PiccoZ

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lubos-hary

Prosím o radu

#181 Příspěvek od lubos-hary »

Tenhle týden sem si koupil helikoptéru Picooz a chtěl bych vědět jak to udělat, aby mi baterka v helikoptéře vydržela co nejdýl. Někdo si tu stěžoval, že mu baterka po čtyřech měsících už nešla nabít. Tak se chci zeptat, jelepší helikoptéru vždy úplně vybít, a nebo radši ne. Baterie je Lithium-Polymerová. Děkuju za případné odpovědi. Asi jsem LAMA, ale radši se zeptat než si zničit baterii ne?
Tuning
Kontaktovat uživatele:

Jsem Nováček

#182 Příspěvek od Tuning »

Dobry den jsem novacek a mam dotaz:Nekde PicooZ chvali nekde ne a take se rika ze zalezi na stesti podle toho jaky PicooZ si vyberete ze prej sou nejaky uplne vadny.Jaky je vas nazor na Picoo? :idea:
zdzd

#183 Příspěvek od zdzd »

Názor na PicooZ? Hračka, se kterou je chvilku legrace a pak přestane bavit. S vrtulníkem má společnou jen přítomnost vrtulí. To vážně není nic co by se dalo považovat za model vrtulníku. Už samotné řízení po infra a dvou kanálech hovoří za vše.
Luky.Boy

#184 Příspěvek od Luky.Boy »

FloPIG píše:chalani ako lieta ten mini hudges?

to iste sa pytam aj ja pridavam sa :D
Choze
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu

#185 Příspěvek od Choze »

lubos-hary píše:Tenhle týden sem si koupil helikoptéru Picooz a chtěl bych vědět jak to udělat, aby mi baterka v helikoptéře vydržela co nejdýl. Někdo si tu stěžoval, že mu baterka po čtyřech měsících už nešla nabít. Tak se chci zeptat, jelepší helikoptéru vždy úplně vybít, a nebo radši ne. Baterie je Lithium-Polymerová. Děkuju za případné odpovědi. Asi jsem LAMA, ale radši se zeptat než si zničit baterii ne?

Rozhodně nikdy nevybýjet do sucha to jim škodí
adam2

#186 Příspěvek od adam2 »

Dobrý den,potřeboval bych poradit.Můj vrtulníček se pořád stáčí doleva(proti směru hodinových ručiček).Když dam páčku doleva úplně se roztočí,ale když doleva tak letí rovně.

Ještě jedna věc:

Kam mam dát ty samolepky?Na čumák?A pod něj?
kroxigor

#187 Příspěvek od kroxigor »

Vytrimovat jsi to zkoušel (v Tvém případě tlačítkem R)?
Samolepky se lepěj na čumák tím se předek zatíží a vrtulníček letí vpřed.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
adam2

#188 Příspěvek od adam2 »

kroxigor píše:Vytrimovat jsi to zkoušel (v Tvém případě tlačítkem R)?
Samolepky se lepěj na čumák tím se předek zatíží a vrtulníček letí vpřed.

Jo,je to ale normální?Nemůže to být závada?
kroxigor

#189 Příspěvek od kroxigor »

Je to normální já to přetrimovávám skoro při každém letu i během letu jak se mění kapacita baterky chce to vždy trochu doladit aby to letělo rovně.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

MicroMaster

#190 Příspěvek od Pucmeloud »

Ahojte, jsem tu nový a modelařil jsem naposledy před 30-ti lety. Mám ale dceru, která fandí dědečkovým klukovinám a nápadům a tak mi letos naježila pod stromeček onu úžasnou hračku: mikro-vrtulník. Ale nemám to polystyrénové PiccoZ, ale "skoromaketu" MicroMaster. Je to určitě stejný výrobce, jen konstrukce je malinko jiná, podle diskusí předešlých snad i malinko lepších...no teď s tím víc mlátím o zeď v ložnici, než lítám. První dojmy: super zábava, pěkně to vrtí, trochu málo místa na učení:-((( Ale asi nahradím akumulátory za normální tužky. Ty akecy fakt nestačí tu helikoptéru pořádně nabít. TAKŽE SE TĚŠÍM NA VAŠE MAZÁCKÉ RADY A DOPORUČENÍ!
kroxigor

#191 Příspěvek od kroxigor »

Ahoj, měl jsem v ruce několik vrtulníčků téhle kategorie a opravdu létavé byly jen ty od Silverlitu. Všechny vykazujou dost velkou divokost po nabití tak za 1-2 min se uklidní, ale i tak to chce dobře vytrimovat a přetrimovávat v podstatě pořád dle kapacity baterky. Pozor na drobné smetí,prach a vlasy. Stačí kousek na rotoru (zvlášť na zadním) a už se s tím v podstatě nedá lítat. Rychlost letu se doladí dovážením čumáku (k tomu tam jsou stříbrné kovové samolepky)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od arda1 »

To Pucmeloud: můžeš dát na tu heli link? :wink:
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od Pucmeloud »

Azy
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od Azy »

zdzd píše:Názor na PicooZ? Hračka, se kterou je chvilku legrace a pak přestane bavit. S vrtulníkem má společnou jen přítomnost vrtulí. To vážně není nic co by se dalo považovat za model vrtulníku. Už samotné řízení po infra a dvou kanálech hovoří za vše.

ježiši marja oni to ale všichni ví že to je hračka tak to tady pořád neopakuj
MK Katoda Sokolov :-)
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od Pucmeloud »

Jinak pěkné "servisní" video s tím mým typem helikoptéry je tady: http://www.youtube.com/watch?v=xfh3yC2w ... re=related

Zatím jsem udělal mírnou odtučňovací kůru: ořezal drobné plastové nálitly na držáku zadního motorku. Každý gram dobrý. Ještě se chystám na odlehčení dolního plastového ložiska. Prostě tam vyvrtám díru 4 mm do spodní desky. Přemýšlím o kuličkových ložiscích na hřídel (mám dvě v šuplíku), ale tahle helikoptéra má ložiska plastová, vlisovaná v té kostře. Což samo o sobě vypadá velice solidně, určitě se nikdy nezadře. Ale hlavně se bojím sundat hnací ozubení kolo dole. Nějak pevně to tam drží...a nechci něco zlomit.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“