model vrtulníku. Už samotné řízení po infra a dvou kanálech hovoří za vše.
ježiši marja oni to ale všichni ví že to je hračka tak to tady pořád neopakuj
MK Katoda Sokolov :-)
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Jinak pěkné "servisní" video s tím mým typem helikoptéry je tady: http://www.youtube.com/watch?v=xfh3yC2w ... re=related
Zatím jsem udělal mírnou odtučňovací kůru: ořezal drobné plastové nálitly na držáku zadního motorku. Každý gram dobrý. Ještě se chystám na odlehčení dolního plastového ložiska. Prostě tam vyvrtám díru 4 mm do spodní desky. Přemýšlím o kuličkových ložiscích na hřídel (mám dvě v šuplíku), ale tahle helikoptéra má ložiska plastová, vlisovaná v té kostře. Což samo o sobě vypadá velice solidně, určitě se nikdy nezadře. Ale hlavně se bojím sundat hnací ozubení kolo dole. Nějak pevně to tam drží...a nechci něco zlomit.
Zatím jsem udělal mírnou odtučňovací kůru: ořezal drobné plastové nálitly na držáku zadního motorku. Každý gram dobrý. Ještě se chystám na odlehčení dolního plastového ložiska. Prostě tam vyvrtám díru 4 mm do spodní desky. Přemýšlím o kuličkových ložiscích na hřídel (mám dvě v šuplíku), ale tahle helikoptéra má ložiska plastová, vlisovaná v té kostře. Což samo o sobě vypadá velice solidně, určitě se nikdy nezadře. Ale hlavně se bojím sundat hnací ozubení kolo dole. Nějak pevně to tam drží...a nechci něco zlomit.