Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking

#106 Příspěvek od Drondys »

paplik píše:ahoj, chtel jsem objednávat z holandska li-polky, ale pokud je li-polka větší jak 300mAh tak je poštovné jen těch 9$ když drondys psal o větších li-polkách, myslel jsem kapacity 200$- víc mAh

Nevím co jsi myslel, ale nyní jsi napsal 200$, a to není kapacita, ale cena. :D

Z holandského skladu jsou zásilky s lipolkama do 500 mAh celkové kapacity na zásilku za poštovné podle váhy zásilky v případech pokud bude zásilka lehčí než 1000 g i včetně jiného zboží, které bude případně v objednávce spolu s tou lipolkou a pak bude dostupné poštovné levnější než $9.43. Ceny poštovného se postupem času taktéž budou měnit tj. nelze se spoléhat na to, že budou platit navždy. Současné ceny poštovného z holandského skladu podle váhy zásilky jsou následující.

do 200 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25
201 až 500 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $2.45
501 až 1000 g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.45
1001 až 49999 g Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43

Pokud zásilka obsahuje ať už jednu nebo několik lipolek jejichž součet kapacity přesahuje 500mAh pak je nabízeno z holandského skladu bez ohledu na hmotnost jen poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43 což je v současnosti nejvyšší poštovné z holandského skladu. Vyšší poštovné z holandského skladu není.

Takže stručně řečeno při nákupu lipolky do 500 mAh z holandského skladu můžeš očekávat levnější poštovné než $9.43 pokud bude váha zásilky do 1000 g i včetně jiného zboží, které bude případně v objednávce spolu s tou lipolkou viz výše zmíněné odstupňování ceny poštovného podle váhy zásilky. Pokud budeš nakupovat lipolku s větší kapacitou než 500 mAh nebo více lipolek a jejich součet kapacity přesáhne 500 mAh (třeba 3 krát 200mAh je taktéž přes limit) pak je to stejné jako by zásilka byla těžší než 1000 g tj. tak jako tak pak bude poštovné z holandského skladu za $9.43.
paplik

#107 Příspěvek od paplik »

Takže se mi vyplatí z tama koupit více lipolek, které nepřesáhnou váhu 1000g. i když budou mít součet třeba i 10000mAh.?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od jyrry »

do 50kg , bez omezeni mAh
tak to vidim ja...
jyrry.webnode.cz
Drondys

#109 Příspěvek od Drondys »

paplik píše:Takže se mi vyplatí z tama koupit více lipolek, které nepřesáhnou váhu 1000g. i když budou mít součet třeba i 10000mAh.?

Ne.

K tomu abys platil nejvyšší poštovné z holandského skladu stačí překročit, kterýkoli ze dvou limitů tj. buď limit 500 mAh na zásilku nebo limit 1000g celkové váhy zásilky.

Takže pokud chceš mít poštovné levnější tak nesmíš překročit ani jeden z těchto limitů tj. pokud objednávka obsahuje nějaké lipolky tak jejich součet kapacity nesmí být vyšší než 500 mAh a současně musí být součet hmotnosti veškerého zboží v objednávce

do 200 g pokud chceš mít poštovné za $1.25
201 až 500 g pokud chceš mít poštovné za $2.45
501 až 1000 g pokud chceš mít poštovné za $4.45

Příklady:

1. Pokud budeš mít v rámci jedné objednávky např. dvě lipolky 200 mAh a váha zásilky včetně ostatního zboží v ní nebude vyšší než 1000g, tak bude dostupné levnější poštovné podle celkové aktuální hmotnosti zásilky.

2. Pokud budeš mít v rámci jedné objednávky např. dvě lipolky 200 mAh, ale váha zásilky včetně ostatního zboží v ní bude vyšší než 1000g, tak bude poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43.

3. Pokud budeš mít v rámci jedné objednávky např. tři lipolky 200 mAh pak už je lhostejné jaká bude váha zásilky (samozřejmě jen do limitu 49999g) jelikož jsi překročil limit 500 mAh na zásilku tak bude poštovné Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.43 stejně jako by bylo pokud by objednávka obsahovala třeba deset lipolek po 2000 mAh tj. celkem na zásilku 20000 mAh.

Z výše uvedeného logicky vyplývá i to, že pokud si chceš z holandského skladu objednat lipolku jejíž kapacita je vyšší než 500mAh tak bude poštovné nejvyšší jaké je z holandského skladu aktuálně účtováno a jelikož je toto nejvyšší poštovné stejné až do celkové hmotnosti 49999g na objednávku tak se vyplatí vzít víc věcí ať už lipolek nebo čehokoli jiného a využít tak vyšší váhu za stejné poštovné.
Mar
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Mar »

Takže prakticky většina lidí objednávajících lipolky zaplatí vždy těch deset dolarů za poštu, protože 500 mAh je sakra málo.
A jak je to s lipolkama přímo z HK?
F/A-18 Hornet, Extra 300, AX-1, JAK 55 SP
Drondys

#111 Příspěvek od Drondys »

Mar píše:Takže prakticky většina lidí objednávajících lipolky zaplatí vždy těch deset dolarů za poštu, protože 500 mAh je sakra málo.

V podstatě ano, a proto je u takovýchto objednávek vhodné když už tak toho nakoupit rovnou víc ať se těch deset doláčů vyplatí.

Mar píše:A jak je to s lipolkama přímo z HK?

Tam jsou limity jiné. Nejsem si tím zcela jist, ale podle dosavadních testů to vypadá, že zásilky z Hongkongu do ČR o celkové hmotnosti do 1990 g i když obsahují lipolky mají dostupné levnější varianty poštovného International (Registered) Air Mail případně Air Parcel, ale jakmile je hmotnost zásilky přes 1990 g a obsahuje lipolku tak už jsou dostupné jen dražší varianty poštovného EMS a SCS.

Třeba devět lipolek viz tento odkaz o celkové hmotnosti 1980 g a celkové kapacitě 16200 mAh je stále ještě s možností volby levnějšího poštovného International (Registered) Air Mail, ale stačí k nim přihodit drobnost třeba viz tento odkaz čímž se přesáhne hmotnost 1990 g a už je dostupné jen poštovné EMS a SCS.

Nebo

Třeba dva kusy zdroje viz tento odkaz + drobnost viz tento odkaz mají dohromady poštovní váhu 1975 g a dostupné poštovné je International (Registered) Air Mail, ale stačí k nim přihodit jedinou lipolku třeba viz tento odkaz byť jen 600 mAh čímž se přesáhne hmotnost 1990 g a už je dostupné jen dražší poštovné EMS a SCS, ale pokud namísto lipolky přihodíš něco jiného třeba viz tento odkaz tak i když hmotnost přesáhne 1990 g tak je dostupné levnější poštovné Air Parcel.
paplik

#112 Příspěvek od paplik »

no já se z číny vždy snažím vlést do těch 30ti dolarů, abych neplatil clo a DPH. vyjde mi to levněji poslat více malých balíků a platit víc poštovného než platit clo.
tino

nakupoavie na hobbykingu

#113 Příspěvek od tino »

ahojte , ako viem v tom obchode v akom sklade je tovar na ktorý sa pozerám ? ide mi o clo, ak je to v napr. v nemeckom sklade , clo ma nemusí zaujímať
danidani
Kontaktovat uživatele:

Re: nakupoavie na hobbykingu

#114 Příspěvek od danidani »

V popisu (názvu) položky je to vždy uvedeno, např. "NL warehouse". Pokud tam není nic, je to z Číny.
HK.png
Drondys

Re: nakupoavie na hobbykingu

#115 Příspěvek od Drondys »

tino píše:ahojte , ako viem v tom obchode v akom sklade je tovar na ktorý sa pozerám ? ide mi o clo, ak je to v napr. v nemeckom sklade , clo ma nemusí zaujímať

Pokud to má být bez celních formalit a chceš to doručit na území ČR nebo SR pak musí být v názvu každé položky v objednávce uvedeno buď (NL Warehouse) nebo (DE Warehouse).

DE Warehouse = z Německa
NL Warehouse = z Holandska (levnější varianty poštovného než z DE)

V rámci jedné objednávky nelze kombinovat položky z více lokalit tj. všechny položky v rámci jedné objednávky musí být z jedné lokality tedy všechny jen (NL Warehouse) nebo všechny jen (DE Warehouse).
saint21

#116 Příspěvek od saint21 »

Přišla mi baterie 6s. Jeden článek je mrtvej. Kontaktoval jsem Hobbyking, vše nafotil a poslal jak chtěli, ale přesto chtěji baterii poslat. Je to normální nebo se jim něco nezdá?
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Drondys

#117 Příspěvek od Drondys »

saint21 píše:Přišla mi baterie 6s. Jeden článek je mrtvej. Kontaktoval jsem Hobbyking, vše nafotil a poslal jak chtěli, ale přesto chtěji baterii poslat. Je to normální nebo se jim něco nezdá?

Stává se to, pokud reklamuješ lipolku později tj. ne hned ten den kdy ti doručí balík. Pokud reklamuješ hned tak je to méně pravděpodobné, ale nikoli vyloučené. Takže obecně je nutné počítat s tím, že se vždy může při reklamaci stát to, že se jim něco nebude zdát a může to dopadnout tak, že požádají reklamujícího o zaslání příslušného zboží zpět k nim.
saint21

#118 Příspěvek od saint21 »

Je fakt, že jsem to reklamoval cca. po 14 dnech. Tak nic no, posílám :o(
DX9
corsair
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od corsair »

je to normální, já reklamovat el. podvozek a také jsem posílal- reklamováno v den doručení Mají to i v podmínkách na reklamaci a holt občas asi u menších věcí vyhodnotí,že to není potřeba zasílat. Neznám žádnou firmu kde by rovnou psali, že to nebudou chtít zaslat- to by asi zvláště v ČR prodělali kalhoty-nic si nenalhávejme........a nejen v ČR. El Vychčijozo jsou po celém světě
saint21

#120 Příspěvek od saint21 »

corsair píše:Neznám žádnou firmu kde by rovnou psali, že to nebudou chtít zaslat- to by asi zvláště v ČR prodělali kalhoty-nic si nenalhávejme........a nejen v ČR. El Vychčijozo jsou po celém světě

Můžu jen souhlasit :)

Jen abych si to ujasnil. Zaevidoval jsem reklamaci vytisknul jsem ten kus papíru s číslem označením RMA ID. Všechno zabalím a pošlu na adresu uvedenou na tom reklamačním protokolu. Je to tak správně?
DX9
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“